Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapahtumia maanantaina 30. toukokuuta

Valikoima päivän menoja.

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Konsertit

Her Infinite Variety. Shakespearen naiset sanoin ja sävelin on näyttämöllinen sooloteos, joka herättää eloon Shakespearen tekstit ja aikakauden musiikin kirjailijan juhlavuoden kunniaksi. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat Johanna Freundlich, Nely Keinänen ja Elina Mustonen. Elina Mustonen, virginaali. Kansallissali (Aleksanterinkatu 44) klo 19. Liput 11,50, 17,50 ja 22,50 e.

Drake-yliopiston kuoro, Akademiska Sång Föreningen. Johanneksenkirkko (Korkeavuorenkatu 12) klo 19. Vapaa pääsy.

Lindy in the Park. Lindy in the Park -puistotanssien avajaiset. Dj Minni the Moocher ja livenä Wanha Swengi. Kansallisooppera, amfi (Helsinginkatu 58) klo 16–19. Vapaa pääsy.

Soikoon! Nuorimpien säveltäjien elektroakustisia teoksia defunensemblelle. Musiikkitalo (Mannerheimintie 13) klo 19.30. Liput 6,50–17,50 e.

Una Sera Italiana – Varhaisbarokkia Italiasta. Cappella Tibia ja Inferno esittävät periodisoittimin tanssimusiikkia ja lauluja 1500- ja 1600-luvun taitteen Italiasta. Paavalinkirkko (Sammatintie 5) klo 18. Vapaa pääsy. Ohjelma 5 e.

Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien kevätkonsertti. Mikko Sidoroff johtaa. Ritarihuone (Ritarikatu 1) klo 19. Liput 10 ja 15 e.

Hetkiä uponneesta katedraalista. Esiintymässä Esther Yae Ji Kim ja Dalyn Cook, klavikordi. Mm. Mozartin, Beethovenin, Bachin ja Wolfin sävellyksiä. Viides Nordic Historical Keyboard Festival. Uspenskin katedraali, krypta (Kanavakatu 1) klo 19. Liput 5 ja 10 e.

Käpylän musiikkiopiston kevätkonsertti. Oulunkylän kirkko (Teinintie 10) klo 18. Vapaa pääsy.

Veera Maria. Kom-ravintola (Kapteeninkatu 26) klo 20. Liput 10 e.

Keikat

Claes Andersson & Pentti Mutikainen. Storyville, puistoterassi (Museokatu 8) klo 19. Vapaa pääsy.

Töölö soi –Jazz. Rööperi Sailors. Hietsun paviljonki (Hiekkarannantie) klo 19. Vapaa pääsy.

Teatteri

Kaikki edessä. Kansallisteatteri, Omapohja (Läntinen Teatterikuja 1) klo 19. Liput 10 ja 15 e.

Tanssi

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu ja Suomen Kansallisooppera. Helsingin kansainvälisen balettikilpailun tanssijat esiintyvät klo 15 ja 16.30. Espan lava (Esplanadin puisto). Vapaa pääsy.

StepUp Schoolin oppilasnäytökset. Show- ja street-tanssin sekä musiikkiteatterin koulutusohjelmat. Pasilan urheiluhalli (Radiokatu 22) klo 18. Liput 14 ja 19 e.

Muut menot

DASH'16 New Media Festival 30.5.–1.6. DASH'16 mediataidefestivaaleilla liveperformansseja, installaatioita, prototyyppejä ja keskusteluja. Aalto-yliopiston Media Lab Helsingin New Media -maisteriopiskelijat järejestävät. Tarkempi ohjelma osoitteessa www.dashhelsinki.com. Teatteri Toivo (Telakkakatu 6) klo 17–2. Vapaa pääsy.

Kaupunkitanssit. Opetellaan sambaa. Tilkantori (Tilkankatu 13) klo 19–19.45. Vapaa pääsy.

Kohtaamisen asennot – Yhden ja kahden elävän mallin piirrustusta. Piirretään alastonta mallia tai malleja. Alussa lyhyitä croquis-asentoja, lopussa pitkiä 20 minuutin asentoja. Vapaa Taidekoulu (Tallberginkatu 1 E) klo 17–19. Liput 10 ja 16 e.

Nordic Designers' Pop-up Shop Vol. 1 3.–30.5. Myynnissä kotimaisten suunnittelijoiden mallistoja, naisten- ja miestenvaatteita sekä asusteita. Galleria Esplanad, alakerta (Pohjoisesplanadi 33) klo 10–20. Vapaa pääsy.

Suutari Nora Harald työnäytös. Suutari Nora Harald antaa työnäytöstä ja esittelee käsintehtyjä kenkiä CraftCornerissa. Craft Corner (Eteläesplanadi 4) klo 10–14. Vapaa pääsy.

Mitä järkeä työttömän on tehdä vapaaehtoistyötä? Äimä ry:n vapaaehtoistyön ja viestinnän koordinaattori Leena Honkavaara alustaa. Helsingin Työttömät ry:n toimitila (Nokiantie 2–4) klo 13–15. Vapaa pääsy.

Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuus. Lauletaan erilaisia lauluja iskelmistä ja kansanmusiikista virsiin esilaulajien ja säestäjien johdolla. Myös itse voi soittaa jotain instrumenttia tai esittää omia kappaleita. Laulattajana Inna Vintturi, puhujana Olli Valtonen. HelsinkiMissio (Kinaporinkatu 11 A) klo 13. Vapaa pääsy.

Puistojumppaa. Oma alusta mukaan. Säävaraus. Puotilan leikkiniitty (Meripellontie) sekä myös Talin liikuntapuisto (Huopalahdentie 28) klo 18–18.50. Vapaa pääsy.

Sea Life -merimaailma. Nähtävillä on mm. mustekaloja, hailajeja, koralliriutan värikkäitä kaloja, meduusoja ja merihevosia. Ruokinta- ja infotuokioita tasatunnein eri altailla. Saksiniekat-näyttelyssä mm. jättiläistaskurapu ja erakkorapuja. Merimaailma Sea Life (Tivolitie 10) on avoinna päivittäin klo 10–19. Liput 12,50, 13,50 ja 16,50 e. Vapaa pääsy alle 3-vuotiaille.

Trampoliinipuisto. Puistossa on free jump-alue, joka yhdistää yli 50 erilaista trampoliinielementtiä sisältäen 20-metriset trampoliinistreetit ja useita kallistettuja trampoliiniseiniä. Lisäksi mm. vaahtokumimonttu, pukkitappelu, airbag-hyppypatja, trampoliinikoripallo sekä Wipe Out -kone. Avoinna ma–ti klo 12–21, ti–to, su klo 9–21, pe–la klo 9–22. Rush Helsinki (Valimotie 25) Liput 14 ja 20 e. Trampoliinisukat 3 e.

Lapsille

Vaahteramäen Eemeli. Teatteri Hevosenkenkä (Juhannusmäki 2, Espoo) klo 10 (lm). Liput 10 e.

Saapasjalkakissa. Taidekoulu Helmet esittää Charles Parraultin satuun perustuvan satubaletin. Järvenpää-talo (Hallintokatu 4, Järvenpää) klo 18. Liput 5 ja 13 e.

Minnenyt.fi Satoja menovinkkejä verkossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit