Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihtamon taimitarha laajenee

Sotkamolaistarhan tehopinta-ala tuplaantuu.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Kuusikymmentä naista voi kahdeksan tunnin työvuorolla lajitella noin 700.000 tainta.
Kuusikymmentä naista voi kahdeksan tunnin työvuorolla lajitella noin 700.000 tainta. Kuva: Lehtikuva

Kajaani, 19.5. (JE)

Kainuun metsänhoitolautakunnan Vihtamon taimitarha Sotkamossa laajenee mikäli suunnitelmat pitävät paikkansa ensi vuoden loppuun mennessä tehopinta-alaltaan 52-hehtaariseksi tämänhetkisen 25,8 ha:n asemesta.

Istutuskelpoisia puuntaimia, jotka lähes kaikki ovat mäntyä, kasvaa tarhalla 7,3 milj. kpl. Kun suunnitellut peltoalueet on saatu täyttöön kohoaa vuosittain koulutettujen taimien tuotanto n. 15 milj. kappaleeseen. Tuotoksen määrä on tällöin suurempi kuin oma tarve, mutta kuten tähänkin saakka tarvitaan taimia edelleen koillismaalla ja puutavarayhtiöitten käyttöön.-- Kevättyöt taimitarhalla alkoivat kuluvan viikon alussa, nosto- ja lajittelutyössä on lähes 200 työntekijää, joista suurin osa naisia.

Nl:n kollektiivitiloilla siirrytään rahapalkkoihin

Moskova, 19.5. (Tass)

Neuvostoliiton hallitus on esittänyt kollektiivimaataloudelle, että kollektiivitilojen työntekijöille taattaisiin heinäkuun 1. päivästä lähtien tietty palkka rahana ja luontoisetuina. Esityksen mukaan kollektiivimaatalouden on vahvistettava palkat niiden työnormien pohjalta, jotka on asetettu tavoitteeksi valtion maatiloilla. Palkan suuruus tulee siten riippumaan tehdystä työmäärästä.

Rahapalkka on maksettava kahdesti kuukaudessa, kun sen sijaan luontoisetuina palkka suoritetaan satoa saataessa. Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitea ja neuvostohallitus suosittavat edelleen, että tuotannon määrän ja laadun perusteella maksettaisiin erikoislisää.

Kollektiivitiloilla on aiemmin suoritettu korvausta tehdystä työstä ainoastaan luontoisetuina, mutta viime vuosina on siellä täällä alettu maksaa myös rahapalkkaa. Rahapalkkaa annettiin kuitenkin vain, jos maatalous oli ollut tuottoisaa, ja työsuorituksista riippuen. -- Uutistoimisto Reuter kirjoittaa, että rahapalkan maksaminen kollektiivimaatalouden noin 19 miljoonalle työntekijälle on suurin uudistus Neuvostoliiton maataloudessa kollektivisoinnin jälkeen. Tämä tapahtui yli 30 vuotta sitten. Maaseudun kuluttajat saavat ruplia käteensä, ja siten tämä uudistus ehkä enemmän kuin mitkään muut toimet edistää Kremlin pyrkimyksiä korottaa maalaisväestön elintaso samalle tasolle kuin kaupungeissa.

Pasilassa valmistuu lähes tuhat rautatievaunua 1966

Lähes 1000 rautatievaunua valmistuu tänä vuonna Pasilan konepajassa, joka on ainoa rautatievaunujen rakentaja maassamme. Määrä on jonkin verran pienempi kuin kahtena edellisenä vuonna, Pääsarjoina ovat koko vuoden 2-akselinen umpitavara vaunu, jota valmistetaan 500 kappaletta sekä 4-akselinen avotavaravaunu, jonka valmistus on 200 kappaletta.

Vuoden rakennusohjelmaan kuuluu lisäksi 15 teräsrakenteista ns. saksalaisvaunua, joiden valmistuminen on kuitenkin viivästynyt alihankkijoiden toimitusvaikeuksien takia.

Kun uudet teräsrakenteiset vaunut tulevat liikenteeseen, kohoaa niiden kokonaismäärä 84:ään. Erikoisvaunuisia on rakennusohjelmassa malmivaunuja, lasihiekan kuljetusvaunuja, hakevaunuja, autonkuljetusvaunuja sekä suursäiliövaunuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit