Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Uusi aikakausi alkaa Suomen historiassa”

Sveitsiläinen Der Bund -lehti käsitteli Suomen tilannetta.

Ihmiset
 
HS

Bern, 27. 4. (DPA)

”Suomen sosialidemokraattien melkein kymmenen vuotta kestäneen poliittisen karanteenin jälkeen voidaan presidentti Kekkosen päätöstä antaa hallituksen muodostamistehtävä sosialidemokraattien johtajalle Rafael Paasiolle pitää uuden aikakauden alkuna Suomen sodanjälkeisessä levottomassa historiassa”, kirjoittaa sveitsiläinen lehti Der Bund tiistaina.

Lehti jatkaa: ”Tämä tilanne ei nimittäin merkitse enempää eikä vähempää kuin maan palaamista normaaleihin parlamentaarisiin oloihin. Normalisoituminen ei ollut mahdollista niin kauan kuin sosialidemokraatteja ei otettu – koska Moskova piti heitä ulkopoliittisesti epäluotettavina – mukaan hallitukseen.”

”Kun Kosygin peruutti Hrushtshevin esittämän pannaanjulistuksen, saattoi Kekkonen viimeinkin toimia demokratian perinteellisten pelisääntöjen hengessä ja vetää eduskuntavaaleissa vahvimmaksi puolueeksi kohonneen sosialidemokraattisen puolueen mukaan hallitusvastuuseen”, Der Bund jatkoi.

Fennia – Ahvenanmeren uusi kuningatar

Uuteen kansainväliseen arvoluokkaan nousi Suomen kauppalaivasto keskiviikkona, kun Silja-varustamon tunnuslippu vedettiin Suomen–Ruotsin-linjan uusimman autolautan, Fennian, mastoon.

Fennian mukanaan tuoma lisäys, 6178 tonnia, nosti ensimmäisen kerran maamme historiassa kauppalaivastomme tonniston miljoonan yläpuolelle.

Autolautta Fennia, joka on rakennettu Ruotsissa Öresund-telakalla, luovutettiin keskiviikkona Landskronassa tilaajalleen Silja-varustamolle.

Fennian avulla lyhenee Suomen ja Ruotsin välimatka entisestään ja samalla ovat Suomen matkustajalaivat saaneet uuden edustuskelpoisen jäsenen joukkoonsa.

Rippeet enää jäljellä Kämpin vanhasta talosta

Muutama pystyssä törröttävä seinänpalanen on enää jäljellä vanhasta Kämpin talosta.

Rakennuksen purkutyöt päättyvät muutaman päivän päästä ja tällöin on pitkällinen kiista rakennuksen ja sen julkisivun kohtalosta lopullisesti ratkaistu.

Muinaistieteellinen toimikunta yritti turhaan estää julkisivun purkamisen. Toimikunnan valitusta asiasta käsiteltiin valtioneuvostossakin samaan aikaan kun purkutöitä tehtiin.

Valtioneuvoston muistiossa todettiin, että laki kulttuurihistoriallisesti huomattavien rakennusten suojelemisesta ei ole onnistunut. Mm. kysymys omistajalle aiheutuvan taloudellisen vahingon korvaamisesta on osoittautunut käytännössä vaikeaksi ratkaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit