Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anssi Kukkonen: Uranuurtaja muistelee

Legendaarinen urheiluselostaja on käynyt 19 olympiakisat.

Ihmiset
 
Sami Kilpiö
Anssi Kukkonen
Anssi Kukkonen Kuva: Sami Kilpiö

Anssi Kukkonen on suomalaisen televisiohistorian tunnetuimpia urheiluselostajia. Tänään hän muistelee uraansa Kansallisella audiovisuaalisella instituutilla.

Mitä aiot kertoa yleisölle?

”Kerron urastani, koska olen uranuurtaja suomalaisena urheilutoimittajana. Aloitan alkuajoista ja menen eteenpäin olympiadi kerrallaan. Suomen televisioon minä tulin 1961. Olen käynyt kaikkiaan 19 olympiakisat. Kerron omista ja muiden huippuhetkistä. Yleensä jutut paranevat iän myötä. Olen kuin vanha urheilija, sillä heilläkin tulokset paranevat iän myötä.”

Mitä ajattelet nykyisistä urheiluselostajista?

”Nyt huudetaan enemmän kuin ennen. Innostunut pitää olla, mutta huutamista en voi hyväksyä missään nimessä. Peittääkö se huutaja sillä omaa puutteellista asiantuntemustaan? Lajissa kuin lajissa auttaa, jos on itse harrastanut sitä. Huutajat eivät välttämättä tiedä, mistä on kysymys.”

Millaisia suunnitelmia sinulla on tälle keväälle?

”Tulin hiljattain Rukalta, koska meillä on siellä talviasunto. Hiihdin siellä 1400 kilometriä perinteisellä tyylillä. Nyt olen ollut mökillä ja ollut koulutustani vastaavissa tehtävissä, eli lakaissut roskia. Olen jo pelannut kevään ensimmäisen kierroksen golfia.”

Anssi Kukkonen – sinivalkoinen selostaja -yleisöluento Kino Tuliossa (Sörnäisten rantatie 25 A) klo 16. Vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit