Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijät toivovat lisää omia ajoteitä

Polkupyöriä myytiin Suomessa viime vuonna saman verran kuin henkilöautojakin eli noin 100.000 kappaletta, arvioivat asiantuntijat

Ihmiset
 
HS
Pyöräily on terveellinen liikuntamuoto Suomen maanteillä.
Pyöräily on terveellinen liikuntamuoto Suomen maanteillä.

Polkupyöriä myytiin Suomessa viime vuonna saman verran kuin henkilöautojakin eli noin 100.000 kappaletta, arvioivat asiantuntijat.

Vielä joitakin aikoja sitten osoitti pyörien menekki laskua, mutta nyt on Kaksipyöräisten käytön edistämisyhdistys, joka toimii aatteellisella pohjalla, jälleen toiveikas. Sen mielestä olisi vain saatava yhä lisää pyöräteitä, joita on aivan liian vähän. Tähän tahdotaan kiinnittää huomiota nyt pyöräilykauden taas alkaessa.

On kaksi voimakasta mielipidettä vastakkain: miksi tekisimme pyöräteitä, kun ei ole pyöräilijöitä ja miksi hankkisin pyörän, kun ei ole teitä. Pyöräteiden rakentaminen ratkaistaan tapaus tapaukselta erikseen, kerrotaan tie- ja vesirakennushallituksesta – ei niitä korpeen kannata rakentaa.

Polkupyörätiheytemme on pohjoismaiden alhaisin. Innokkaimpia pyöräilijöitä ovat läntisten jokivarsiemme asukkaat. Erityisesti mainitaan Aurajoen ja Kokemäenjoen varret ja Etelä-Pohjanmaan alue – siellä pyörätiheys on suurin.

Liikenteen vilinä estää monia kaupunkilaisia pyörän hankinnasta – yksinkertaisesti ei uskalleta lähteä autojen sekaan. Pyörällä ajoa pidetään usein myös arvoa alentavana, mikä taas on nousukasmaista Kaksipyöräisten käytön edistämisyhdistyksen mielestä.

Uusi kesäyliopisto aloittaa ensi kesäkuussa Helsingissä

Ensi kesänä toimii Suomessa viisitoista kesäyliopistoa, kun niistä uusin – Helsingin seudun kesäyliopisto – aloittaa ensimmäisenä lukukautensa kesäkuun kuudentena.

Helsinkiin on kaivattu kesäyliopistoa jo useita vuosia ja kesäyliopistotoimikunnan puheenjohtaja, yhteiskuntatieteen tohtori Kosti Huuhka sanoi olevan todennäköistä, että Helsingin seudun kesäyliopisto saa jo ensimmäisenä toimintakesänään enemmän opiskelijoita kuin mikään muu vastaava opinahjo maassamme.

Pääkaupungissa ja sen ympäristössä, joka kuuluu kesäyliopiston toimintapiiriin, asuu lähes 15 prosenttia suomalaisista ja opiskelijoiden osuus väestöstä on suurempi kuin missään muualla Suomessa. Esimerkiksi tämän vuoden 17.000 ylioppilaskokelaasta on 9.000 Uudeltamaalta.

Kesäyliopiston rehtori on professori Unto Korhonen ja vararehtori professori Kaj B. Lindgren. Kesäyliopistotoiminnan aloittaminen on jouduttu organisoimaan ennätysajassa, mainitsi professori Korhonen, mutta tästä huolimatta on opettajiksi saatu samat henkilöt, jotka antavat yliopistossa aineen opetusta talvisaikaan.

”Villiä länttäkin” Pariisin Hiltonissa

Pariisin Hilton-hotelli avasi ovensa Seinen vasemmalla rannalla torstaina asiaankuuluvin juhlallisuuksin. Hotelli, joka on Hilton-yhtymän 68. on samalla ensimmäinen loistoluokan hotelli, joka Ranskan maaperälle on rakennettu 33 vuoteen. Sen edeltäjä on Yrjö V.

Yksitoistakerroksinen rakennus sijaitsee aivan Seinen rannalla ja vain muutaman sadan metrin päässä Eiffel-tornista. Siinä on 492 huonetta ja kolme ravintolaa, joista eräs on sisustettu ”villin lännen” tyyliin.

78-vuotias Conrad Hilton oli paikalla yhdessä Ranskan hallitusviranomaisten kanssa. Kun hotelli avattiin nauha katkaisemalla kellot soivat, kyyhkyset lehahtivat lentoon ja vieraat syöksyivät sisälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit