Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keimolan rata tehty tietokoneen avulla

Vauhtiradan päällystystyöt alkoivat eilen iltapäivällä.

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Vauhtiradan päällystystyöt alkamassa.
Vauhtiradan päällystystyöt alkamassa. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Keimolan vauhtiradan päällystystyöt alkoivat eilen iltapäivällä. Rata päällystetään tavallisella asfalttibetonilla (Ab 18), jolla mm. Jorvaksen- ja Tarvontie on päällystetty. 3,3 km:n pituiselle radalle menee n. 4.500 m2 asfalttia, neliömetrille sitä menee 100 kg.

Radan kallistumat vaihtelevat 2–5 asteeseen. Radan tiegeometria on tehty tietokoneilla, mikä on toistaiseksi melko uutta ja erikoista maassamme.

Formula-junior luokan kilpa-auto pystyy kiertämään radan keskimäärin 140 km:n tuntinopeudella. Tavalliselle henkilöautolle tuottaa vaikeuksia ajaa rata ympäri alle kahdessa minuutissa. Ensimmäiset harjoitusajot pidetään 10/6 aamupäivällä.

Paikoitustilat riittävät n. 5.000 autolle. Katsomoihin, joiden on määrä valmistua ennen kesäkuun kahdeksatta päivää, mahtuu n. 4.500 henkeä. Kaiken kaikkiaan yleisöä mahtuu radan varsille viisikymmentätuhatta. -- Paljon on tehty, mutta viimeistelytöitä riittää varovasti arvioiden vielä kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Suurin ja toistaiseksi ratkaisematon ongelma on liikenteen järjestely. Nykyisellään vetää Hämeenlinnan ja Helsingin välinen tie vain n. 1.500 autoa tunnissa. Parannus tähänkin asiaan on odotettavissa, joskaan parannuskeino ei vielä ole tiedossa.

Guayana – uusi itsenäinen

Itsenäisten valtioiden nopeasti kasvava luku lisääntyi torstain vastaisena yönä jälleen yhdellä Englannin suurimman jäljelläolevan siirtomaan Guayanan itsenäistyessä. Sunnuntaista jatkuneet juhlallisuudet huipentuivat lipunnostoon, joka tapahtui yhtä alkaa kaikkialla maassa.

Guayana on paremmin varustautunut itsenäisyyteen kuin monet sen viimeaikaisista edeltäjistä, vaikka vaikeuksia riittää yllin kyllin. Maassa asuu kaikkiaan noin 650.000 ihmistä, ja he muodostavat kuusi roturyhmää, joiden välillä käytin ankaraa ja veristä taistelua vielä puolitoista vuotta sitten. -- Lukutaidottomuusprosentti on kokonaista 85. Se on korkeampi kuin muissa viime vuosina itsenäistyneissä valtioissa, mutta ammattikoulutuksen saaneista henkilöistä on huutava pula. Maassa on kaikkiaan 160 lääkäriä, 17 hammaslääkäriä ja 14 kaivosinsinööriä, eikä tilanne ole parempi muillakaan aloilla.

Ateneumin erot peruutettiin

Taideteollisen oppilaitoksen johtokunnan puheenjohtajan,

hallitusneuvos Klas Bäckströmin, rehtori Markus Visannin sekä koulun taiteellisen johtajan Kaj Franckin käymien neuvottelujen tuloksena rehtori Visanti peruutti keskiviikkoiltana toivomuksensa koulun kolmen tuntiopettajan eronpyynnöstä. Neuvottelujen tuloksena taiteilija Franck katsoi myös voivansa jatkaa työskentelyään koulussa.

KORJAUS 30.5.. Keimola uutiseen korjattu neliö neliömetriksi (4 500 m2)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit