Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomiokirkon Mutsi on bestis -konsertissa lauletaan äidille

Ihmiset
 
Marjut Klinga
Marjut Klinga

Helsingin Tuomiokirkossa järjestetään perjantaina 6.5. Mutsi on bestis -konsertti, jossa esiintyvät muun muassa Eino Grön ja Stadin slangilla laulavat Harri Saksala ja Vesa Nuotio. Konsertin järjestää Stadin Slangi ry.

 

Minkälaista musiikkia konsertissa kuullaan, toiminnanjohtaja Marjut Klinga?

”Keväisiä biisejä, joiden pääteemana on mutsi. Blueskitaristi Erja Lyytinen pitää puheen, ja yhteislauluna lauletaan Stadin slangiksi käännettyjä virsiä.”

 

Antaisitko muutaman esimerkin slangiversioista?

Tiedän paikan armahan -virsi on slangiksi Tsennaan mestan armahan, ja Jo joutui armas aika kuuluu puolestaan Jo puggas glaiduu aikaa. Tapahtuma päättyy yhteislauluun Soi kunniaksi Luojan eli Nyt bossin kunniaksi.”

 

Montako slangisanaa tiedät äidille?

”Slangia tutkinut professori Heikki Paunonen on listannut yli 80 slangisanaa mutsille. Niitä ovat esimerkiksi ahku, emo, eukko, kinkku, harppu, hellapoliisi, kahju, käring, maamuska, maistraatti, mammeli, mehumaija, morsa, mude, mudero, muhvi, muffe, mutteri, äde, äitee ja ämyli.”

Mutsi on bestis -konsertti Tuomiokirkossa perjantaina 6.5. (Unioninkatu 29, Helsinki) klo 18. Vapaa pääsy.

 

Korjaus 5.5. klo 8.24: Jutussa sanottiin alun perin virheellisesti, että konsertti järjestetään helatorstaina. Konsertti on perjantaina 6.5.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit