Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Säkylän uuden varuskunnan rakennustyöt valmistumassa

Ihmiset
 
HS
Porin Prikaatin ”töpinässä” valmistuu päivän aikana tuhansia aterioita nälkäisten ”porilaisten” suihin.
Porin Prikaatin ”töpinässä” valmistuu päivän aikana tuhansia aterioita nälkäisten ”porilaisten” suihin.

Rauma, 25. 4. (PA)

Eräs komeimmista, uudenaikaisimmista ja koulutusolosuhteiltaan ihanteellisimmista varuskunnista on valmistumassa Säkylässä.

Pääasiallisesti työllisyystöinä rakennetun varuskunnan työt keskeytynevät vapun tienoilla, jolloin noin 400 varuskunnan työmaalla olevaa työntekijää kotiutetaan kesän ajaksi.

Porin prikaatin varuskuntatyön pitäisi lopullisesti valmistua ensi kevääksi. Vuoden 1959 joulukuussa aloitettu lyö, joka käsittää noin 350.000 kuutiometrin rakentamisen, voidaan tällöin lopullisesti luovuttaa valmiina puolustusvoimille.

Porin Prikaatin viimeisenkin pataljoonan muuttaessa ensi syksyyn mennessä Turusta Säkylään tarvitaan varuskuntaruokalan tilat kokonaan ruokalan käyttöön. Tällöin joutuu ruokalassa nyt alivuokralaisena oleva sotilaskoti pois.

Helsingin Kesäteatteri aloittaa Mustikkamaalla

Uusi teatteriyritys, Helsingin Kesäteatteri aloittaa ensi juhannusaattona toimintansa Mustikkamaalla. Sen ohjelmistoon tulee yksi näytelmä, ja toiminta jatkuu heinäkuun loppuun asti. Mustikkamaan uusi ulkoilmateatteri niveltyy siis Helsingin Kaupunginteatterin tulevan kesäkauden toimintaan sikäli, että sen lopetettua jatkaa Kaupunginteatteri Vallilan sisänäyttämöllä elokuussa musical-ohjelmin.

Tarkoituksena on saada jonkinlainen ”ensiapu” Vallilan kesäteatterin jättämään puutteeseen, joka viime kesänä todettiin tuntuvaksi Helsingin kesäisessä teatterikartassa. -- Kaupungin johdon esittämän toivomuksen mukaisesti kesäteatteritoiminta Mustikkamaalla aloitetaan kokeiluluontoisena, ”kesäjuhlahenkeen” improvisoiden ja ilman suuria alkuinvestointeja.

Ei enää riitaa tv-ohjelmista

Eräs torontolainen varaosamyyjä on esittänyt nerokkaan keksinnön, jonka avulla torjutaan perheriitojen synty televisiosta ja sen ohjelmista.

Mel Lasman on kehittänyt ”riidattoman television”. Siinä on kaksi kuvapintaa kulmittain. Kuvapintoja eristää toisistaan puinen välilevy.

Televisioihin kuuluu korvakuulokkeet, joiden avulla jokainen voi katsella ja kuunnella haluamaansa kanavaa häiritsemättä esim. vaimoaan, joka haluaa katsella toista ohjelmaa.

Lastman sanoo, että hänen keksintönsä ansiosta aviomies ja vaimo voivat katsella televisiota samassa huoneessa riitelemättä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!