Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kino-Palatsin tontin rakennustyöt alkamassa

Oy Stockmann Ab:n uudisrakennuksen on suunnitellut Alvar Aallon arkkitehtitoimisto.

Ihmiset
 
HS
Reijo Koskinen / Lehtikuva
Kinopalatsin totilla on rakennuksen purkamisesta lähtien ollut autojen pysäköintipaikka. Jo lähiviikkoina aletaan kuitenkin vahvistaa lähitonttien talojen seiniä sekä kaivaa rakennusmonttua. Puolentoista vuoden kulutta päästään rakentamaan Alvar Aallon suunnittelemaa uutta liiketaloa.
Kinopalatsin totilla on rakennuksen purkamisesta lähtien ollut autojen pysäköintipaikka. Jo lähiviikkoina aletaan kuitenkin vahvistaa lähitonttien talojen seiniä sekä kaivaa rakennusmonttua. Puolentoista vuoden kulutta päästään rakentamaan Alvar Aallon suunnittelemaa uutta liiketaloa. Kuva: Reijo Koskinen / Lehtikuva

Kino-Palatsin tontille tulevaa Oy Stockmann Ab:n uudisrakennusta [Akateeminen kirjakauppa] aletaan rakentaa heti kun Helsingin kaupunginvaltuusto on antanut lopullisen hyväksymisensä asemakaavamuutokselle ja maistraatti on hyväksynyt rakennuspiirustukset.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa, jonka yhtiö toivoo voivansa aloittaa jo lähiviikkoina, vahvistetaan naapuritonttien seiniä ja kaivetaan varsinainen rakennusmonttu. Tämä vaihe kestää puolisentoista vuotta. Välittömästi sen jälkeen aloitetaan rakennustyöt. -- Uudisrakennuksen on suunnitellut Alvar Aallon arkkitehtitoimisto. Se on ulkonäöltään lähes samanlainen kuin alkuperäinen Alvar Aallon suunnittelema kilpailuehdotus Kino-Palatsin järjestämässä suunnittelukilpailussa vuonna 1962.

Rakennukseen tulee keskelle halli, jota kiertää kaksi parvekekerrosta. Pohjakerroksessa sekä ensimmäisessä parvekekerroksessa on myymälätiloja ja toisessa parvekekerroksessa on konttoritiloja.

Jonkin verran myymälätiloja tulee myös maanalaiseen kerrokseen.

Kino-Palatsin tontille tulevan rakennuksen kokonaistilavuudeksi tulee 43.100 kuutiometriä ja Keskuskadun alle tehtävien pysäköimistilojen ja liikennetunnelin tilavuudeksi 15.000 kuutiometriä. Rakennuksen julkisivu on pääosaltaan kuparia, mutta siinä käytetään myös suomalaista kiveä, kerrottiin Alvar Aallon arkkitehtitoimistosta.

Kommunisteja lisätty Kelan organisaatiossa

Kansaneläkelaitoksen organisaatioon on eläkelaitoksen piiristä kantautuneiden väitteiden mukaan nimitetty erilaisiin tehtäviin viitisenkymmentä kommunistia. Mm. näiden nimitysten sanotaan aiheuttaneen laitoksen vanhemman virkamieskunnan keskuudessa ”ärtynyttä mielialaa”.

Vuonna 1962 eläkelaitoksen avoinna olleeseen johtajan virkaan nimitettiin kaupanhieronnan tuloksena kommunistien Erkki Tuominen, jonka toimialaan kuuluvat eläkeosaston asiat. Viime vuonna nimitetyn keskustapuolueeseen lukeutuvan johtaja Jaakko Pajulan alaisuuteen kuuluvat sihteeristö ja sairausvakuutusosasto. Väitteiden mukaan kommunististen toimihenkilöiden valinta kansaneläkelaitoksen organisaatioon on tapahtunut näiden johtajien päätöksillä, joista osa on tiettävästi tehty yhdessä. Laitoksen nykyisen johdon tällä osalla lienee tarkoituksena täten miehittää eläkelaitoksen virkapaikat ”omilla joukoillaan” ennen sosialidemokraattien vaalivoiton vaikutusta Kelan nimityspolitiikassa.

Alibi aviomiehille

Länsiberliiniläisen ravintolan omistaja on asentanut baarinsa puhelinkoppiin laitteet, jotka ilahduttavat varsinkin salaa juhlimaan lähteneitä aviomiehiä. Ravintoloitsija nimittää uutuuttaan ”nauhurialibipalveluksi”, joka antaa hyvin uskottavia tuloksia. Puhelinkopissa on näet 21 ylimääräistä nappulaa. Jokainen niistä saa aikaan samoja taustaääniä kuin soittajan työpaikaltakin puhuttaessa.

Vaimonsa kanssa puhuva voi rauhassa kertoa vielä viipyvänsä huoltoasemalla, toimistossa, tavaratalossa, lentokentällä tai vaikkapa asemalla. Nappulan painalluksella kuuluu puhelimessa oikeantyyppistä meteliä jolla kertomus helposti osoitetaan todeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit