Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soivana lakkopäivänä tehtiin töitä

Radiosta tuli pelkkää poppia ja sävelradiota koko päivän!

Ihmiset
 
HS
Reijo Koskinen / Lehtikuva
– Uutistoimituksen on aina oltava varpaillaan, selostaa uutispäällikkö Börje Holmlund. Anssi Kukkonen on omaksunut nimipäiväsankarille sopivan juhlailmeen ja Juhani Lehtola on vakavoitunut lakkokysymyksen edessä.
– Uutistoimituksen on aina oltava varpaillaan, selostaa uutispäällikkö Börje Holmlund. Anssi Kukkonen on omaksunut nimipäiväsankarille sopivan juhlailmeen ja Juhani Lehtola on vakavoitunut lakkokysymyksen edessä. Kuva: Reijo Koskinen / Lehtikuva

Yleisradion nelikymmenvuotisen historian ensimmäinen lakkopäivä: klo 6–8 musiikkia, lomassa uutisia. Klo 11 musiikkia, lomassa uutisia.

Radiotalon edustalla Unioninkadulla tiukkailmeinen lakkovahti, sisällä punaisten valojen takana uutistoimittajat, pääsy kielletty.

Keskikaupungilla suuren levy-yhtiön kellarissa muutama ihminen ja muutama levysoitin, joilla pyörii lakkomusiikki.

Ja Pasilassa, pimentyneen television pääkallonpaikalla, tekniikka loistaa poissaolollaan.

Ihmiset kuljeskelevat ryhmissä, istuskelevat kuppilassa, tekevät töitä. Pääjohtaja puhuu radiossa ennen puoltapäivää: ”Valtakunnan tärkein tiedotusväline on siipirikko lintu...”

---

Hiljaisen puheensorinan säestykseksi soi toimituksessa koko ajan sävelradiomusiikki.

Seinältä katsoo julisteesta kulmiensa alta säveltäjämestari Jean Sibelius toimituksen työskentelyä ja sitä päivää, jolloin Yleisradio hylkäsi klassillisen musiikin ja toteutti monen teini-ikäisen haaveen: pelkkää poppia ja sävelradiota koko päivän!

Lyhythameisille erikoissukkia ja sukkahousuja

Lontoo, huhtikuussa (Reuter).

Uusin muoti suosii lyhyitä hameita, ja yhä rohkeammin paljastettujen polvien ja reisien peittämiseksi ovat englannittaret päättäneet luopua sukista ja siirtyä sukkahousujen käyttöön.

Tämän tähän saakka vain kylminä aikoina käytetyn vaatekappaleen myynti on lisääntynyt viime aikoina huimasti koko maassa.

Totuuden nimessähän on myönnettävä, etteivät sukan yläreunan ylitse pursuavat ylimääräiset ”lihamakkarat” ole silmää hivelevä näky vastapäätä istuvalle miehelle.

Kesän uutuutena myytävät sukkahousut poikkeavat kuitenkin huomattavasti tutuksi käyneestä lämpimästä villavaatteesta, sillä ne on valmistettu erittäin ohuesta, hienosta langasta.

Lontoon johtava sukkiensuunnittelija rouva Ann Ford suosittelee venyvästä krepistä valmistettuja sukkahousuja, jotka myötäilevät tiukasti säärien linjaa kantapäästä ylös saakka.

Kokonaisuuden täydentämiseksi rouva Ford on suunnitellut värisävyltään ja materiaaliltaan yhdenmukaisia pikkuhousuja, joita voidaan pitää joko sukkahousujen alla tai niiden päällä.

Palkkapolitiikka vei prostituutioon?

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Oslo, 21. 4. (H. Chr. Finstad)

Norjalaisen valtionstipendiaatin Ottar Broxin vasta ilmestyneessä kirjassa esittämät syytökset, että suuri Findus-yritys Hammerfestissa harjoittaa sellaista palkkapolitiikkaa, joka suorastaan ajaa naispuoliset työntekijät prostituutioon, saavat nyt oikeudellisen jälkinäytöksen.

Findus-yhtiö, jonka omistaa suuri sveitsiläinen Nestle-konserni, on tunnetun oslolaisen tuomarin välityksellä vaatinut kirjan poistamista markkinoilta.

Kirjassa esitettyjen väittämien sanotaan olevan karkea syytös yhtiötä vastaan ja merkitsevän samalla naistyöntekijöiden – joista suurin osa on suomalaisia – kunnian loukkaamista.

Findusin esittämiin vaatimuksiin ei tähän mennessä ole reagoitu kustantajan eikä kirjailijan taholta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit