Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadalaiset nousivat maihin monen sadan miehen voimalla

Sota-alukset HMCS St. Laurent, Columbia ja Gatineau kiinnittyivät tiistaiaamuna aurinkoiseen Eteläsatamaan.

Ihmiset
 
HS
Erkki Laitila / Lehtikuva
Kesän ensimmäiset laivastovierailut Helsingissä: Kanadan kuninkaallisen laivaston viidennen saattajalaivueen alukset St. Laurent, Columbia ja Gatineau.
Kesän ensimmäiset laivastovierailut Helsingissä: Kanadan kuninkaallisen laivaston viidennen saattajalaivueen alukset St. Laurent, Columbia ja Gatineau. Kuva: Erkki Laitila / Lehtikuva

Lähes seitsemän sadan miehen voimalla tapahtui kanadalaisten kolmas maihinnousu Suomeen, kun viidenteen saattajalaivueeseen kuuluvat sota-alukset HMCS St. Laurent, Columbia ja Gatineau kiinnittyivät tiistaiaamuna aurinkoiseen Eteläsatamaan.

Kesän ensimmäinen laivastovierailu oli houkutellut laiturin täydeltä vastaanottajia ihailemaan ”pyöreälinjaisia” aluksia, joista lippulaiva St. Laurent on yksi maailman nykyaikaisimpia sukellusveneenetsijöitä.

Kanadalaiset meripojat saapuivat melkein minuutilleen samaan aikaan kuin viime vuonnakin ja neljän päivän vierailuohjelmakin noudattaa jo tavaksi vakiintuneita muotoja. Ensimmäisen kerran kävivät kanadalaiset täällä vuonna 1957 ja toisen kerran viime vuonna.

Tavanomaisten kunniakäyntien jälkeen Kanadan Atlantin merivoimien komentaja, kommodori J.C. O’Brien ja 5. saattajalaivueen komentaja, kommodori N. Cogdon kirjoittivat nimensä vieraskirjaan tasavallan presidentin linnassa.

Iltapäivällä olivat vuorossa vastavierailut aluksilla ja kommodorit kävivät laskemassa seppeleet Sankariristille ja marsalkka Mannerheimin haudalle. -- Alukset toivat mukanaan yhteensä 45 upseeria, 27 kadettia sekä 600 aliupseeria ja miestä. Alukset ovat saattohävittäjiä, joiden uppoama on 2.900 tonnia, pituus 110–120 metriä ja nopeus noin 25–28 solmua. Saattueen lippulaiva St. Laurent on käynyt Suomessa vuonna 1957, mutta Columbia ja Gatineau ovat ensivierailulla.

Helsingissä ei ole enää alueita pientalojen rakentamista varten

Helsingin kaupunki ei voi tässä vaiheessa osoittaa sopivaa aluetta pientalojen rakentamiseen. Uusia asemakaavoja laadittaessa ja omakotialueiden vuokra-ajan päättyessä tullaan tutkimaan pientalojen rakentamismahdollisuutta. -- Viime vuosina kaupungin omistamalle maalle laadituissa asemakaavoissa on ollut ainoastaan muutamia rivitalotontteja, ja varsinaisia omakotitontteja ei ole voitu rakennuskelpoisen maan vähentyessä luovuttaa lainkaan.

Sen sijaan Helsingin seudun kunnissa on ollut yksityisten omistamia pientalotontteja toistaiseksi saatavissa ja järjestettyä pientalorakentamista on kokeiltu eräiden yhteisöjen toimesta mm. Westendissä, Tapiolassa, Järvenpäässä ja Korsossa.

Väritelevisio on USA:ssa lehtien pahin kilpailija

Huolimatta lehtikuolemantapauksista on sanomalehtien levikki kasvanut USA:ssa. Tämä on johtunut siitä, että pienet lehdet ovat liittyneet yhteen. Kilpailun yhä kiristyessä on sanomalehtien laatuun alettu kiinnittää enemmän huomiota, mm. sanomalehtipaperin laatu on kasvavan mielenkiinnon kohteena.

Suomalaisella sanomalehtipaperilla on jatkuvaa menekkiä Yhdysvalloissa, sillä sen laatu on maailman korkeinta, kertoi ryhmä huomattavien amerikkalaisten päivälehtien ja painolaitosten johtohenkilöitä, joita parhaillaan vierailee maassamme. -- Väritelevisio, joka tekee tuloaan Yhdysvaltoihin, on tämän hetken amerikkalaisten sanomalehtien pahin kilpailija. Sen vuoksi ovat hyvä painatus ja värikuvien yhä runsaampi käyttö tärkeitä. Tämä puolestaan asettaa yhä korkeammat vaatimukset sanomalehtipaperin laadulle, totesivat vieraat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit