Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Koivula: Pöntöt puuhun

Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys tarjoaa mahdollisuuden rakentaa linnunpönttö.

Ihmiset
 
Matti Koivula
Matti Koivula

Oletko koskaan rakentanut linnunpönttöä? Tänään se onnistuisi Helsingissä Keskuspuistokarnevaalissa, joka levittäytyy useaan tapahtumapisteeseen. Matti Koivula toimii Helsingin seudun lintutieteellisessä yhdistyksessä Tringa ry:ssä. Se tarjoaisi mahdollisuuden pöntön rakentamiseen.

Milloin linnut tarvitsevat pönttöjä?

”Esimerkiksi talvehtivat tiaiset ja varpuset ovat katselleet pönttöjä jo maaliskuussa päivän pidentyessä. Kirjosieppojen pääjoukot ovat kuitenkin vielä tulematta, kuten myös leppälinnut. Jos nyt innostuu rakentamaan pönttöjä, niin on ihan hyvissä ajoin liikkeellä.”

Missä vaiheessa lintujen kevätmuutto on?

”Pääosa kahlaajalinnuista ja hyönteisiä syövistä pikkulinnuista on vielä tulematta. Lajista riippuen niiden muutto voi jatkua pitkälle kevääseen. Viimeiset tulevat vasta juhannuksen tietämillä.”

Millainen on taustasi lintuharrastajana?

”Tein ensimmäisen linturetkeni vuonna 1976. Nyt yli tunnin retkiä tulee vuosittain 150–200. Yhdistyksemme toiminnassa painottuu monenlaisten lintuharrastajien yhteensaattaminen. Pyrimme toimimaan aktiivisesti esimerkiksi linnuston suojelussa.”

Keskuspuistokarnevaali klo 11–15. Tringa ry:n linnunpönttöjen rakentaminen Haltialan tilalla (Laamannintie 17) klo 11–15. Vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit