Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Carita sai pääosan

Huhut mannekiini Carita Järvisen elokuvaosasta ovat saaneet vahvistuksen.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Carita Järvinen
Carita Järvinen Kuva: Lehtikuva

Huhut Carita Järvisen, sipoolaissyntyisen, kansainvälisesti tunnetun tähtimannekiinimme elokuvaosasta ovat saaneet vahvistuksen.

Lontoossa järjestettiin Caritan kunniaksi tiistaina lehdistötilaisuus, jossa kerrottiin hänen uudesta elokuvastaan. Filmin nimi on ”Viikinkikuningatar”.

Pääosassa, viikinkiheimon päällikkönä on Carita, jonka tarina johtaa taisteluihin roomalaisia vastaan. Caritan erikoinen asu, metallilevyin koristettu jersey-pusero ilmeisesti on elokuvan hengen mukainen.

Vakiokatko

Kremlistä Valkoiseen Taloon olisi eilen pitänyt puhua Hämeenlinnan kautta, kun Moskovan ja Washingtonin välinen ns. kuuma linja katkesi Nupurin–Nummenkylän osuudella.

Helsingissä olevat ulkomaisten lehtien kirjeenvaihtajat saivat taas ilon lähettää vakiouutisensa, jota varten kerrotaan jo olevan valmiita kaavakkeita. Vielä muutama tällainen kaapelisanoma, niin esim. Yhdysvalloissa ei Suomea tunneta niinkään saunan ja velanmaksun maana kuin sinä valtiona, missä aina kaapeli katkeaa.

Valkoisen Talon ja Kremlin tärkeimpien työpöytien välillä ei toistaiseksi ole puhuttu kuin kokeeksi, mutta sitä kuumempia linjoja ovat käytännössä Helsingin, Tukholman, Oslon ja Maarianhaminan väliset puhelin- ja telexyhteydet, jotka katkesivat saman tien.

Nykyaikaisen tietoliikenteen kautena tällainen katko merkitsee suunnilleen samaa kuin jos entisaikaan postilaivat olisivat uponneet toinen toisensa jälkeen tai Itämeri jäätynyt keskellä kesää.

Olemme valinneet näin vanhahtavan vertauksen, koska tuntuu siltä, että sellainen saattaa olla läheisin niille viranomaisille, joiden vastuulla on kaapeleiden kunnossa pysyminen ja puhelin- ja telexyhteyksien jatkuva toiminta – ja toistuvien kaapelikatkojen estäminen.

Suomen saaristoalueella kaapeleista varoitetaan kilometrejä näkyvin tauluin, etteivät laivat laskisi ankkuriaan vedenalaisen kaapelin kohdalla. Mutta jo vuosikymmeniä sitten ovat maita möyrivät kaivinkoneet syrjäyttäneet laivat kaapeleiden perivihollisina. Kyllä merellä viisaita ollaan, mutta maissa vahinko tapahtuu.

Vielä yksi päivä jännitystä oppikouluihin pyrkijöillä

Keskiviikkona oli ainekirjoitusta ja laskentoa. Torstaina on äidinkielen sanakoe ja jälleen laskentoa niillä noin 60.000 lapsella, jotka aloittivat kaksipäiväiseksi muuttuneen pääsykokeen oppikoulujen ensimmäiselle luokalle.

Työaika näillä kesäkoululaisilla on kumpanakin pääsytutkintopäivänä kaksi tuntia. Kouluun tullaan yhdeksäksi ja tehtävät ovat ohi jo kello yksitoista. Aikaisempina vuosina ahersivat lapset yhtämittaisesti yhdeksästä yhteen iltapäivällä.

Kokeen kaksipäiväisyyden tarkoituksena on lieventää rasitusta ja poistaa jännittämisestä aiheutuvat epäonnistumiset tärkeässä tutkinnossa.

Sekä lapset että vanhemmat jännittivät huolimatta siitä, että oppikoulukynnys on nyt mataloitunut: karsinta on aikaisempaa lievempää ja koulujen rehtorit totesivat tehtävien olleen entistä yksinkertaisempia.

Kouluhallituksen tarkoituksena on vähitellen poistaa oppikoulun pääsytutkinto kokonaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit