Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain Myllypuron vesitorni avoinna helsinkiläisille

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Lauttasaaren vesitornista pääsee maisemia katselemaan vain pienissä ryhmissä ja erikois luvalla. Lauttasaaren Säätiö toivoo, että torni avataan yleisölle.
Lauttasaaren vesitornista pääsee maisemia katselemaan vain pienissä ryhmissä ja erikois luvalla. Lauttasaaren Säätiö toivoo, että torni avataan yleisölle. Kuva: Lehtikuva

Helsingin maistraatin edustajat kiipeävät ensi viikolla Lauttasaaren vesitornia katsastamaan. Tarkoituksena on ottaa selvää, onko mahdollista ja miten suurin kustannuksin muuntaa Lauttasaaren vesitorni yleisön näköalapaikaksi.

Helsingin viidestä vesitornista ainoastaan uusin, Myllypuron vesisäiliö, on alun alkaen suunniteltu siten, että se voidaan pitää avoinna yleisölle. Vesitornin alemmalla tasolla kävi viime kesänä väkeä tuhatmäärin. Huippulukemat olivat noin 3.000 kävijää yhtenä sunnuntaina. Kuitenkin Myllypurossa houkuttelee katsojia vain näköala, kahvilaa ei sielläkään ole lisähoukuttimena.

Kyselytunnit otettiin käyttöön eduskunnassa

Kansanedustajain esittämiin suullisiin kysymyksiin vastasivat ministerit ensimmäisen kerran perjantaina eduskunnassa järjestetyllä kyselytunnilla. Ohjelmassa oli kaksi vastausta, mutta jatkoa seuraa jo tiistain istunnossa, jonka alussa vastataan viiteen kysymykseen.

Mahdollisuutta suullisten kysymysten esittämiseen pitivät kansanedustajat onnistuneena uudistuksena eduskuntatyössä lähinnä sen vuoksi, että vastaukset ajankohtaisiin kysymyksiin saa nyt kolmen päivän kuluessa, kun kirjalliseen kysymykseen annettava vastaus saattaa viipyä kuukaudenkin.

Ensimmäisellä kyselytunnilla ilmoitti ministeri Erkki Huurtamo vastauksessaan Georg Ehrnroothille (r) kysymykseen, että tämän vuoden aikana annettavaan lisämenoarvioon on hallitus päättänyt esittää 200.000 markkaa lisäeläkkeiden maksamiseen puolustuslaitoksen palveluksesta ilman omaa syytään sodan jälkeen vapautetuille.

Valtiovarainministeri Esa Kaitila puolestaan selosti Raimo Ilaskiven(kok) kysymykseen vastatessaan valtioneuvoston kantaa Lännen Lastulevy Oy:n valtiontakauksista päätettäessä.

Voipäivät alkuun

Helsingin noin 34.600 kansakoululaista saa ensi kerran voita kouluateriansa särpimeksi tänään lauantaina. Ruokailuvälineet ja niin myös voin levitykseen tarvittavat veitset on nyt saatu jaetuiksi kouluille, joten voin jakelu on voitu panna käyntiin.

Koululaiset saavat voita kahdesti viikossa sellaisina päivinä, jolloin se parhaiten täydentää päivän ruoka-annosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!