Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelijälle voitto Kalifornian vaaleissa

Näyttelijä Ronald Reagan varmisti keskiviikkona voittonsa Kalifornian esivaaleissa.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Ronald Reagan
Ronald Reagan Kuva: Lehtikuva

San Francisco, 8.6. (UPI)

Näyttelijä Ronald Reagan ja demokraattinen kuvernööri Edmund G. Brown saavuttivat miljoonan äänen rajan keskiviikkona varmistaessaan voittonsa Kalifornian esivaaleissa. Heidän kesken ratkaistaan marraskuun vaaleissa kuvernöörin virka.

Reagan voitti ylivoimaisesti entisen San Franciscon pormestarin George Christopherin republikaanien kilpaillessa kuvernööriehdokkuudesta. Reagan, joka oli Hollywoodin johtohenkilöitä 1940-luvulla ja siirtyi sittemmin television palvelukseen, sai laajan kannatuksen Etelä-Kaliforniassa yrittäessään ensi kertaa poliittiseen virkaan.

Brown puolestaan saavutti odotettua pienemmän voiton demokraattien vaaleissa Los Angelesin pormestarista Samuel Yortysta.

Äänet olivat Reaganin hyväksi 1211356 Christopherin 544620:ta vastaan sekä Brownin 1046 532 Yortyn 766697:ää vastaan.

Rakkaus alkaa jälleen kerran – nyt aamuyöstä

Hiljaiselo kotimaisen elokuvan ympärillä ei suinkaan ole niin täydellinen, etteikö silloin tällöin jotain tapahtuisi. Pari päivää sitten pakinoitsija Origo, siviilinimeltään Jouni Lompolo, on saanut Fennada-Filmi Oy:lle valmiiksi ”Rakkaus alkaa aamuyöstä”-nimisen filmin käsikirjoituksen, jonka ohjaa aikaisemmin paremminkin näyttelijänä tunnettu Jarno Hiilloskorpi.

Fennadan laman vuoden ainoaksi kokopitkäksi jäävän elokuvan filmaustyöt aloitetaan 1.7., ja ensi-iltaan päästäneen marraskuussa.

On kulunut jo 3 vuotta siitä, kun viimeksi teimme kokopitkän elokuvan, kertoi tuotannonjohtaja Mauno Mäkelä. – Tuntuu aivan siltä kuin aloittaisi uudelleen elokuvanteon. Aikaisemmin teimme 6–7 filmiä vuodessa, mutta näyttelijälakon vuoksi esim. vuonna -64 ei tehty yhtään filmiä ja viime vuonna valmistui l lyhytfilmi ja l yhteistyöelokuva, tuotannonjohtaja Mäkelä sanoi.

Koska käsikirjoitus on Origon ensimmäinen, Jarno Hiilloskorpi ja pääkuvaaja Osmo Harkimo ovat avustaneet häntä. Elokuva on aina kiinnostanut Origoa, ja kevättalvella hän rupesi kirjoittamaan teemoja. Näitä kehitettiin yhteistyönä aina filmin nimeä myöten.

Kennedyn kuolemasta jälleen uusi teoria

New York, 8.6. (AFP)

New Yorkissa julkaistaan lähipäivinä uusi kirja presidentti John F. Kennedyn salamurhasta vuonna 1963, ja siinä väitetään, että hallituksen nimittämän Warrenin komission selonteko surmatyöstä oli tarkoitettu ensi siiassa rauhoittamaan yleistä mielipidettä.

Kirja perustuu Edward Jay Epsteinin tekemään lääketieteelliseen väitöskirjaan, ja siinä kysytään, osoittaako komission laiminlyömä todistusaineisto, että kahden miehen on täytynyt ampua presidentin autoa kohti Dallasissa marraskuussa 1963, vai oliko ampujia vain yksi, kuten komissio tutkimuksessaan väitti.

Epstein väittää, että korkeimman oikeuden presidentin Earl Warrenin johtaman komission selonteko oli pintapuolinen. Komissio totesi, että toinen presidentti Kennedyyn osuneista kahdesta luodista lävisti hänen niskansa ja haavoitti autossa ollutta Texasin kuvernööriä John Connallya.

Epstein väittää kuitenkin, että salamurhakohtauksesta otettu filmi osoittaa luotien osuneen eri aikoina. Aikaero oli liian lyhyt, jotta salamurhaajaksi epäilty Lee Harvey Oswald olisi ehtinyt ladata kiväärinsä ja ampua uudelleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit