Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Amerikkalaiset eivät voi voittaa Vietnamin sotaa”

Vietnamin entinen pääministeri, nykyisin maanpakolaisena Pariisissa elävä 70-vuotias Tran Van Huu antoi maanantai-iltana radiohaastattelun.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Amerikkalainen turvallisuuspoliisi tarkastelee luotien repimää kuorma-autoa, jossa useat vietnamilaiset saivat surmansa Saigonissa tiistaina sattuneen ampumavälikohtauksen jälkeen. Amerikkalaiset ja vietnamilaiset avasivat vahingossa tulen toisiaan vastaan terroristien räjäytettyä pommin kaupungin keskustassa.
Amerikkalainen turvallisuuspoliisi tarkastelee luotien repimää kuorma-autoa, jossa useat vietnamilaiset saivat surmansa Saigonissa tiistaina sattuneen ampumavälikohtauksen jälkeen. Amerikkalaiset ja vietnamilaiset avasivat vahingossa tulen toisiaan vastaan terroristien räjäytettyä pommin kaupungin keskustassa. Kuva: Lehtikuva

Pariisi, 10.5. (Lauri Karén).

Vietnamin entinen pääministeri, nykyisin maanpakolaisena Pariisissa elävä 70-vuotias Tran Van Huu sanoi maanantai-iltana radiohaastattelussa, että amerikkalaiset eivät voi voittaa Vietnamin sotaa, koska se on ”sotaa kokonaista kansaa vastaan”. Liioin ei kansallinen vapautusrintama FLN voi voittaa sitä, koska sillä on vastassaan Yhdysvaltain rautainen päättäväisyys, joten sota vain jatkuu loputtomiin Vietnamin kansan yhteiseksi tappioksi.

Tran Van Huu sanoi pelkäävänsä, onko hänen maastaan kymmenen vuoden kuluttua enää mitään jäljellä näissä oloissa.

Tran Van Huu, joka toimi Vietnamin hallituksen johtajana vv. 1950–52, on juuri palannut pitkältä Yhdysvaltain-matkaltaan, jonka aikana hän on keskustellut tilanteesta amerikkalaisten poliitikkojen ja finanssimiesten kanssa yrittäessään toimia tunnustelijana sekä Washingtonin että Saigonin ja Hanoin välillä. Entinen pääministeri totesi amerikkalaisten yleisen mielipiteen muuttuneen valtavalla tavalla viime aikoina Vietnamin kysymyksen kohdalla.

”Olen varma siitä, että amerikkalaiset nyt haluavat rauhaa Vietnamissa ja että jo suurpääomakin haluaa päästä eroon Vietnamin sodasta voidakseen ryhtyä laajaan investointiohjelmaan koko Kaakkois-Aasiassa”, hän sanoi.

Mao Tse-tung esiintyi jälleen julkisuudessa

Peking, 10.5. (Reuter)

Uutistoimisto Uusi Kiina ilmoitti tiistaina, että Kiinan kommunistipuolueen johtaja Mao Tse-Tung on vastaanottanut Pekingissä Albanian valtuuskunnan. Tämä on ensimmäinen maininta Maon edesottamuksista viime marraskuun jälkeen.

Länsimaissa on kierrellyt huhuja, että Mao olisi vakavasti sairas. Uutistoimisto ei maininnut, koska Mao tapasi albanialaiset, mutta nämä saapuivat Pekingiin kaksi viikkoa sitten.

Kiinan hallitus on Itsepintaisesti kiistänyt väitteen, että Mao olisi sairas, ja sanonut länsimaisten lehtien tietoa panetteluksi.

Mao esiintyi viimeksi julkisuudessa marraskuussa, kun hän vastaanotti maassa vierailleen Kambodzhan valtuuskunnan. Tämän jälkeen hänen edesottamuksistaan ei ole mainittu sanallakaan, vaikka hänen kirjoituksiaan on ollut usein lehdissä.

Uutistoimisto sanoi 72-vuotiaan puoluejohtajan tarjonneen illallisen Albanian valtuuskunnalle keskusteltuaan ensin sen kanssa ”erittäin ystävällisessä ilmapiirissä”.

Steniuksen hyppy ennätyskelpoinen

Los Angeles, 10.5. (UPI)

Viime perjantaina Los Angelesissa pidetyn Los Angeles State Collegen ja Long Beach Track Clubin välisen ylelsurheiluottelun järjestäjät kertoivat maanantaina UPI:lIe, että Rainer Steniuksen pituushyppytulos 816 esitetään Suomen Urheiluliitolle uudeksi Suomen ennätykseksi hyväksymistä varten.

Järjestäjien taholta kerrottiin, että,hyppy suoritettiin täysin ennätyskelpoisissa olosuhteissa. Paikalla ollut tuulimittari näytti tuulen nopeudeksi hypyn hetkellä kolme mailla tunnissa (1,3 m/s) sallitun rajan ollessa 4,47 mailia tunnissa (2 m/s).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit