Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahastuskoneet Helsingin linja-autonkuljettajille

Kuljettajarahastus otetaan käyttöön heinäkuun alussa.

Ihmiset
 
HS
Erkki Laitila / HS
Autonkuljettaja Urpo Vahtera ja kuljettajarahastuksessa tarvittavat laitteet. Varsinainen lippukone on pienikokoinen ja sitä pystyy hoitamaan parin napin avulla. Ensimmäinen erä kuljettajista aloitti maanantaina perehtymisen rahastukseen.
Autonkuljettaja Urpo Vahtera ja kuljettajarahastuksessa tarvittavat laitteet. Varsinainen lippukone on pienikokoinen ja sitä pystyy hoitamaan parin napin avulla. Ensimmäinen erä kuljettajista aloitti maanantaina perehtymisen rahastukseen. Kuva: Erkki Laitila / HS

Helsingin kaupungin liikennelaitos kouluttaa parhaillaan linja-autonkuljettajia käyttämään rahastuslaitteita ja heinäkuun alussa kuljettajarahastus otetaan käyttöön Lauttasaaren linjalla numero 20. Linjalla käytetään silloin rahastajaa korkeintaan Erottajan päätepysäkillä ruuhka-aikoina, mutta hän ei kulje lainkaan bussin mukana.

Uusi järjestelmä otetaan käyttöön mahdollisimman varovaisesti kesän hiljaisimpana aikana koska samalla koetetaan kehittää järjestelmä niin nopeaksi, ettei ajoaika pidenny sen takia. -- Lippukone tallettaa myydyistä lipuista tiedot muistiin ja ne voidaan tietyin väliajoin ottaa sieltä tietokonekäsittelyyn. Laitteessa on myös valmiina lippujen hinnat, linjat ja ajosuunnat niin, että kuljettaja voi paria nappia painamalla hoitaa järjestelmää.

Taideteollinen oppilaitos erottaa osan opettajistoa

Taideteollisen oppilaitoksen rehtori Markus Visanti on yllättäen päättänyt erottaa kolme oppilaitoksen opettajaa, Teemu Lipastin, Harry Moilasen ja Severi Parkon.

Toimenpiteen syyksi rehtori Visanti on ilmoittanut oppilaitoksen viimeisen vuosikurssin oppilaiden oppilastyönäyttelyn, joka hänen sanojensa mukaan ”ei vastaa oppilaitoksen virallista politiikkaa”. Näyttelyä, joka arvostelijoiden taholla on saanut varsin myönteisen vastaanoton, on valvonut oppilaitoksen taiteellinen johtaja, taiteilija Kaj Franck.

Taiteilija Franck on niinikään ilmoittanut eroavansa, mikäli Taideteollisen oppilaitoksen opettajaneuvosto hyväksyy rehtori Visannin päätöksen. Rehtori Visannin päätös yhtenäistää Taideteollisessa oppilaitoksessa annettava opetus tarkoin määrätyn linjan mukaiseksi on herättänyt laajalti huomiota. -- Näyttelyn oli tarkoitus esitellä koulun toimintaa ja tavoitteita. Tällainen näyttely rakennettiinkin Finnish Design Centerin tiloihin, mutta kun se piti keskiviikkona avata, tuli koulun johdon taholta juuri ennen näyttelyn lehdistöesittelyä yllättävä kielto näyttelyn julkistamiseen.

Berliinin muuri avautui jälleen 

Länsi-Berliini, 23. 5. (Reuter)

Länsiberliiniläisiä kiiruhti maanantaina itäsaksalaisten rajavartijoiden ohi vierailemaan Itä-Berliinissä asuvien sukulaistensa luona, kun Berliinin muurin raskaat rautaportit avattiin helluntain vierailukaudeksi.

Noin 585.000 länsiberliiniläisen uskotaan ylittävän rajan kesäkuun 5. päivään mennessä, jolloin muuri suljetaan jälleen. Erikoispassi oikeuttaa oleskelemaan 17 tuntia jaetun kaupungin itäpuoliskossa.

Vain muutamia ihmisiä, enimmäkseen iäkkäitä naisia, oli odottamassa raja-asemilla, kun portit avattiin klo 6 maanantaiaamuna, mutta myöhemmin tuhannet ihmiset käyttivät tilaisuutta hyväkseen. Länsi-Berliinin viranomaiset odottavat vierailijatulvan kohoavan huippuunsa vasta viikon lopulla.

Noin 510.000 länsiberliiniläistä kävi katsomassa sukulaisiaan Itä-Berliinissä pääsiäisenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit