Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeasaaressa oli kevään avajaispäivänä 3.500 kävijää

Ihmiset
 
HS

Korkeasaaren eläintarha heräsi talviunestaan lopullisesti sunnuntaina, jolloin noin 3500 ihmistä kävi katsomassa talvisuojistaan vapautuneita eläimiä.

Myöhäisen kevään takia aloitettiin lauttaliikenne saarelle viikkoa tavallista myöhemmin.

– Sunnuntain avajaisiin valmistui uusi kioskirakennus, jossa on löytötavaratoimisto ja sateen ajaksi katos yleisölle, kertoi intendentti C. af Enehjelm.

– Katoksessa on tilaa lähes yhdelle laivalastilliselle ihmisiä. Lisäksi samaan rakennukseen on järjestetty maksulliset käymälätilat.

– Uusia häkkejä on myös rakenteilla kissaeläimiä varten. Laamoja, kameleita ja jakkihärkiä varten rakennetaan lisää talleja. Myös yksi pikkulintutalo aiotaan valmistaa. Uusina eläiminä saadaan toivottavasti jokin eteläinen tiikeri ja kameleita, kunhan suu- ja sorkkatautiepidemian mentyä ohitse saadaan lupa eläinten maahan tuomiseen.

– Eläimet säilyivät talven yli hyvin, eikä mainittavia sairastumistapauksia ollut.

Touko–kesäkuun vaihteessa odotellaan eläintarhassa useita iloisia perhetapahtumia. Silloin syntyy pienokaisia mm. hirvieläimille ja lampaille.

Pitkä talvi on viivästyttänyt jonkin verran eläintarhan aukaisemista. Lisätöitä on ollut varsinkin lumen takia – vielä nytkin on paikoin lunta ja jäätä.

Äitienpäivälahjana ilmainen opetusajo liikennesolmuissa

Oppeja kertaamassa ja vaikeimpia liikennepulmia tutkimassa oli lähes tuhat äitiä Helsingissä.

Suomen autokoululiitto ja Uudenmaan autokouluyhdistys olivat antaneet heille äitienpäivälahjaksi ajotunnin pääkaupungin sunnuntaiksi hiljentyneillä kaduilla.

Kello yhden aikoihin odotteli 150 kouluautoa Messukentällä kertausharjoituksiin saapuvia äitejä.

Autot alkoivat solua yhden aikaan kahta pääreittiä pitkin kaupungille suurina parvina, kaksittain ja yksittäin. Kun kierros oli tehty, oli heti vuorossa seuraava ajaja. Ajoa jatkettiin kello neljään asti, johon mennessä noin tuhat henkilöä oli saanut kerrata tietojaan ja taitojaan vaikeimmissa – nyt kerrankin hiljaisissa – ruuhkapaikoissa.

– Kyllä minua sitten jännittää lähteä ajamaan, totesi rouva Sirkka-Liisa Salmi, joka oli saanut ajokortin puolitoista vuotta sitten.

– En ole oikein tottunut lattiavaihteeseen, joka on tässä autossa, mutta kyllä tämä kertaus tekee hyvää varmasti.

Avioeron sallimista harkitaan Italiassa

Rooma.

Italian parlamentin lakivaliokunta aloitti äskettäin keskustelun kiistellystä lakiesityksestä, jonka mukaan avioerot nyt ensimmäisen kerran sallittaisiin Italiassa. Lakia on ehdottanut muuan sosialistiedustaja.

Roomalaiskatolinen kirkko on arvostellut voimakkaasti lakiesitystä.

Vatikaanin sanomalehti Osservatore Romano julkaisi otsikolla ”Vielä kerran luja ja selvä 'ei' avioeroille” artikkelin, joka oli suunnattu lakiesitystä vastaan. Myös Italian piispat ja kirkon piirissä toimivien maallikkojen järjestö vastustavat lakiesitystä.

Hallituspuolueiden mielipiteet asiasta ovat vastakkaisia. Kristillisdemokraatit vastustavat avioeroja, kun taas sosialistit, sosiaalidemokraatit ja tasavaltalaiset yleensä kannattavat niitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit