Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumpulan uimakoululaiset osaavat nauttia vedestä

”Kurssi kestää kaksi viikkoa ja sinä aikana lapset oppivat ainakin voittamaan pelkonsa vettä kohtaan ja useimmat myös uimaan”, uimakoulunopettaja Paula Halonen sanoo.

Ihmiset
 
HS
Uimakoululaiset Raili, Tarja, Merja ja Marjo kuuntelevat tarkkaavaisina opettajansa Paula Halosen neuvoja, kuinka uimataito opitaan. Alkukesän viileys ei haittaa Kumpulan uimalassa, missä vesi on lämmitetty 23-asteiseksi.
Uimakoululaiset Raili, Tarja, Merja ja Marjo kuuntelevat tarkkaavaisina opettajansa Paula Halosen neuvoja, kuinka uimataito opitaan. Alkukesän viileys ei haittaa Kumpulan uimalassa, missä vesi on lämmitetty 23-asteiseksi.

– Ei meidän opettaja ole yhtään ankara. Meidän ei tarvitse mennä veteen, jos se on kylmää, jutteli kuusivuotias Marjo, muuan Kumpulan uimalassa olevan uimakoulun oppilaista.

– Minä en osaa vielä uida, mutta opettaja sanoi, että täällä oppii ainakin koiraa.

– Koulu alkaa aamuisin yhdeksältä ja kestää pari tuntia, mainitsi uimakoulunopettaja Paula Halonen. Kurssi kestää kaksi viikkoa ja sinä aikana lapset oppivat ainakin voittamaan pelkonsa vettä kohtaan ja useimmat myös uimaan. Täällä on samanaikaisesti neljä kurssia, kaksi pojille ja kaksi tytöille. Osanottajia on paljon, omassa ryhmässänikin oli maanantaina 22 tyttöä.

– Opettajista suurin osa on Helsingin Yliopiston voimistelulaitoksen oppilaita. Toimea pidetään erinomaisena kesäansion kannalta, sillä luontaisetuihin kuuluu ulkoilmakesä. Riippuu tietenkin kesästä, miten paljon työstä pystyy nauttimaan.

– Minä osaan uida jo koiraa 25 metriä, mutta minun täytyy opetella sammakkoa, jotta saan urheilunumeroni nousemaan, kertoi 9-vuotias Raili Myllymäki. Me pelaamme myös polttopalloa ja opettelemme maalla jalka- ja käsiliikkeitä. Jos tulee oikein kylmä, niin meille lämmitetään sauna.

Tusina kesäyliopistoja aloitti

Tänä kesänä toimii maassamme kaikkiaan viisitoista kesäyliopistoa. Täysi tusina niitä aloitti työskentelynsä maanantaina.

Ensimmäistä kertaa ovat kesäyliopistokaupunkien joukossa Helsinki ja Joensuu.

Normaaliksi kesälukukauden pituudeksi on kiteytynyt kuusi viikkoa, jonka aikana ahertaa kesäyliopistoissa ylioppilaiden lisäksi teinejä, opettajia sekä muita tiedonjanoisia.

Viime vuonna heitä oli yhteensä yli 17.000 ja tänä vuonna lyötäneen entisetkin ennätykset kahden uuden kesäyliopiston ja tehostuneen opiskeluhalun ansiosta.

Grönlannin retkikunta taivaltanut mannerjäätiköllä jo kolme viikkoa

Suomalainen retkikunta on nyt ollut Grönlannin mannerjäätiköllä kolme viikkoa.

Retkikunnan viisi miestä koiravaljakoineen pääsivät Grönlannin Itärannikolta jäätikön alimmille kielekkeille toukokuun 17. päivänä ja nousivat loppumatkan seuraavana päivänä, jolloin retkikuntaa saattanut tukiryhmä kääntyi takaisin.

Radioyhteys retkikuntaan saatiin viimeksi toukokuun 18. ja 19. päivän välisenä yönä. Sen jälkeen retkikunnalla ei ole ollut mitään yhteyttä ulkomaailmaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit