Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keimola ajokunnossa – Timo Mäkisen lausunto koeajon jälkeen: erinomainen

Tarkalleen 3300 metriä tuoreuttaan tihkuvaa asvalttinauhaa on valmiina ajeltavaksi

Ihmiset
 
HS
Pertti Jenytin / Lehtikuva
Kreikasta palannut Timo Mäkinen otti ”varaslähdön” kiertämällä Keimolan radan pariin kertaan.
Kreikasta palannut Timo Mäkinen otti ”varaslähdön” kiertämällä Keimolan radan pariin kertaan. Kuva: Pertti Jenytin / Lehtikuva

Tarkalleen 3300 metriä tuoreuttaan tihkuvaa asvalttinauhaa on valmiina ajeltavaksi.

– On todella erinomainen homma tämä rata, sanoi pukinpartainen ja ruskettunut Timo Mäkinen radasta päästyään ottamaan varaslähdön. Mäkinen kiersi radan pariin kertaan ja ajoi muutaman kaarteen huuliaan nuoleskellen hiukan reilummin.

– Tuntuu sillä kuin 1000 kiloa sementtiä olisi pudonnut sydämeltä, sanoi radan varsinainen suunnittelija arkkitehti Risto Skogström, joka oli luonut ratauran 52 hehtaarin maastoon täysin henkilökohtaisien ratkaisujen perusteella ilman ulkomaisia esimerkkejä. ”Odotin ensimmäistä ajajalausuntoa hyvin peloissani”, tunnusti Skogström.

– Peukalot ja kämmenet ovat kipeät ja lompakko tyhjä, totesi ratasuunnitelman isä Curt Lincoln, joka viime päivinä on ollut ahkerin talkoovieras suoja-aitausten ja katsomon pystyttämispuuhissa. Lincoln kertoi takoneensa vasaralla viikon aikana enemmän kuin yhteensä elämässään aikaisemmin. -- Avauskilpailuun mennessä on Keimolaan valmistunut varsinaisen ratauran lisäksi kilpailunjohtotorni, varikkokatos, tilapäinen toimistorakennus, asianomaiset suoja-aidat ja aluetta ympäröivä meluaita, putkikatsomo 4000 penkinpainajalle, tasoitettua seisomatilaa lisäksi 45000:lle ja paikoitusalue radan välittömässä läheisyydessä 4000 autolle. Radan kokonaiskustannukset nousevat jo tässä valheessa yli 2 miljoonaan markkaan.

”Vierivä Ringo” – ihailijajuna

Länsi-Saksan rautatievirkailijat ovat joutuneet työssään todelliseen beat-tahtiin: he valmistautuvat Beatles-yhtyeen Saksan-vierailuun.

Pitkätukkaiset laulajat vierailevat kesäkuun lopussa Münchenissä ja Hampurissa.

Rautateillä on arvioitu, että ainakin 12.500 saksalaista teinityttöä ja -poikaa haluaa seurata suuria idoleitaan maan toisesta äärestä toiseen. Rautatiet aikovat asettaa vierailun aikana liikenteeseen 13 erikoisjunaa – erikoishinnoin. Junilla on erikoiset nimetkin: ”Vierivä Ringo”, ”Lentävä Paul” jne.

Varmuusvälinemainonta lailliseksi Italiassa 

Italian hallituksen kerrotaan valmistelleen lakia, joka kumoaisi kiistaa herättäneen 35 vuotta vanhan syntyväisyydensäännöstelypropagandaa koskevan kiellon.

Sanomalehtitietojen mukaan lakiuudistus sallisi syntyvyydensäännöstelyyn liittyvän mainonnan, mikäli mainonta ei loukkaa hyvää makua eikä sitä tehdä pelkästään hyötymistarkoituksessa.

Nykyinen kansallissosialismin aikainen laki ei kiellä varmuusvälineiden myyntiä, mutta se kieltää niiden selvän mainostamisen. Varmuusvälineitä voidaan kyllä mainostaa mikäli niiden käyttötarkoitus ei käy mainoksesta ilmi.

Italian korkein oikeus puolusti viime vuonna voimassaolevaa lakia eräässä oikeusjutussa, jossa erästä lääkäriä vastaan oli nostettu syyte puheesta, jossa tämä väitti syntyvyydensäännöstelyn olevan sosiaalinen välttämättömyys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit