Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TuUL:n mestaruus sinetöityi vasta viimeisellä telineellä

Voimistelupäivät huipentuivat Turun Urheiluliiton ja Helsingin Voimistelijoiden ankaraan kamppailuun.

Ihmiset
 
HS
HS
TuUL:n voitto ratkesi vasta viimeisessä lajissa, jonkkuevapaaliikkeessä. Kuva kertoo voittoon johtaneesta hetkestä.
TuUL:n voitto ratkesi vasta viimeisessä lajissa, jonkkuevapaaliikkeessä. Kuva kertoo voittoon johtaneesta hetkestä. Kuva: HS

Otahallin kaksipäiväiset koko maata käsittävät Voimistelupäivät huipentuivat Turun Urheiluliiton ja Helsingin Voimistelijoiden ankaraan kamppailuun miesten A-sarjan joukkuekilpailun voitosta. Viiden telineen jälkeen, kun jäljellä oli vain omavalintainen joukkuevapaaliike, olivat pisteet aivan tasan.

Jännitys oli huipussaan, kun TuUL:n joukkue tuli ensimmäisenä permannolle. Vauhdikas ja rytmikäs sarja toi 9,4. Helsingin Voimistelijoilla oli takaa-ajoasema, mutta suorituksessa ei ollut sellaista tunnelmaa kuin turkulaisilla.

Näin oli TuUL vienyt voiton jo neljännen kerran peräkkäin.

Viron Tiedeakatemia toiminut 15 vuotta

Ruotsissa toimiva Viron Tiedeakatemia piti Tukholmassa vuosikokouksensa 15-vuotisen toimintansa merkeissä. Koska luennot eri aloilla ovat päättyneet, Tiedeakatemia on paneutunut tutkimustöihin ja monografioiden julkaisemiseen. V. 1965 ilmestyi pakolaisvirolainen etnologinen bibliografia englanninkielisenä, joka jaettiin mm. kaikille suomalais-ugrilaisen kongressin osanottajille Helsingissä kesällä 1965. Ensi vuoden lopulta on suunnitteilla julkaista parhaillaan tekeillä oleva historiallinen bibliografia johon osallistuvat kaikki lännessä asuvat virolaiset historioitsijat. Puheenjohtajaksi valittiin etnologi, professori G. Rank.

Autotehtaan perustaminen näyttää väistämättömältä

Metalliteollisuuden piirissä ollaan sitä mieltä, että suomalaisen henkilöauton valmistaminen tullaan todennäköisesti toteuttamaan ennen pitkää muodossa tai toisessa. Suomalaisen henkilöauton valmistuskysymys on jossain määrin siirtynyt yritystasolta poliittiselle tasolle. Tällöin otettaneen huomioon pelkkien liiketaloudellisten näkökohtien lisäksi myös kokonaistaloudelliset seikat kuten ulkomaankaupan maksutase, jota kotimainen henkilöautotuotanto voi omalta osaltaan parantaa.

Koska alkuperäisen suomalaisen henkilöauton kannattava valmistus edellyttäisi noin 100.000 auton vuosituotantoa, yritys tullaan toteuttamaan kokoonpanotehtaan muodossa. Suomessa koottavia, lisenssillä valmistettuja henkilöautoja olisi tehtävä ulkomaisten arvioiden mukaan 5.000–30.000 kappaletta vuodessa, jotta tuotanto olisi kannattavaa.

Suomessa valmistettavasta henkilöautosta on puhuttu paljon, mutta selvää päätöstä puoleen tai toiseen ei vielä ole tehty. Kaksi suomalaista yhtiötä, Valmet ja Suomen Autoteollisuus, ovat tutkineet, mitä mahdollisuuksia on joko valmistaa tai koota henkilöautoja Suomessa. Myös Mekes Oy on kiinnostunut henkilöautohankkeesta. -- Renault on ollut esillä vahvimpana ehdokkaana. Sen suomalaisena neuvottelukumppanina on ollut Valmet, joka edelleen tutkii suomalaisen henkilöauton markkinointimahdollisuuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit