Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vappuiloa, ilmapalloja ja aurinkoa Helsingissä

Ihmiset
 
HS
Matti Tapola / Lehtikuva
Otaniemen teekkarikylän vappu alkoi klo 15, jolloin teekkarien iskujoukko vannoi riehavalan ja lähetti teekkari Teemu Tynkkysen kertomaan terveisiä avaruusmiehille.
Otaniemen teekkarikylän vappu alkoi klo 15, jolloin teekkarien iskujoukko vannoi riehavalan ja lähetti teekkari Teemu Tynkkysen kertomaan terveisiä avaruusmiehille. Kuva: Matti Tapola / Lehtikuva

Eriväriset ilmapallot, huiskut, markkinapallot ja muut riehakkaat esineet toivat jälleen vappuaaton Helsinkiin. Se tupsahti keskelle lauantaista iltapäivää ja muutti hetkessä koko kaupungin kasvot.

Vappua auttoi aurinko. Se paistoi täydeltä terältään ja houkutteli ihmiset kaduille. He kulkivat siellä verkkaisesti, ilman päämäärää ja pysähtyivät välillä uteliaina myyntipöytien ääreen.

---

Otaniemen teekkarikylän vappu alkoi klo 15, jolloin neljä linnanisäntää, Otavaari, Otaemäntä ja kylän johtaja nousivat asuntolansa katolle vannoakseen riehavalan.

– Nyt vannomme riehavalan. Minä, sinä, hän, me, te, kaikki me vannomme kautta jämeräsilmän, kautta Ossin kaljavakion... ja nyt on vappu tästä hetkestä alkaen...

Otavaarin muhkea basso kajahteli Otaniemen teekkarikylän asuntolan katolta riemunkirjavaan iltapäivään. Sanoja seurasi pari pamausta ja villi huuto, ja teekkari Teemu Tynkkynen leijui valtavan valkoisen ilmapallon mukana avaruuteen.

Huuto muuttui ulvonnaksi ja Teemu Tynkkynen kipusi yhä ylemmäs taivonkantta.

Päivän rautaisannos viisi kiloa monen vuoden tietoa koululaukussa

Kun tapiolalainen oppikoulun ensimmäisen luokan oppilas Maarit lastasi perjantaina koululaukkuunsa päivän kirja- ym. kouluvälineannosta, tulikin siitä kannettavaksi kokomoinen kuorma, jonka paino selvisi vasta vaa'alla punnittuna: tasan viisi kiloa.

Kun tyttönen nosti laukkunsa pienille hartioilleen, ei ollut lainkaan ihme, että selkä meni vähän vinoon.

Tämän tyttösen ”rautaisannos” ei ole millään tavoin poikkeuksellinen, sillä samanlaisia taakkoja, toisinaan hiukkasen kevyempiä ja joskus raskaampiakin, kantavat tuhannet muutkin suomalaiset koululaiset päivittäin koulun ja kodin väliä.

Talvella, kun urheilutunnille viedään luistimet, kasvaa tavaramäärän paino vielä melkoisesti ja joillakin lisäävät vielä eväät lastia.

Maarit-tyttösen koululaukun sisältö oli täsmällisesti sanoen seuraava: lukukirja 316 sivua, kovissa kansissa, suomen kirja 228 sivua, kovissa kansissa, englannin kirja 187 sivua, kovissa kansissa, eläinoppi 251 sivua, kovissa kansissa, suurikokoinen matematiikan monistenippu kansineen, maantiedon oppikirja pehmeissä kansissa 206 sivua, muovikantinen kansio lehtineen eri aineita varten, neljä vihkoa, virsikirja, värit ja voimisteluvälinepussi jumppapukuineen ja pyyhkeineen.

12-kerroksinen Suomi-talo harjakorkeuteen Hampurissa

Bonn, 30. 4. (Matti Kontio).

Hampurissa vietettiin vapun aattona miltei kesäisen hellepäivän tunnelmissa uuden Suomi-talon harjannostajaisia.

Alsterin varrella kohoava uljas 12-kerroksinen talo, joka valmistuu lopullisesti joulukuun alussa, tulee palvelemaan kuten juhlapuheissa todettiin, suomalaisen teollisuuden ja Suomen viennin arvokkaana tukikohtana koko Saksan markkinoita silmälläpitäen.

---

Hampurin Suomi-talo on Lontoon Suomi-talon jälkeen toinen vastaavanlainen suomalaisen ulkomaankaupan tyyssijaksi pystytetty keskus.

Kolmas rakennetaan, kuten tunnettua New Yorkiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit