Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhansia litroja öljyä ui Helsingin rannoilla

Ihmiset
 
HS
Martti Peltonen / Lehtikuva
Myös Laajasalon kanavassa ovat öljylautat uineet ja jättäneet rannat kanavan suulla mustiksi ja epämiellyttävän hajuisiksi.
Myös Laajasalon kanavassa ovat öljylautat uineet ja jättäneet rannat kanavan suulla mustiksi ja epämiellyttävän hajuisiksi. Kuva: Martti Peltonen / Lehtikuva

Helsingin merenlahdissa, Herttoniemen kaupunginosan öljysataman lähettyvillä Kaivolahdessa sekä Laajasalon kanavan ympäristössä on tavattu öljyesiintymiä. Tuhansia litroja jäteöljyä ajelehtii tuulen mukana, mustuttaa kaislikkorannat ja takertuu uimarantojen hiekkaan.

Rannoilla leikkivät lapset tulevat koteihinsa vaatteet jäteöljyn mustuttamina, öljy takertuu lintujen höyhenpeitteeseen eikä veden pintaan hyppäävä salakkakaan pysty vaivattomasti irtautumaan paksusta, rasvaisesta öljykerroksesta.

Tuulen mukana on öljy ajelehtinut jo Tammisaloon ja Vartiosaareen saakka.

Jo talvella, jolloin öljyä tavattiin meressä ensimmäisiä kertoja, ilmoittivat kaupungit asiasta poliisille ja palokunnalle.

Rantoihin takertuneeseen mustaan öljy kerrostumaan eivät palokunnan keinot enää auta, sanoi Helsingin vesilaitoksen insinööri Pentti Hämäläinen, joka perjantai-iltana kävi kartoittamassa jäteöljyn pilaamia rantoja. Ainoa keino on siirtää saastunut maa pois ja tuoda puhdasta tilalle.

Jäteöljyn otaksutaan levinneen mereen joko laivoista tai kaatopaikoilta.

On olemassa asetuksia, jotka pyrkivät ennakolta torjumaan jäteöljyn joutumisen mereen. Helsingin kaupungilla ei kuitenkaan ole osastoa, jonka tehtäviin kuuluisi levinneen jäteöljyn poistaminen rannoilta ja rantavesistä.

Rainer Stenius ponkaisi maailman neljänneksi – 816

Los Angeles, 7.5. (APP–Reuter)

Vaalea suomalainen Rainer Stenius voitti perjantai-iltana täällä pidetyn seuraottelun yhteydessä pituushypyn tuloksella 816 senttiä (26 jalkaa 9,5 tuumaa) ylittäen reippaasti voimassaolevan Suomen ennätyksen (Eskolan ja Steniuksen yhdessä omistama 804).

Tulos on samalla neljänneksi paras pituushyppytulos tänä kilpailukautena.

Stenius osallistui yliopistonsa (California State College) ja kilpailut järjestäneen seuran Long Beach -49 Clubin seuraotteluun, jonka Kalifornian yliopisto hävisi pistein 97–48. - -

Kun Steniuksen SE:n ylittävä pituushyppytulos 816 syntyi seuraottelussa, on vielä epävarmaa, tullaanko se hyväksymään Suomen ennätykseksi. Kaikki riippuu nyt siitä, lähetetäänkö tuloksesta virallinen ennätysilmoitus vai ei. Tämän ratkaisevat kilpailujen järjestäjät, ja ratkaisuun vaikuttavat tekijät kuuluvat taas USA:n kansallisen yleisurheiluliiton määräysvaltaan.

Suomen Urheiluliiton toiminnanjohtaja Armas Valste valotti asiaa kertomalla, että Suomessa hyväksytään tulos ennätykseksi sellaisissa seuraotteluissa, joissa osanottajat ovat eri piireistä, koska kilpailua siinä tapauksessa pidetään kansallisena. Pelkästään piirikunnallisissa kilpailuissa saavutettavaa tulosta ei Suomessa hyväksytä ennätykseksi ja tällaisiksi kilpailuiksi luetaan myös seuraottelut kahden tai useamman saman piirin alueella toimivan seuran kesken.

Isän rooli

Kaikki puhuvat siitä, miten äidin kotoa poissaolo vaikuttaa lapsen kehitykseen, mutta isän poissaolon vaikutuksesta ei paljoa puhuta eikä tiedetä.

Mikä on isän rooli yhteiskunnassamme. Onko isän rooli muuttumassa, onko näköpiirissä oikeudenmukainen kotitöiden jakaminen?

Äitienpäivänä sunnuntaina TV-2:n ohjelmassa ”Eilen tänään huomenna” on Pekka Holopaisen aiheena isän rooli muuttuvassa yhteiskunnassa. Asiasta esittää mielipiteitään mm. kirjailija Gunnar Mattsson.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit