Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salainen agentti 007 totesi Cassiuksen iskun lailliseksi

Ihmiset
 
HS
Reijo Koskinen / Lehtikuva
Jätteiden kaatopaikkana, roskalaatikoiden varastona ja autojen korjauspaikkana ovat helsinkiläiset alkaneet käyttää Aleksis Kivenkadun ja Harjukadun risteyksen luona olevaa aukiota. Romuautoja ei ole kehotuksista huolimatta kuljetettu pois paikalta, jätteiden korjaaminen taas kuuluisi rautateille ja puhtaanapitolaitokselle, ja roskalaatikoiden varastoimiseen on maistraatti antanut eräälle yritykselle luvan, kerrottiin poliisilaitokselta.
Jätteiden kaatopaikkana, roskalaatikoiden varastona ja autojen korjauspaikkana ovat helsinkiläiset alkaneet käyttää Aleksis Kivenkadun ja Harjukadun risteyksen luona olevaa aukiota. Romuautoja ei ole kehotuksista huolimatta kuljetettu pois paikalta, jätteiden korjaaminen taas kuuluisi rautateille ja puhtaanapitolaitokselle, ja roskalaatikoiden varastoimiseen on maistraatti antanut eräälle yritykselle luvan, kerrottiin poliisilaitokselta. Kuva: Reijo Koskinen / Lehtikuva
Mestari kävi moskeijassa pyytämässä anteeksi

Lontoo, 22. 5. (Martti Huhtamäki)

Sade huuhteli tänään Cassius Clayn ja Henry Cooperin viimeisen MM-ottelun veriset jäljet.

Cassius juhli rauhallisesti 6. erän (1.38 minuuttia) tyrmäysvoittoaan uskonveljensä ja valmentajansa Angelo Dundeen seurassa urhoollisesti taistelleen Henry Cooperin lähtiessä sitä vastoin parantamaan ottelussa taas kerran pahoin vaurioitunutta silmäkulmaansa perhepiiriin.

Tänään Cassius kävi moskeijassa kiittämässä voitostaan Allahia ja pyytämässä anteeksi sitä, että joutui olosuhteiden pakosta takomaan kokonaisen minuutin epätoivoisesti yrittävää ja veristä miestä.

– Tällainen ottelu ei sovi uskonnollisten käsitysteni piiriin. Skotlantilaisen kehätuomarin (George Smith) olisi pitänyt lopettaa yhteenotto heti kun Cooperin vasen silmäkulma purskahti auki, maailmanmestari sanoi.

Vaikka jotkut kehänvieruskatsojat levittivätkin äänekkäästi sellaista käsitystä, että Cassius puski Cooperin silmäkulman auki, lontoolaiset aamulehdet suhtautuivat tavanomaisen rehdisti tähän todella suureksi muodostuneeseen otteluun, joka ei tosin olisi voinut päättyä odotetummin kuin mitä se päättyi.

Puheet Cassiuksen puskemisesta voidaankin lopettaa tähän, sillä myös ring side-paikalla istunut James Bond, Agentti 007, alias Sean Connery näki Cassiuksen paukkuvan oikean suoran eikä otsan tehneen tehtäväänsä tässä hänen viidennessä maailmanmestaruusottelussaan.

”Turistikolmonen” jälleen käyttöön

Helsingin nähtävyyksien esittely raitiovaunuissa numero 3B ja 3T otetaan jälleen käytäntöön ensimmäisenä päivänä kesäkuuta.

Kahteen vaunuun on lisätty kovaääniset, joten turistivaunuja on nyt kaikkiaan neljä, kertoi osastopäällikkö Bruno Lind liikennelaitoksesta.

Turistivaunut aloittivat toimintansa viime kesänä, ja koska useat helsinkiläisetkin käyttivät niitä mieluummin kuin tavallisia kolmosia, jatketaan toimintaa edelleen.

Tänä kesänä niissä kuulutetaan paitsi suomeksi ja ruotsiksi myös englanniksi ja saksaksi.

Vaunut kulkevat joka viidestoista minuutti tavallisten 3B:n ja 3T:n reittejä.

Paperihameita teinitytöille

Teinityttöjen muoti saattaa pian syntyä metsästä, jos ruotsalaisen muotisuunnittelijan Gunilla Pontenin uusi suunnitelma toteutuu.

”Aion seuraavaksi tehdä vaatteita, hyviä vaatteita, paperista”, sanoi neiti Ponten New Yorkissa äskettäin. ”Meillä on Ruotsissa paljon metsiä ja paljon paperia. Olen ajatellut tällaisia vaatteita jo kauan.”

Tällä hetkellä neiti Ponten suunnittelee teini-ikäisten vaatteita, joita myydään kaikkialla Skandinaviassa, Länsi-Euroopassa ja New Yorkissa. Itse asiassa hän sanoo, että hänen vaatteitaan ”myydään jo liikaa – niitä on kaikkialla Ruotsissa”.

Tärkein kilpailijamme on Englanti, ilmoitti neiti Ponten ja lisäsi: ”Englantilaiset vaatteet ovat halvempia kuin meidän ja ne näyttävät melkein samanlaisilta.”

Englannilla ja Ruotsilla on toinenkin yhtäläisyys muodin alalla.

”Sikäli kuin olen huomannut, on ruotsalaisilla teinitytöillä melkein samanlaiset hameet kuin englantilaisilla”, hän sanoi.

Toisin sanoen kolmetoista senttiä polven yläpuolella, viisi senttiä enemmän kuin amerikkalaisten tyttöjen hameet, sanoi neiti Ponten. (AP)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!