Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raivokas palo tuhosi kahden talon ullakot Helsingissä

Palo saattoi saada alkunsa maalareiden puhalluslampuista.

Ihmiset
 
HS
Pertti Jenytin / Lehtikuva
Messuhallin katto tarjosi parhaan paikan seurata sammutustöiden edistymistä. Palon loppuvaiheessa katto oli rojahtanut kasaan eikä ullakosta enää ollut jäljellä muuta kuin törröttävät savupiiput, hiiltyneet puuosat ja turmeltunut välikatto, joka piti purkaa miltei kokonaan kytemispesäkkeiden sammuttamiseksi.
Messuhallin katto tarjosi parhaan paikan seurata sammutustöiden edistymistä. Palon loppuvaiheessa katto oli rojahtanut kasaan eikä ullakosta enää ollut jäljellä muuta kuin törröttävät savupiiput, hiiltyneet puuosat ja turmeltunut välikatto, joka piti purkaa miltei kokonaan kytemispesäkkeiden sammuttamiseksi. Kuva: Pertti Jenytin / Lehtikuva

Mannerheimintie 62:n ullakko paloi täydellisesti ja sen viereisen rakennuksen ullakko tuhoutui osittain keskellä Helsinkiä torstaina aamupäivällä raivonneessa tulipalossa.

Palo on saattanut saada alkunsa paikalla työskennelleiden maalarien puhalluslampuista, joilla he puhdistivat rakennuksen seinää ennen maalaamista.

Maalarit pelastuivat viidennen kerroksen kohdalla olleesta kelkastaan katon ja palotikkaiden kautta. Maalauskelkka putosi hetken kuluttua kadulle tulen poltettua sen kannatinköydet.

Miehet olivat laskeneet saavansa puhdistustyövaiheen päätökseen torstaina iltapäivällä.

Autot ja mopot suojattava televisiokatselijan vuoksi

Moottoriajoneuvojen television kuvaruudulle tuottamat häiriöt ovat muodostumassa yhä suuremmaksi kiusaksi katselulle kaikkialla maassa. Osittain häiriöt ulottuvat myös radion lyhytaaltokuunteluun.

Kuvaruudussa ajoneuvojen sähkösytytysjärjestelmä aiheuttaa vaakasuoraan liikkuvia katkoviivoja tai pahimmassa tapauksessa hyppelyä ja kuvan hajoamista juovavilinäksi. Selvimmin häiriöt ilmenevät television 2, 3 ja 4 kanavien katselualueella.

Heinäkuun alussa voimaan astuva kauppa- ja teollisuusministeriön päätös merkitsee virallista lähtölaukausta moottoriajoneuvojen aiheuttamien sähkömagneettisten häiriöiden poistamisessa.

Ensimmäisestä päivästä lähtien ovat uusien autojen, moottoripyörien ja mopojen häiriönvaimennuksen tyyppitarkastukset pakollisia. Tarkastukset panee toimeen Yleisradio sähkötarkastuslaitoksen valvonnassa.

Ensi vuoden heinäkuuhun mennessä on vaimennustoimenpiteet toteutettava kaikissa moottoripyörissä ja mopoissa.

Vastaavanlaiset velvoitteet ovat jo voimassa mm. suurimmissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa.

Enemmistöä vastustavat naurettavia Itä-Saksassa

Bonn, 9. 6. (Matti Kontio)

”Jokainen, joka äänestää enemmistöä vastaan, tekee itsensä naurettavaksi”, toteaa Itä-Saksan kansankamarin (eduskunnan) puhemies Johannes Dieckmann torstaina nuorkommunistien järjestön FDJ:n lehteen ”Junge Weltiin” lähettämässään kirjoituksessa.

Erään lukijan tiedusteluun, voiko olla mahdollista, että kaikki 434 kansanedustajaa voivat olla aina samaa mieltä kaikista kysymyksistä, Dieckmann vastaa toteamalla, että enemmistöä vastaan äänestävät leimaisivat vain itsensä ”omalaatuisiksi yksityisajattelijoiksi” ja että ”sellaisilla tyypeillä” ei ole mitään tekemistä kansanedustuslaitoksessa.

Itä-Saksan kansankamarin päätökset ovat tähän mennessä olleet poikkeuksetta yksimielisiä.

Kommunistisen perustelun mukaan kaikki kysymykset valmistellaan erilaisissa puolue-elimissä ja valiokunnissa niin perusteellisesti, että tulos vastaa kaikkien kansanedustajien mielipidettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit