Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympialippu liehuu kisojen avajaisissa

Suomen Olympiakomitea on pyytänyt omistamaan Suurkisojen avajaisjuhlassa huomiota olympia-aatteelle ja olympialipulle.

Ihmiset
 
HS
Seppo Heinonen / Lehtikuva
Suurkisojen majoitusmestarit, SVUL:n piirien toiminnanjohtajat ja SNLL:n kisaohjaajat saivat torstaina viimeiset ohjeet tänään kisakaupunkiin ryntäävän valtavan osanottajamäärän ohjaamiseksi oikeisiin majoituspaikkoihin. Heidän panoksensa kisojen onnistumiseksi on suuri.
Suurkisojen majoitusmestarit, SVUL:n piirien toiminnanjohtajat ja SNLL:n kisaohjaajat saivat torstaina viimeiset ohjeet tänään kisakaupunkiin ryntäävän valtavan osanottajamäärän ohjaamiseksi oikeisiin majoituspaikkoihin. Heidän panoksensa kisojen onnistumiseksi on suuri. Kuva: Seppo Heinonen / Lehtikuva

Suomen Olympiakomitea on pyytänyt omistamaan Suurkisojen avajaisjuhlassa huomiota olympia-aatteelle ja olympialipulle. Esityksen tästä toimenpiteestä ovat tehneet kansainvälisen olympiakomitean maassamme olevat edustajat ja samoin kansainvälinen olympiakomitea on kehottanut viettämään olympiapäivää kaikissa maissa.

Suurkisojen johto on ilmoittanut täyttävänsä mielihyvin olympiakomitean toivomuksen, sillä tarjoaahan 29 eri maan urheilijain ja 31 eri urheilumuodon kisat ainutlaatuisen tilaisuuden olympia-aatteen julistamiselle.

Onhan Suurkisojen ohjelma paljon laajempi kuin olympiakisojen ohjelma ja onhan kisojen osanottajamäärä suurempi kuin kaikkien olympiakisojen yhteinen osanottajamäärä.

Olympialippu liehuu Suurkisojen avajaisjuhlassa Olympiastadionillamme ensi sunnuntaina.

Päiviä, Sinkkoja, Rydmania, trioja ja Kultakurkkuja

Laulujen tiistai-illat ovat alkaneet. Ensimmäisen kerran Folk-66-tunnus putosi Linnanmäen huvipuiston ulkoilmalavan reunalle lepattamaan viime tiistaina, jolloin mukana oli lähes koko kansanmusiikkimme etujoukko.

Partasuinen mies USA:sta, Gregory Allan Fitzpatrick, oli yleisölle uusin tuttu, esiintynyt muutaman kerran Hootenanny klubilla. Muut: Anki, Hootenanny Trio ja illan isäntä Jukka Kuoppamäki olivat jo parempia tuttuja. Tämä tiistai oli heidän.

Lavan takana tutustuivat Folk-66-tunnelmaan Hector, Päivi Paunu, Finn Trio, Sinkat ja Juuso. Ilta oli onnistunut; puolen tunnin ulkoilmakonsertin jälkeen esiintyjät lähtivät riehumaan ja rentoutumaan autoihin, vuoristorataan, lentokoneisiin, pommittamaan vedenneitoja. Tunnelma oli välitön.

Pertsa pelotteli Angelaa lentokoneessa, Hector yritti saada tyttönsä myös pelkäämään, vaan ei onnistunut, Anki poikaystävänsä seurassa oli yhtä viehättävä kuin aina. - -

”Rydman esiin” -huuto tarvitaan, ennenkuin Rydman tulee esiin, ja oikeastaan Kari Rydman on jollakin tavoin folkia lähellä, vaikka ei ollutkaan mukana vuoristoradassa, vedenneitohallissa tai yleensä hupipuistossa.

Huldasta ja Jalmarista sekä Sadelaulusta Finn Triolle tekee mieli ojentaa ruusuja. He ovat saaneet Huldan ja Jalmarin traagisen tarinan vaikuttavaan muotoon, uskottavaksi.

Kaksi lippua Kuussa

Amerikkalaiset ovat nyt saaneet muutamia kuukausia venäläisiä myöhemmin tieteellisiä tutkimus- ja lähetyskojeita sisältävän oman avaruusluotaimensa laskeutumaan hitaasti ja eheänä Kuun pinnalle ja ottaneet vastaan sekä levittäneet television välityksellä maailmalle jo muutaman minuutin kuluttua laskeutumisesta Surveyor-luotaimen lähettämiä suoria televisiokuvia.

Tämä jälkimmäinen saavutus veikin heidät tavallaan edelle kilpailijoistaan, joiden Luna-luotain lähetti laskeutumispaikkansa ympäristöstä itse automaattisesti valmiiksi kehittämiään kuvia samoin televisiolla. - -

Kuu paistaa puolueettomasti kaikille, mutta vielä ei ole päästy sopimukseen siitä, kenelle se aikanaan kuuluu ja onko sekin jaettava valtapiireihin sitä mukaa kun sen pinnalle ilmestyy valloittajien lippuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit