Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keikka kuulokkeissa

Ihmiset
 
Benjamin Suomela HS
Tuomo Prättälä
Tuomo Prättälä Kuva: Benjamin Suomela HS

Millainen olisi keikka, jolla musiikki tulisi suoraan kuulokkeisiin? Tänään sen voi kokea Nosturissa Helsingissä, kun soulmuusikko Tuomo Prättälä esiintyy Silent gig -konserttisarjassa.

Miltä tuntuu esiintyä tavallisuudesta poikkeavalla tavalla?

”Se on sinänsä jännittävää. En ole koskaan tehnyt tällaista. Se on teknisesti kiinnostavaa, kuinka kaikki onnistuu. Luulen kuitenkin, että ero normaalitilanteeseen on suurempi yleisön näkökulmasta. Ei ole isoja kaiuttimia, joista musiikki kuuluisi kaikille, vaan jokaisella on omat kuulokkeet, joista voi säädellä äänenvoimakkuutta itse.”

Mistä idea tällaiseen esiintymiseen?

”Tämä on Nosturin oma konsepti. Esimerkiksi Yona ja Don Johnson Big Band ovat tehneet näin aiemmin. Aloite tuli Nosturilta, olin heti tosi kiinnostunut. Tämä voi toimia meidän musiikkimme kanssa tosi hyvin.”

Millaisia suunnitelmia sinulla on tälle keväälle?

”Minun ja Markus Nordenstrengin Tuomo & Markus -duolta tulee levy kesäkuussa. Olen muutenkin keskittynyt uuden musiikin tekemiseen. Olen ollut työhuoneella ja etsinyt uusia soundeja. Olen kerännyt ideoita pikkuhiljaa. Nyt olen työstänyt niitä eteenpäin. Jotain julkaistavaa on varmaan vuoden sisään.”

Tuomo Nosturissa (Telakkakatu 8). Ovet klo 19. Liput 16,50–17 e.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit