Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autopaikka asuntoa kohti myös kaavoittamattomalle alueelle

Autokannan jatkuva kasvu edellyttää muutoksia.

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Martti Peltonen / Lehtikuva
Autopaikkatoimikunnan mietinnössä todetaan sairaaloiden vierailijoiden autopaikkatarpeen olevan poliklinikalla käyvien tarvetta suurempi. Meilahden sairaala-alueella paikoitustila on järjestetty laajalle alueelle, mutta silti alue on aina täynnä autoja.
Autopaikkatoimikunnan mietinnössä todetaan sairaaloiden vierailijoiden autopaikkatarpeen olevan poliklinikalla käyvien tarvetta suurempi. Meilahden sairaala-alueella paikoitustila on järjestetty laajalle alueelle, mutta silti alue on aina täynnä autoja. Kuva: Martti Peltonen / Lehtikuva

Autopaikkojen järjestämisvelvollisuus olisi laajennettava koskemaan myös maalaiskuntien rakennuskaava-alueita sekä asemakaavojen ulkopuolisia alueita. Tarkoituksenmukaista olisi autopaikkojen järjestäminen asemakaava-alueella rakennetun tontin pihamaalle, jos alueen muu käyttö sen sallii. Vaadittavien autopaikkojen lukumäärää tulisi lisätä nykyisestään siten, että yhteenlasketun asuinhuonealan 60 neliömetriä kohti tulisi yksi autopaikka, kuitenkin vähintään autopaikka asuinhuoneistoa kohti.

Sisäasiainministeriö asetti vuonna 1963 toimikunnan, jonka tehtävänä oli selvittää pysäköinti- ja liikennetilan tulevaa tarvetta sekä tehdä siinä suhteessa ja erityisesti pysäköintiä koskevien säännösten osalta ehdotus tarpeellisiksi muutoksiksi rakennuslakiin. -- Liikennetila on tuskin missään suunnitelmassa ylimitoitettu. Autokannan jatkuva kasvu edellyttää, että laadittavissa seutu-, yleis- ja asemakaavoissa otetaan huomioon täysautoistuneen yhteiskunnan vaatimukset liikennetilan osalta. Autotiheysennusteiden perustana ovat olleet tvh:n laatimat ennusteet.

Talousyhteisön ministerit sopivat yhteisestä maatalouspolitiikasta 

Pariisi, 11.5. (Lauri Karén)

”Vihreä Eurooppa” – maataloustuotteiden yhteismarkkinat – syntyi Brysselissä kello 5 paikallista aikaa keskiviikkoaamuna koko yön kestäneen maratonistunnon jälkeen. Sopimalla yhteisestä maatalouspolitiikastaan ovat EEC:n kuusi jäsenmaata saavuttaneet etapin, jonka merkitys ulottuu paljon maataloudellisia tai yleensäkin taloudellisia intressejä kauemmaksi. -- Nyt tehdyn sopimuksen mukaan eivät vain teollisuus vaan myös kaikki maataloustuotteet ryhtyvät liikkumaan EEC:n piirissä maasta toiseen ilman minkäänlaisia tulleja, mutta yhteisen ulkoisen tullimuurin suojaamina heinäkuun ensimmäisestä päivästä 1963 lukien. -- Pohjimmaisena periaatteena on EEC:n maataloudellinen omavaraisuus. Suurimpana hyötyjänä tästä järjestelmästä on EEC:n tärkein maatalousmaa Ranska, jolle yhteismarkkinat merkitsevät sen maatalouden ylijäämäongelman ratkaisua.

Espanjan sosialisteja koulutettu Ruotsissa 

Göteborg. 11. 5. (AP)

25 nuorta sosialistia tuotiin viime vuonna salaa Espanjasta Ruotsiin. Heille annettiin kolmen viikon aikana poliittista koulutusta ja selostettiin ammattiyhdistysliikkeen toimintaa. Kurssi pidettiin Göteborgin lähistöllä sanoi Ruotsissa vieraillut Espanjan sosialistipuolueen pääsihteeri Rudolfo Llopis. Nuoria espanjalaisia opettivat heidän maanmiehensä, jotka ovat tunnettuja sosialisteja.

Llopisin päämaja on Toulousessa, Ranskassa, mutta hän korostaa, että hänen puolueensa ei ole pakolaispuolue. Useimmat sen kannattajat asuvat nimittäin Espanjassa.

Puolueen johtohenkilöt kokoontuvat joka kuukausi Ranskassa. Llopis sanoi muistavansa erikoisesti vuonna 1958 Toulousessa pidetyn espanjalaisten sosialistien kokouksen. 57 valtuutettua pidätettiin heidän palattuaan kotimaahansa. He erehtyivät esiintymään liian näkyvästi Ranskassa. ”Francoa vastustava oppositio on levinnyt hyvin laajalle. Sisällissodan ajoilta peräisin olevaan oppositioon on liittynyt monia uusia ryhmiä”, totesi Llopis Göteborgissa pitämässään lehdistökokouksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit