Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen suurratsiassa napattiin 4 rattijuoppoa

Ihmiset
 
HS
Veikko Lintinen
Poliisiautossa oli illan mittaan kiirettä, sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon.
Poliisiautossa oli illan mittaan kiirettä, sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon. Kuva: Veikko Lintinen

Tampere, 24. 4. (TA)

Tampereella kirjattiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 231 erilaista liikennerikettä.

Suomen suurin poliisipiiri, eli Sorin piiri, ja kuusi katsastusmiestä sekä Liikkuvan Poliisin miehistö pitivät silloin suurtarkastuksen kaikilla ulosmenoteillä.

Rattijuoppoja tavattiin neljä. Yksi näistä yritti Messukylän tarkastuspisteessä karkuun jättäen noudattamatta poliisin pysähtymismerkkiä ja painaen kaasun pohjaan. Lyhyen takaa-ajon jälkeen autoilija saatiin kiinni Turjankadulla.

Ajokortittomia kertyi kolme.

Lisäksi eräälle autonomistajalle tulee syyte auton luovuttamisesta ajokortittomalle.

Onko Suomen nykysensuuri funktionaalista vai ei

Jyväskylä, 24. 4. (Maire Vaajakallio)

Suomi on ihanteellista maata kaikelle hiipivälle sensuurille.

Tämä koettiin viimeksi sen lakon yhteydessä, joka mykisti television ja lamautti radio-ohjelmat. Jos vastaavaa olisi tapahtunut vaikka naapurimaassamme Ruotsissa, siellä olisi saatu aikaan kansannousu.

Meillä vain tyydyttiin odottamaan, että jotain tapahtuisi – ja miksi? Sen vuoksi, että muualla on toisenlainen käsitys kansanvallasta kuin meillä. Meillä tyydytään siihen, että herrat ottavat ja herrat antavat ja siunattu olkoon heidän nimensä.

Tämä tuli esille sunnuntaina Jyväskylän ylioppilasforumissa, joka pyrki arvokkaasti pohtimaan kysymystä, onko nykysensuuri funktionaalista vai ei.

Prof. Lauri Haikola sanoi, että nykypäivinä keskustelu sensuurista Suomessa on siirtynyt keskusteluksi siitä, kuinka rumia sanoja saa käyttää ja kuinka ruma sana saa olla.

Alunperin sensuurin yhteydessä oli kysymys tärkeistä asioista, periaatteista, kerettiläisen mielipiteen rajoittamisesta.

Tempauksia uintipäivänä

Valtakunnallista uintipäivää vietettiin sunnuntaina ensi kertaa Suomessa.

Meillä on jo yhteensä 19 uimahallia – vuoteen 1970 mennessä niitä odotetaan olevan peräti viitisenkymmentä – ja niistä kymmenen osallistuu uintipäivän viettoon järjestämällä erikoistempauksia sekä mm. maksuttomia käyntejä.

– Uimahallipaikkakunnilla asuvilla on erinomainen uimataito, totesi Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton toiminnanjohtaja Tauno Jorasmaa. Näiden paikkakuntien kansakoululaisista peräti 95 prosenttia on hyviä uimareita.

Suomessa merkitään arvosana uimataidosta kansakoulun neljännen luokan todistukseen, mutta mitenkään pakollisena ei uimaopetus kuulu opetusohjelmaan.

Tällaista suunnitellaan nyt Tukholmassa, jossa ensi syksystä lähtien aletaan antaa uimaopetusta 4.400 kansakoululaiselle pakollisesti opetusohjelmaan kuuluvana.

Tässä yhteydessä voidaan mainita, että Ruotsissa on uimahalleja toistasataa.

Veikko Lintinen
Poliisiautossa oli illan mittaan kiirettä, sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon.
Poliisiautossa oli illan mittaan kiirettä, sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit