Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäähalli harjassa

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Jääkiekkoilijatkin pääsivät jo jäähallin tuntumaan, tosin vasta opastusmielessä. Jan Erik Lindholm, Tarkko Lujanen ja Juhani Pennanen toimivat harjakaisvieraitten tiennäyttäjinä pelipaitaan pukeutuneina ja maila kädessään.
Jääkiekkoilijatkin pääsivät jo jäähallin tuntumaan, tosin vasta opastusmielessä. Jan Erik Lindholm, Tarkko Lujanen ja Juhani Pennanen toimivat harjakaisvieraitten tiennäyttäjinä pelipaitaan pukeutuneina ja maila kädessään. Kuva: Lehtikuva
Valmistuu syyskuussa

Runsaasti kohua herättänyt Helsingin jäähalli nousi perjantaina harjakorkeuteensa asiaankuuluvin seremonioin.

Viimeisen rakennusaikataulun mukaan arkkitehtitoimiston Jaakko Kontio ja Kalle Räike suunnittelema komeus pitäisi valmistua heinäkuun viimeiseen päivään mennessä.

Harjannostajaistilaisuudessa selvisi kuitenkin, että loma ym. -seikkojen vuoksi valmistuminen jälleen siirtyy. Tämän päivän arvion mukaan halli valmistuu aikaisintaan elokuun lopussa tai mahdollisesti vasta syyskuun puolessa välissä.

Hallin kokonaiskustannukset eräine ulkotöineen nousevat 13,4 miljoonaan markkaan. Tästä summasta on suurelta osaltaan työllisyystöinä suoritettuun rakentamiseen käytetty noin yhdeksän miljoonaa markkaa.

Batman-tartunta on jo saatu

Tarvitsematta tarttua kristallipalloon voidaan ennustaa, että myös Suomi on ennen syksyn tuloa joutunut uudenlaisen ”kuumeen” valtaan: amerikkalaiset tv-katsojat, radiokuuntelijat ja sarjakuvien harrastajat villinnyt sankari Batman tulee meille.

Mainos-TV on ostanut Teräsmiesideaan perustuvan Batmanin valmistajayhtiöltä Foxilta ja laskee hänet irti kuvaruudussa elokuussa. Valkokankaalla aloittaa sankari seikkailunsa vuoden lopulla.

Miljoonat amerikkalaiset kerääntyvät iltaisin vastaanottimien ääreen, kun Batman näyttäytyy televisiossa.

Aamuisin sankari seikkailee heidän silmissään lehtien sarjakuvissa.

Batman-melodia kaikuu radiosta ja levysoittimesta, ja lapset leikkivät Batman-pyssyillä, kantavat samanlaisia vaatteita jne.

Jokapäiväinen kieli on rikastunut muutamalla Batman-termillä, toisin sanoen hän on välttämätön paha tätä nykyä amerikkalaisten elämässä.

Vanha Eurooppakaan ei ole säästynyt tältä kuumeelta, Suomi ja Hollanti ovat sarjan hankkijoista ensimmäisiä.

Radiolupien tarkastus

Kesän tullen ilmestyvät taas maisemaan matkaradiot ja eräänä päivänä varmaan matkatelevisiotkin. Samalla lähtevät radiolupien tarkastajat liikkeelle.

Yhden ja toisen radionkuuntelijan eteen pysähtyy tarkastaja tai poliisi tiedustelemaan radiolupaa. Virkaintoiselle ihmiselle koittavat loistoajat.

Tarkastajat eivät katso ikään eivätkä sukupuoleen, ja matkaradiota soitteleva lapsikin, joka ei ymmärrä radioluvista yhtään mitään, saatetaan pahasti säikäyttää olletikin, jos radio takavarikoidaan ja käteen annetaan lappunen holhoojalle vietäväksi.

Radion kuunteleminen ilman lupaa on lainvastaista, mutta lupien tarkastaja saattaa kyllä menetellä niin taitamattomasti, että tästä puuhasta ei koidu viranomaisille sitä, ainakaan suhdetoiminnallista hyötyä, jota he ehkä tavoittelevat.

Ajatelkaamme poliisin piiska-autoa, josta astuu ulos virkapukuisia miehiä jossakin uimarannalla, jossa lapset viettävät kesäpäivää. Hyvin harvat lapset tajuavat poliisien ilmestymistä pelkäksi hyvän tahdon vierailuksi. Pelästys siitä seuraa sekä poliisin että vanhempien vuoksi.

Vanhempien asia on tietenkin hankkia radiolupa, mutta voidaanko vaatia, että se annetaan lapsille mukaan uimarannallekin, jossa se saattaa kadota tai joutua kenen tahansa asiattoman käsiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit