Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ivalo hätää kärsimässä tulvivan joen kynsissä

Ihmiset
 
HS
Veneellä kaupan portaille asti pääsevät ihmiset Ivalon kirkonkylässä.
Veneellä kaupan portaille asti pääsevät ihmiset Ivalon kirkonkylässä.

Tuhoisat tulvat alkoivat nyt vuorostaan Ivalossa ja lähiympäristössä, kun jäitään luova Ivalonjoki on tukkeutunut. Ivalon keskusta on veden vallassa ja asukkaita ja omaisuutta evakuoidaan. Auttamassa on sotaväen osastoja ja helikopteri.

Tiet ovat seudulla useista kohdin poikki ja tulvat ovat vieneet Mustajoen maantiesillan mennessään Ivalon ja vielä pahemmin uhanalaisen Koppelon kylän välillä. Pelastuskuljetuksia tehdään veneiltä ja traktorinkauhoillakin.

Ivalon keskustassa oltiin hälytysvalmiina jo torstai-iltana ja perjantaina aamuyöllä aloitettiin eniten uhattujen alueitten evakuoinnit. Jokaisen räjäytyksen jälkeen joen koko jäämassa siirtyy virran mukana eteenpäin ja juuttuu seuraavassa suvannossa kiinni.

Eeron ja Jussin kanuunaa ei ole tehty vaikenemaan

Asiantuntijaihmiset sanovat, että Eero ja Jussi tulivat toisella kerralla liian myöhään. Heidän numero kakkosensa sisältää kuusitoista eriväristä sävelmää, joiden esittäjiksi pystyy Suomessa yksi ainoa veljespari. Eero ja hänen asepalveleva veljensä Jussi. Tämän albumin aloittaa ja päättää Balladi kanuunasta, joka ei saanut puhua.

Raittisen veljekset syntyivät rockin nuoruusaikaan kuten tämä kansanlaulusukupolvikin. Nuorina he avasivat menestyksensä tien kappaleella Kaikki rakkauteni. Liisan koiraa he sittemmin ulkoiluttivat ja valittivat Tyytymättömyyttä.

Nämä veljet ovat tehneet levynsä taidokkaasti, beat-hengessä aloittaen ja siitä monta kertaa muuttuneina. Nyt he yrittävät ikäänkuin muistella nuoruuttaan kappaleista puolet on polvenkorkuista hiukan korkeammille.

Hiusten väri ei enää varma tuntomerkki

Jerusalem, 20.5. (AP)

Israelin uusissa passeissa ei ilmoiteta enää niiden naispuolisten haltijoiden hiusten väriä. ”Naiset vaihtavat nykyisin hiustensa väriä niin usein, että tiedon pitäminen ajan kohtaisena on mahdotonta”, totesi passitoimiston virkailija.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit