Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen yliopistoon yli 30 000 m³ lisätilaa

Ihmiset
 
HS
Veikko Lintinen
Tampereen yliopiston harjakorkeuteen noussut lisärakennus sisältää mm. 700-paikkaisen luentosalin, draamastudion ja teatterimuseon tilat.
Tampereen yliopiston harjakorkeuteen noussut lisärakennus sisältää mm. 700-paikkaisen luentosalin, draamastudion ja teatterimuseon tilat. Kuva: Veikko Lintinen

Tampere, 12.5. (T)

Tampereen yliopiston entisen eteläisen pihatason alapuolelle on syntymässä lähes 700-paikkainen luentosali, draamastudion ja teatterimuseon tilat sekä 18 luento- ja harjoitushuonetta. Osittain pihatason yläpuolelle kohoaa kolmekerroksinen rakennus, johon tulee 110 opettajien ja tutkijain huonetta, tietokone- ja tutkimuskeskus, sanomalehtiopin, fonetiikan ja kansanperinteen laitokset sekä kielistudio.

Lähes 33 000 kuutiometriä tiiviisti ja tehokkaasti suunniteltua opetustilaa käsittävä lisärakennusryhmä on nyt saatu siihen työvaiheeseen, että Snellmanin päivänä voitiin juhlia sen harjannostajaisia.

Jos rakennustöitä saadaan jatkaa keskeytymättä myös kesän aikana, kuten yliopiston piirissä hartaasti toivotaan, lisärakennus valmistuu ensi vuoden vaihteeseen mennessä. Silloin yliopistorakennuksen kokonaistilavuus on lähes 92 000 kuutiometriä.

Rehtori Paavo Koli totesi arkkitehti Toivo Korhosen suunnitteleman lisärakennuksen rakentamiskustannusten kohoavan noin 5,5 miljoonaan markkaan, ja kalusto- sekä opetusvälinehankintojen tulevan maksamaan noin 0,7 miljoonaa markkaa. --

Yliopiston opiskelijamäärä ylittää ensi syksynä 5 000 rajan. Tässä rakennuskompleksissa on lisärakennuksen valmistuttua tiloja kuitenkin vain 4 500–5 000 opiskelijaa varten. Näin yliopisto on sisäisen kasvunsa seurauksena astumassa jälleen uuden rakennushankkeen kynnykselle, mainitsi rehtori Koli.

Tallinna matkailukohteena syrjäyttänyt Leningradin

Viikonloppumatkat Tallinnaan on loppuunmyyty aina syksyyn saakka, kerrottiin matkatoimistoista torstaina. Shotsi näyttää lomakohteena säilyttäneen suosionsa. Sen sijaan Leningradin matkoissa on tällä hetkellä havaittavissa vähäisempää kysyntää, mikä johtunee Tallinnan-matkojen saamasta hyvästä vastaanotosta. Länteen suuntautuvassa matkailussa ei ole odotettavissa muutoksia.

Tallinnaan on ylikysyntää erityisesti viikonvaihteen matkoille. Seuramatkoja voidaan Tallinnaan järjestää tulevana kesäkautena enää keskellä viikkoa. Riian-matkojen kysyntä on toistaiseksi ollut verrattain vähäistä, mutta varsinaiseksi kesäkaudeksi on jo tehty tilauksia tuntuvasti.

Muista matkailukohteista ovat Turkki ja Jugoslavia edelleen vilkkaan kiinnostuksen kohteina, mutta myös Bulgaria ja Romania kilpailevat kärkitiloista.

Al Caponen poika muuttanut nimensä

Albert Francis Capone jr, kuuluisan gangsterin Al Caponen poika, muutti nimensä Albert Franciksi.

Tuomioistuimelle lähettämässään anomuksessa Capone selitti, että kaikki hänen yrityksensä sammuvat sanomalehtien puututtua hänen asioihinsa hänen isänsä maineen vuoksi.

48-vuotias Capone tuomittiin viime vuonna pikku varkauksista ja tänä vuonna pidätettiin liikennerikkomuksesta.

Capone sanoi, että kyseiset tapahtumat esitettiin sanomalehdissä hänen nimensä tähden. Hän asuu Hollywoodissa ja työskentelee Miamissa eräässä autokumitehtaassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit