Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musical voitti Tohtori Zhivagon

Darling-tyttö vuoden parhaaksi

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Neljä tämän vuoden Oscar-saajaa, näyttelijät (vasemmalta) Lee Marvin, Julie Christie, Shelley Winters ja Martin Balsam.
Neljä tämän vuoden Oscar-saajaa, näyttelijät (vasemmalta) Lee Marvin, Julie Christie, Shelley Winters ja Martin Balsam. Kuva: Lehtikuva

Yhdysvaltain elokuva-akatemia jakoi Hollywoodissa maanantai-iltana myöhään kultaiset Oscar-patsaat palkintoina vuoden parhaista elokuvasuorituksista.

Vuoden 1965 parhaimmaksi elokuvaksi julistettiin Robert Wisen ohjaama musical-filmatisointi ”Sound of music” eli ”Laulava Trappin perhe”.

Parhaista pääosasuorituksista Oscarit menivät englantilaiselle Julie Christielle ja amerikkalaiselle Lee Marvinille ja parhaan ulkomaisen vieraskielisen filmin Oscarin sai tshekkoslovakialainen elokuva ”Liike pääkadulla”.

Palkinnon otti vastaan elokuvan toinen ohjaaja Jan Kadar; toinen, meillä äskettäin vieraillut Elmar Klos ei ollut mukana juhlassa.

Marvin palkittiin osastaan elokuvassa ”Paukkurauta-Kati” eli ”Cat Ballou”.

Julie Christie sai Oscarin osastaan Schlesingerin ohjaamassa elokuvassa ”Darling”, terävässä nykysatiirissa, jota ei sen korkean hinnan vuoksi ole saatu hankituksi meille.

Väinö Tanner kuollut

Suomen sosialidemokraattisen puolueen ja maan osuustoimintaliikkeen keskeisimpiin henkilöihin kuulunut tohtori Väinö Alfred Tanner kuoli tiistaiaamuna kello 4.30 Auroran sairaalassa Helsingissä.

Tohtori Tanner oli syntynyt vuonna 1881. Hänen kuolemansa johtui pitkäaikaisesta ja vaikeasta sairaudesta, joka mursi hänen voimansa.

Hän toimi sosialidemokraattisen puolueen ja osuustoimintaliikkeen korkeimmilla paikoilla useita vuosikymmeniä. Hän on ollut ministerinä hallituksissa kuusi kertaa. Eduskuntaan hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1907. Senaattoriksi hänet nimitettiin vuonna 1917.

Helsingin kaupunginvaltuuston toimintaan Väinö Tanner osallistui 14 vuoden ajan jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

Sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä vuonna 1946 hänet tuomittiin 5½ vuodeksi vankeuteen. Ennen vapauttamistaan vuonna 1948 hän omistautui kirjallisille töille.

Hän on kirjoittanut useita muistelmateoksia.

Markan rahoista joka viides on enää seteli

– Paperimarkat ovat häviämässä. Vain joka viides markoista on enää seteli ja siis 80 prosenttia on metallirahoina, kertoi setelipainon johtaja Toivo Rissanen tiistaina.

Setelimarkan painaminen on lopetettu, ja helmikuussa lähtivät viimeiset setelit Suomen Pankkiin.

Irwin Goodman Folk Club

Irwin Goodman Folk Club, resuiselle kansanlaulajalle omistettu ihailijakerho, piti Munkkivuoressa kokouksen, jota kunnioitti läsnäolollaan Irwin Goodman.

Kerhon kokouksen ohjelman aloitti Irwinin lapsuudenystävä Markku Veijalainen, joka pyysi yleisöä ottamaan pienet. Kun mehu oli nostanut tunnelman ja tuolit siirretty lähemmäksi Irwiniä, alkoi kyselytunti.

Irwin kertoi LP-levystään ja kappaleiden synnystä.

– Kysykää nyt, poltanko minä, Irwin sanoi sytyttäen savukkeen. Kysykää, kyllä minä vastaan.

Monikymmenpäinen ihailijakerho äänesti Irwinin parhaaksi kappaleeksi – tällä hetkellä – Kalteritangon, ja Irwin esitti suosituimpansa sen jälkeen, kun hänelle oli annettu oikeus piirtää nimikirjoitus melkein viiteen paikkaan tytöissä.

Iltaesiintyminen Natsalla piristi sinne nukahtanutta yleisöä vain kolmen kappaleen ajan, minkä jälkeen Irwinillä oli kiire kotiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit