Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itä-Hämeen metsät nielivät 216 Jukolan rastien etsijää

Ihmiset
 
HS
Kohti Jukolan rasteja!
Kohti Jukolan rasteja!

Jukolankylä , Asikkala, 28. 5. (Pekka Suomaa, Heikki Kymäläinen HS)

 

Avoimella kankaalla syttyi 216 otsalamppua...hetken keskittymistä...vielä viimeinen silmäys, että kaikki oli kunnossa. Kenraalimajuri Ilmola ampui lähtölaukauksen ja se päästi kaiken irralleen. Valtava joukko säntäsi matkaan, 18. Jukolan viesti oli alkanut. Iltainen metsä muuttui yhtä valoisaksi kuin päivällä, 216 otsalamppua valaisi Itä-Hämeen metsää. Ensimmäisen osuudenviestinviejät katosivat pimentoon.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä käydään hirvittävä kamppailu voitosta. Kilpailun lähtö tapahtui lauantai-iltana klo 22. Sitä ennen oli vietetty asiaankuuluva avajaisjuhla kilpailukeskuksessa. -- Kilpailun lasketaan kestävän yli12 tuntia, sillä tästä kilpailusta on tehty tavallista vaikeampi ja osuudet on vedetty huomattavan pitkiksi. Vaikea ja raskas rata suosii suomalaisia, jotka tunnetusti ovat vaikeitten ratojen suunnistajia.

Yleinen suosikki oli lähdön aikana Helsingin Suunnistajat, mutta myös ruotsalaisilla laskettiin olevan vaikeasta radasta huolimatta mahdollisuuksia varsin hyviin suorituksiin. Sää oli lähtöhetkellä melkoisen viileä ja ilta pimeni sopivasti lähdön ajaksi, joten ainakin kolme-neljä ensimmäistä osuutta juostaan pimeydessä, jolloin kilpailun arvellaan jo ratkeavan.

Teatterikoulusta teatterinjohtajaksi

Suomen Teatterikoulusta sai päästötodistuksen tänä keväänä 16 oppilasta, joista 11 on saanut näyttelijäkiinnityksen maamme teattereihin. Ohjaajaoppilas Pentti Pesä kiinnitettiin suoraan teatterinjohtajaksi Kemin kaupunginteatteriin.

Huolimatta kaksivuotisen kiinnityskauden välivuodesta olisi kaikille valmistuneille ollut tarjolla paikkoja, jos he olisivat halunneet lähteä maakuntateattereihin. Eräät kiinnitysneuvottelut ovat vielä kesken.

Näyttelijälinjalta valmistuivat Elli Castron, Marjukka Halttunen , Rauni Jakobsson. Aino Kerola, Marja-Leena Kouki, Vesa-Matti Loiri, Eero Melasniemi, Maarita Mäkelä, Markku Niemelä, Matti Nurminen, Martti Palo, Esko Roine, Paavo Rusko, Kirsti Vallasvaara ja Vesa Veijalainen.

Lapualaisoopperasta päätös Ruotsalaisessa

Ruotsalaisen teatterin johtokunta on asiasta keskusteltuaan hyväksynyt

Arvo Salon - Kaj Chydeniuksen Lapualaisoopperan teatterin juhlakauden 1966–67 ohjelmistoon. Johtokunta on huomauttanut, että silti ei ole täysin vannaa, saadaanko ”Lapualaisooppera” sovitetuksi kevätkauden –67 ohjelmistoon, mistä lähinnä on kysymys.

Tämä riippuu mm. Ylioppilasteatterin esityksen filmaamisen ja televisioinnin ajankohdasta sekä siitä, miten pitkään YT:n alkuperäistulkinnan teatteriesitykset jatkuvat tulevana syyskautena. Jos YT:n ”Lapualaisoopperan” esitysaika pääsee laskettua pitemmäksi tämä voi vaikuttaa katsojamääriin

Ruotsalaisessa teatterissa Suomenkielisellä puolella "Lapualaisooppera" tulee tähänastisten tietojen mukaan ensi näytäntövuonna esille Tampereen Työväen Teatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Kemin kaupunginteatterissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit