Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kätilöidemme koulutus WHO:n malliohjelmana

Ihmiset
 
HS
Lääninkätilöt ovat kokoontuneet Helsinkiin neuvottelemaan. Istumassa vas. lääninkätilö Sirkka Leino, kätilötoimen tarkastaja Maila Mikkola, lääninkätilöt Hilja Kankaanpää, Sanni Supponen, Eyvor Keto, maija Heino, Leena Valvanne, Anna Tamminen, Elina Kokki, seisomassa Rakel Metsäpelto, Anna-Liisa Ylitalo, kerttu Hurme ja Hilma Suhonen.
Lääninkätilöt ovat kokoontuneet Helsinkiin neuvottelemaan. Istumassa vas. lääninkätilö Sirkka Leino, kätilötoimen tarkastaja Maila Mikkola, lääninkätilöt Hilja Kankaanpää, Sanni Supponen, Eyvor Keto, maija Heino, Leena Valvanne, Anna Tamminen, Elina Kokki, seisomassa Rakel Metsäpelto, Anna-Liisa Ylitalo, kerttu Hurme ja Hilma Suhonen.

Suomen äitiyshuolto ja kätilökoulutus ovat erittäin korkealla tasolla. Kätilöidemme koulutusohjelmaa pidetään mallina monissa niissä maissa, joissa WHO:n toimesta on ryhdytty järjestämään tätä opetusta, totesi kätilötoimen tarkastaja Maila Mikkola lääkintöhallituksen järjestämillä lääninkätilöiden neuvottelupäivillä.

Suomalaista järjestelmää pidetään esimerkillisenä siksi, ettei se jätä syrjäisimmänkään seudun äitiä vaille raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan huoltoa, sanoi tarkastaja Mikkola, joka juuri on palannut Genevestä toimittuaan kahdeksan kuukauden ajan asiantuntijana WHO:n päämajassa.

Maailman terveysjärjestön piirissä on jo pitemmän aikaa kiinnitetty huomiota monien maiden korkeaan äitiys- ja imeväiskuolleisuuteen. Tällä hetkellä on kuusi suomalaista kätilöä WHO:n palveluksessa. He osallistuvat mm. kehitysmaiden paikallisten äitiyshuollon työntekijöiden kouluttamiseen.

Maailmassa on alueita, joissa 1000 äidistä menetetään lähes 300, kun esim. Suomessa 10.000 äidistä menetetään vajaat viisi. Ilman koulutettua apua synnyttää maailman naisista vielä noin 60 %. Euroopan mustin alue on Portugal, jossa menetetään vielä 120 äitiä 1000:sta.

Ruotsin ylioppilasprinssi täyttää vappuna 20 vuotta

Tukholma, 29.4. (Maija-Liisa Heini)

Ruotsin kruununprinssi Carl Gustaf täyttää vapunaattona 20 vuotta. Kruununprinssin kerrotaan viettävän syntymäpäiväänsä perheensä keskuudessa Tukholman kuninkaanlinnassa. Merkkipäivälle pyritään antamaan mahdollisimman suuressa määrin perhejuhlan luonne vastapainoksi äskettäin ylioppilaslakkinsa saaneen kruununprinssin juhlinnalle.

Toukokuun ajan vastaleivottu ylioppilas pitää lomaa, mutta kesäkuun 1. pnä hänet kirjoitetaan Merisotakouluun, missä kruununprinssiä odottaa vaihtelevista elämyksistä rikas vuosi. Ensi marraskuussa pitkänmatkan purjehdukseen lähtevän ”Alvsnabbenin” miehistöön kuuluu toisen luokan merimiehenä myös kruununprinssi. Kotiin Ruotsiin alus palaa vasta seuraavan vuoden huhtikuussa. Kruununprinssin sotilaallisen koulutuksen puitteissa hänet pyritään perehdyttämään myös maa- ja ilmavoimiin.

Carl Gustaf on lento-onnettomuudessa surmansa saaneen prinssi Gustaf Adolfin ja prinsessa Sibyllan viidestä lapsesta nuorin ja ainoa poika. - -

Kruununprinssin harrastuksista on urheilu vallannut huomattavan osan. Hän on innokas hiihtäjä ja purjehtija, ja taitojaan hän on kokeillut ammunnan, metsästyksen jääkiekon ja tenniksen parissa. Ensimmäisen virallisen edustustehtävänsä hän suoritti viime talvena Suomi–Ruotsi jääpallomaaottelun yhteydessä.

Kruununprinssin kerrotaan täydentävän sotilaskoulutustaan lähinnä valtio- ja yhteiskuntatieteisiin keskittyvin opinnoin, ennen kuin hän täyttää hallitsijaksitulon mahdollisuuden edellyttämät 25 vuotta.

Kultainen ruusu Ranskalle Montreux’n viihdekilvasta

Ranska voitti ohjelmallaan ”L’arroseur arrose” perjantaina Montreuxissa kuudetta kertaa jaetun Kultaisen ruusun palkinnon tv-viihdeohjelmien kilpailussa. Toisen palkinnon, Hopeisen ruusun sai amerikkalaisen radioyhtiön NBC:n Julie Andrews show. Kolmannen, Pronssisen ruusun korjasi Sveitsin Bernhard show. Lehdistöpalkinto meni myös Ranskaan.

Suomen Locomotion ei sijoittunut palkinnoille, mutta se oli sekä Kultaista ruusua että lehdistön palkintoa ratkottaessa lähellä kärkisijoja.

That's Entertainment-ohjelmista menestyi tällä kertaa parhaiten Norja saaden Montreux’n kaupungin palkinnon hauskimmasta ohjelmasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit