Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leirintäkesällä hyvät ennusmerkit

Ihmiset
 
HS
Keskelle kesäluontoa pääsee leirintälomalainen helposti.
Keskelle kesäluontoa pääsee leirintälomalainen helposti.

Miljoonan raja ennustetaan ylitettäväksi tänä kesänä leirintäalueiden yöpymisluvuissa. Jo viime kesänä, niin sateinen ja ankea kuin se olikin, päästiin Suomen Matkailuliiton retkeilyosaston laatimien tilastojen mukaan lähelle miljoonaa.

Leirintäkausi alkoi virallisesti kesäkuun 1. päivänä, mutta monet alueet ottivat vieraita vastaan jo helluntaipyhinä. Ennakkotiedot maan eri puolilta kertovat kauden alkaneen yllättävän vilkkaana, vaikka varsinaisesta sesongista voidaan puhua vasta juhannuksen jälkeen.

Alkaneena kesänä on maamme eri puolilla aina Hangosta Utsjoelle saakka yhteensä 330 leirintäaluetta, joista 200 kuuluu valtakunnalliseen verkostoon. Joukossa on jo erittäin korkeatasoisia alueita. Valitettavasti meillä ei vielä ole alueiden virallista luokittelua, mutta sekin on odotettavissa.

Suomen leirintäalueista useat ovat täysin mannermaisella tasolla. Näiden joukossa on muutamia valioluokan alueita, joilla saattaa olla tavanomaisten mukavuuksien lisäksi mm. suihkut, vaatteiden pesupaikat, sähkökoskettimia, kaasu, ja sähköliesiä, kioski, sisämajoitusta, autonpesupaikkoja, veneitä vuokrattavana, kaasusilitysrautoja, avotakkoja, lasten leikkipaikkoja, ulkogrillejä, telttojen vuokrausta, saunoja jne.

Helsingin kaupunginteatteri kasvaa Töölönlahden rantaan

Helsingin kaupunginteatteri on hahmottumassa Töölönlahden pohjoiseen puistoon. Perjantaina, jolloin vietetään harjannostajaisia, ovat rakennuksen ulkoiset muodot havaittavissa lähes lopullisessa asussaan. Kuitenkin vain muodot, sillä laaja rakennuskompleksi on vielä telineiden peitossa eikä sisätiloihin ole pääsyä.

Tämän hetken arvion mukaan Helsingin kaupunginteatteri tulee antamaan avajaisnäytäntönsä uusissa tiloissa juhannuksena ensi vuonna.

Tänä kesänä työ kaupunginteatterin rakennuksella jatkuu vilkkaana. Urakoitsijan vastaavan rakennusmestarin ohjauksessa työmaalla työskentelee runsaan kolmensadan miehen joukko.

Vuosisadan kuusisin päivä tänään

 

Tukholma, 5.6. (Maija-Liisa Heini)

Vuosisadan ruotsiksi sexisin eli suomeksi kuusisin päivä on tänään, jolloin itsekukin voi päivätä kirjeensä 6.6. -66.

Vielä kuusisempi päivä oli tasan kolmesataa vuotta sitten, jolloin Kaarle XI:n aikalaiset voivat piirtää aikakirjoihinsa päivän 6.6. 1666, toteaa lauantain Expressen, joka on lähtenyt leikittelemään numeroilla ja kertoo mm., että lastenlastemme lastenlasten lastenlasten lastenlasten lapsilla on tilaisuus kokea niinkin merkillinen päivä kuin 22. 2. 2222. Vain yhden kerran meidän ajanlaskumme aikana on päiväys saatu merkitä kahdeksan kertaa samalla numerolla, mikä tapahtui 11.11. 1111.

Numeroilla mielellään leikittelevien mieliin muistutetaan myös, että vuosi 1961 on ollut ainoa, jolloin tulos on ollut sama, vaikka luvun olisi lukenut ylösalaisin käännettynä ja että toista samanlaista tilaisuutta ei tule ennenkuin vuonna 6119.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit