Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kitaristi jatkoi äänityöläisenä

Ari Lampinen 1961–2016

Ihmiset
 
Erkki Raskinen
Ari ”Hombre” Lampinen
Ari ”Hombre” Lampinen Kuva: Erkki Raskinen

Muusikko Ari Lampinen kuoli sairauskohtaukseen kotipihallaan Loviisan Pernajassa 13. toukokuuta. Hän oli 55-vuotias, syntynyt Karstulassa 10. maaliskuuta 1961.

Taiteilijanimellä Hombre tunnettu Lampinen aloitti ammattiuransa siirtyessään kokeellista instrumentaalimusiikkia soittaneesta Niittikoneesta kitaristiksi ja säveltäjäksi turkulaisyhtye Fabricsiin. Vuonna 1980 ensilevynsä tehneestä bändistä alkoi Lampisen pitkä yhteistyö laulaja Tommi Läntisen kanssa.

Kaksikko toimi kantavana voimana modernia englanninkielistä rockia kansainvälisellä otteella esittäneessä Boycott-yhtyeessä, joka levytti neljä albumia vuosina 1987–92. Lampisen vahvaotteinen kitarointi ja sympaattinen persoona siivittivät yhtyeen suosiota.

Rinnan Boycottin kanssa Hombre alkoi esiintyä akustisena duona Läntisen kanssa, ja kaksikon vuonna 1990 ilmestyneellä albumilla Lampisen bluesjuuret pääsivät esiin.

Boycottin jälkeen Lampinen oli mukana luomassa Vantaalle äänitysstudiota, jolle annetun nimen Revolver jakoi myös Jiri Nikkisen kanssa perustettu, kaksi iskevää suomenkielistä albumia tehnyt bändi.

Lampinen luopui myöhemmin studion osaomistajuudesta ja hankki Porvoosta oman musiikkiliikkeen. Sen sivuhaarana toimi Lampisen johtama Musakoulu, jossa hän itsekin työskenteli opettajana.

Keikkailua Laitinen jatkoi eri projekteissa ja toimi tarpeen mukaan soittosoturina.

Äänityöläisenä Lampinen jatkoi työskentelyä samalla Revolver-studiolla, jossa ahkeroi luottomiehenä muun muassa toteuttamassa lastenohjelmien suomenkielistä dubbausta.

Ihmisenä ujoksi ja hiljaiseksikin mainittu Laitinen ei pitänyt suurta meteliä itsestään, mutta herkkä ja syvällinen taiteilija osasi myös heittäytyä verrattoman hauskasti hulluttelevaksi seuramieheksi, kuten ystävät mieluusti muistavat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit