Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi suuryhtiö pyrkii parantamaan kilpailumahdollisuuksia ulkomailla

”Yhtiöllä on käytettävissään eri hankkeita varten enemmän pääomaa”, sanoi Oy Nokia Ab:n toimitusjohtaja, vuorineuvos Björn Westerlund torstaina Helsingissä.

Ihmiset
 
HS
Oy Nokia Ab:n ylintä johtoa. Kuvassa vasemmalta: kaupallinen johtaja, kauppat. maisteri Bengt Widing, hallinnollinen johtaja Jarl Hohenthal ja toimitusjohtaja, vuorineuvos Björn Westerlund.
Oy Nokia Ab:n ylintä johtoa. Kuvassa vasemmalta: kaupallinen johtaja, kauppat. maisteri Bengt Widing, hallinnollinen johtaja Jarl Hohenthal ja toimitusjohtaja, vuorineuvos Björn Westerlund.

Äskettäin fuusioitumisen kautta syntynyt suuryhtiö Oy Nokia Ab pyrkii parantamaan suomalaisen teollisuuden markkinointimahdollisuuksia ulkomailla.

Tähän suuryhtiöllä on paremmat edellytykset kuin kullakin perustajayhtiöllä erikseen, koska yhtiöllä on käytettävissään eri hankkeita varten enemmän pääomaa, sanoi Oy Nokia Ab:n toimitusjohtaja, vuorineuvos Björn Westerlund torstaina Helsingissä.

Suomen suurimpiin kuuluvan teollisuusyhtymän, Oy Nokia Ab:n johtajisto valittiin yhtiön hallituksen kokouksessa Helsingissä torstaina. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin tällöin vuorineuvos Lauri J. Kivekäs ja sen varapuheenjohtajaksi vuorineuvos Ensio Salmenkallio.

Samassa tilaisuudessa nimitettiin 1.1.1967 alkaen yhtiön toimitusjohtajaksi vuorineuvos Björn Westerlund, hallinnolliseksi johtajaksi varatuomari Jarl Hohenthal, talousjohtajaksi kauppatiet. maisteri Bengt Widing sekä eri teollisuushaarojen johtajiksi dipl.ins. Torolf Sörensen puunjalostus- ja voimateollisuutta varten, dipl.ins. Väinö Richter kumiteollisuutta varten ja yli-ins. Einar Mattsson kaapeli- ja metalliteollisuutta varten. - -

Oy Nokia Ab on kolmen suuren yhtiön muodostama fuusio. Se syntyi viime huhtikuun 21. päivänä, kun Nokia Osakeyhtiön yhtiökokous hyväksyi hallituksensa ehdotuksen Suomen Kumitehdas Osakeyhtiön ja Suomen Kaapelitehdas Osakeyhtiön yhtymisestä yhtiöön näiden yhtiöiden yhtiökokousten hyväksyttyä fuusioehdotuksen aikaisemmin. Fuusioituminen kuuluu Pohjoismaiden suurimpiin.

Helsingissä vaataan yli 40.000 mittausvälinettä

Yli 40.000 punnusta, vaakaa, mittaa ja mittaria tutkii Helsingin kaupungin vakaaja vuosittain. Mittaamis- ja punnitsemisvälineet on vaattava joka kolmas vuosi ja määräaika päättyy elokuun lopussa. Vakaajilla alkavat kiireet ajat, sillä suuri osa vakaamisista jätetään viime hetkeen.

Helsingin kaupungin vakaaja on kuulutuksin kehottanut kaikkia liikettä ja kauppaa harjoittavia tuomaan mittaamisvälineensä ensi tilassa vaattaviksi. Kuulutus koskee kaikkia niitä välineitä, jotka ovat viimeksi vaatut vuonna 1963.

Vakaajan toimistossa tekee työtä neljä miestä, jotka tarkistavat toimistoon tutkittaviksi tuotuja mittaamisvälineitä ja kulkevat asiakkaitten luona vakaamassa. Painavat ja lattiaankiinnitetyt mittausvälineet on tutkittava paikan päällä, mutta suuri osa tuodaan toimistoon tarkistettaviksi.

Kaikki mittaamisvälineet on tutkittava joka kolmas vuosi. Toimistossa tutkitaan erilaisia vaakoja, mittasauvoja, punnuksia, perunakappoja, maltomittoja, bensiinimittareita, joita kaikkia käyttö kuluttaa.

Vakaamispakko perustuu lakiin, joka uudistettiin viime keväänä ja määräyksen laiminlyömisestä seuraa sakkorangaistus. Vakauksen yhteydessä lyödään mittausvälineeseen leima, josta voidaan todeta, että välineen tarkkuus on riittävän usein varmistettu.

Urheilujääkärit ovat muita parempia myöskin sotilaina

Obbnäs, 26.5. (Heikki Kymäläinen)

On aivan harhaanjohtava käsitys, että erillisjoukoissa palvelevat Urheilujääkärit olisivat sotilaallisesti muista varusmiehistä jäljessä, sanoi Uudenmaan Rannikkojääkäripataljoonan komentaja evl. J. Valtanen selostaessaan erillisjääkäreitten sotilaallista ja urheilullista koulutusta.

Viime talvena pidetty UudRjp:n talvileiri osoitti vääjäämättömästi, että urheilijat olivat jopa parempia varsinkin fyysistä kuntoa vaativissa sotilastehtävissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit