Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onni yksillä, kesä kaikilla

Ihmiset
 
HS
Gustaf Wahlstén / HS
Numero 136108 voitto sata markkaa, 34218 voitto sata markkaa jne. Kansliapäällikkö Arvo Hannus tekee puolen tunnin lukuvuoroaan avustajiensa kanssa.
Numero 136108 voitto sata markkaa, 34218 voitto sata markkaa jne. Kansliapäällikkö Arvo Hannus tekee puolen tunnin lukuvuoroaan avustajiensa kanssa. Kuva: Gustaf Wahlstén / HS

Raharummut pyörähtivät perjantaina. Pyörähtivät kerran tunnissa. Ratkaistiin raha-arpajaisten voittonumerot.

175.000:n arvan numerot pyörivät isossa rummussa, ja pienemmässä rummussa punaisilla ratkaistaan voiton suuruus. 25.733 punaista lappua antaa erisuuruisia voittoja samanaikaisesti nostetuille arpanumeroille. Onni yksillä, kesä kaikilla.

Rummut ovat pöydän molemmissa päissä, ja välissä istuu kuusihenkinen onnetar. Onnennumero nostetaan suuresta rummusta ja samanaikaisesti nousee pienestä rummusta voitto, joka voi olla 120.000 markkaa. 25.733:sta voittolipusta voi millä hetkellä tahansa nousta päävoitto.

Puolen tunnin välein vaihtuu kuusihenkinen onnetar. Arpalippuja nousee kiivaassa tahdissa, liput oikaistaan ja yksi lukee arvan numeron sekä voiton rahamäärän punaiselta lipulta. Kaksi kirjanpitäjää kirjoittaa numerot pöytäkirjaan, ja lyhyin välein viedään kaikki kirjoitetut numerot viereisessä huoneistossa olevan raadin tarkastettaviksi. Sotkuja ei pääse tulemaan.

Nuoriso pääsee tuomiokirkon kryptan suojiin

Helsingin suomalaisten ja ruotsalaisten evankelisluterilaisten seurakuntien kirkkovaltuuston kokouksessa päätettäneen lopullisesti Helsingin Tuomiokirkon kryptan kunnostamisesta seurakunnallisen nuorisotyön palvelukseen. -- Tuomiokirkon kryptan käytön selvittely sai alkunsa siitä, että Oy Yleisradio Ab oli tiedustellut, millaisin ehdoin se voisi saada kryptan eteläisen siiven televisiokappelinsa käyttöön. Myös Suomen kansallismuseo oli tiedustellut mahdollisuuksia kryptan käytöstä kirkollisen esineistönsä esittelypaikkana. -- Koska kryptatoimikunta on todennut, että Helsingin keskustassa tarvitaan tällä hetkellä nimenomaan suuria tiloja nuorisojoukkoja varten ja että vastuu nuorista ei kuulu yksinomaan kaupungin nuorisotoiminnalle vaan myös Helsingin seurakunnille, se pitää kryptaa nuorison kokoontumiselle erittäin sopivana keskeisen asemansa ja suurten tilojensa vuoksi.

Juurtumiskeskus löytynyt aivoista

Neuvostoliittolaiset tiedemiehet ovat keksineet ihmisaivoissa keskuksen, joka estää ihmisruumiiseen siirretyn vieraan kudoksen ”juurtumisen”, Moskovan radio ilmoitti torstaina. Radion mukaan Leningradissa toimivat tiedemiehet ovat havainneet, että jos tämän keskuksen toiminta keskeytetään väliaikaisesti niin vieras kudos kasvaa paikoilleen.

Autoveron korotus nostaa myyntihintoja

Autoveron korottamista 50 prosentilla esitetään perjantaina eduskunnalle annetussa lakiesityksessä. Esityksen mukaan laki tulisi voimaan heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen ja sitä sovellettaisiin ajoneuvoihin, jotka luovutetaan tullivalvonnasta tämän jälkeen. Laki olisi voimassa tämän vuoden loppuun.

Autoveron korotus nostaisi autojen myyntihintoja hintaluokasta riippuen 11–18 % nykyisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit