Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Törkyisiä rantoja täytyy kestää vielä pari viikkoa

Helsingin lähirannat ovat kevätkesällä törkyisiä.

Ihmiset
 
HS
HS
Helsingin kauppatorin Kolera-altaan täyttävät tällä hetkellä rimanpätkät, tynnyrit, pullot ja muu törky. Kaupungin puhtaanapitolaitokselta kerrottiin, että jokakeväinen tilanne on ohitse parin kolmen viikon kuluttua. Miehet ovat aloittaneet jo rantojen puhdistuksen ja ensimmäisenä ovat vuorossa kaupungin ulkonäölle tärkeät seudut.
Helsingin kauppatorin Kolera-altaan täyttävät tällä hetkellä rimanpätkät, tynnyrit, pullot ja muu törky. Kaupungin puhtaanapitolaitokselta kerrottiin, että jokakeväinen tilanne on ohitse parin kolmen viikon kuluttua. Miehet ovat aloittaneet jo rantojen puhdistuksen ja ensimmäisenä ovat vuorossa kaupungin ulkonäölle tärkeät seudut. Kuva: HS

Helsingin lähirannat ovat kevätkesällä, viimeisten jäiden vielä odottaessa sulamistaan, sangen törkyisiä. Parrunpätkät, tynnyrit, pienet ja suuret purnukat ja pullot, puunsilppu ja muu likainen tavara antaa vedessä kelluessaan kaupungin puhtaudesta sangen epäedullisen kuvan.

–Vastaavanlaisessa kunnossa rantamme ovat olleet joka kevät, mutta liasta päästään varmasti jo parin kolmen viikon sisällä. Kauppatorin allasta puhdistetaan maalta käsin haavimismenetelmällä. Roskat vedetään maihin, lastataan autoihin ja ajetaan kaatopaikoille, kertoi puhtaanapitopäällikkö. dipl. ins. Heikki Saarento kaupungin puhtaanapitolaitokselta.

– Myös rantojen puhdistusvene on jo vesillä, ja se tekee työtä ennalta laaditun ohjelman mukaan. Se on ollut tiettävästi jo maanantaina puhdistamassa Kauppatorin allasta.

– Kaikki vesillä liikkujat likaavat vettä, eikä toriyleisö tee sitä vähiten. Mm. talvella vesilintujen ruoaksi tarkoitettua pullaa on heitetty jäälle, minne on ilmestynyt, kaikkea muutakin törkyä talven aikana. Samalla tavalla yleisö välittää aika vähän maisemastaan kesälläkään.

Pariisissa taas Genet-mellakka

Kansanjoukko osoitti mieltään Jean Genet’n kiisteltyä näytelmää ”Les Paravents” vastaan heitellen savupommeja ja melkein polttaen koko teatterin lauantai-iltana, jolloin näytelmä esitettiin viimeisen kerran Pariisissa. Teatterissa syntyi sekasorto, kun pommit putosivat näyttämölle ja katsomoon ja sytyttivät tuoleja ja mattoja palamaan. Palokunta saapui paikalle sammuttamaan metrin korkuiset liekit, ja yleisö tungeksi kohti varauloskäytäviä.

Näytelmä, joka käsittelee Algerian sotaa, on aiheuttanut useita mielenosoituksia sekä teatterissa että sen ulkopuolella niiden kolmen viikon aikana, jona sitä on esitetty. Mielenosoittajat ovat vastustaneet ranskalaisten sotilaiden kielenkäyttöä näytelmässä. Kun suojaesirippu oli laskettu ja valot sytytetty, katsojat ryhtyivät huutamaan ”fasistit” sekä ”Genet polttoroviolle”.

Iskelmiä puhelimessa

Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Riihimäellä voi parilla numeron pyöräytyksellä kuulla viikon huippuiskelmän puhelimessa.

Toukokuun alusta käytössä ollut puhelinpalvelumuoto on osoittautunut hyvin suosituksi, kerrotaan mainituista puhelinyhdistyksistä. Esim. Riihimäellä laskettiin 1019 soittoa neljän ensimmäisen päivän aikana. Levyuutuuksia voi kussakin kaupungissa kuunnella yhtä alkaa vain 8–10 henkilöä, joten ruuhkautumiakin on sattunut.

Jo viime vuoden puolella alkoivat näiden kaupunkien puhelinyhdistykset lähettää viihde- ja tanssimusiikkia puhelimitse. Uuden iskelmäpalvelun levyt otetaan nauhalle Hämeenlinnassa. Sama puolentunnin ohjelma pyörii koko viikon ajan ympäri vuorokauden. Tällä viikolla soitetaan Irwin Goodmanin LP-levyjä ja ensi lauantaista lähtien Rolling Stoneseja.

Iskelmäpalvelu on vain paikallinen, joten sitä ei voi kuunnella kaukovalinnalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit