Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikko ja musiikkimies

Ihmiset
 
Juha Säijälä
Oula Hyrske
Oula Hyrske

Kulttuurituottaja ja vasemmistopoliitikko Oula Hyrske kuoli syöpään 13. toukokuuta 33-vuotiaana Järvenpäässä. Hän oli syntynyt 18. elokuuta 1982 Järvenpäässä.

Hyrskeen elämän intohimot olivat perhe, politiikka, musiikki ja jalkapallo, mutta tärkeintä oli hänen neljä pientä lastaan.

Ylioppilaaksi valmistumisen ja muutaman välivuoden jälkeen Hyrske opiskeli kulttuurituottajaksi.

”Moni taisi ihailla Oulan näppäryyttä, olihan hän aina erityisen sanavalmis. Lisäksi Oulasta paistoi tietty lämpö ja oikeudenmukaisuus”, Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelukaverit muistelevat.

Kunnallispolitiikkaan Hyrske lähti vuonna 2001, kun Keski-Uudenmaan Vasemmistonuoret perustettiin. Vasemmistonuorissa aktiivisesti aikansa toimittuaan hän siirtyi vaikuttamaan Järvenpään Vasemmistoliittoon.

Valtuuston jäseneksi Hyrske nousi vuonna 2012. Tällöin hän aloitti myös valtuustoryhmän puheenjohtajana. Lisäksi hän istui sivistys- ja vapaa-ajanlautakunnassa, jonne hän ensisijaisesti halusikin. Puolisonsa Jenni Komosen mukaan ”tässä on kolmetoista vuotta hengitetty politiikkaa aamupalaksi”.

Hyrskeen puoluetoverit kertovat yhteistyön hänen kanssaan olleen sujuvaa ja saumatonta. Hyrske oli harvinaisen pidetty yli puoluerajojen juuri persoonansa takia. Hän sanoi kyllä mielipiteensä tiukastikin ja perusteli, mutta aina maltilla ja ystävällisesti.

Musiikki oli Hyrskeelle toinen elämäntehtävä. Hänen tietämyksensä musiikista hakee vertaistaan eikä hän ollut vain yhden tyylilajin diggaaja: kotona soi niin rock ja proge kuin laulelma ja klassinen. Luonnollisesti työväenmusiikki ja irlantilainen lauluperinne olivat hänelle mieluista kuultavaa – ja soitettavaa, sillä musiikki ei jäänyt vain kuuntelun tasolle.

Hän kasvoi taitavaksi laulajalauluntekijäksi ja esiintyi usein, aina innostusta täynnä. Hyrske oli soittanut jo nuoruudestaan lähtien kitaraa ystäviensä kanssa samassa bändissä. Oma sooloura alkoi, kun vappujuhlaan tarvittiin esiintyjää. Lastenmusiikkikeikat olivat hänelle mieluisimpia.

Monien muiden toimiensa lisäksi Hyrske oli uimaseura Tuusulanjärven Manaattien aktiivijäsen. Silti jalkapallo oli suurin suosikki liikunnan saralla: sitä hän pelasi lapsuudesta asti. Hyrske toimikin myös Järvenpään Palloseuran Jäpsin Nappula-joukkueen valmentajana.

Hyrske oli empaattinen, muut huomioon ottava. Hänellä oli voimakas palo tehdä työtä tasa-arvon ja solidaarisuuden puolesta. Hän oli värikäs, keskusteleva ja monilahjakas persoona, joita on harvassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit