Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vakioautoluokkien taistelut Keimolan kohokohtana

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Carita, suomalainen valokuvamalli, joka on saanut pääosan elokuvassa Viikinkikuningatar, oli Lontoon lentokentällä vastassa tulevaa vastanäyttelijäänsä Don Murrayta. Murray tuli Lontooseen pukusovituksiin – Caritan ”kutistunut” villapaita aivan ilmeisesti ei ole vielä viikinki, – vaan pop-henkinen.
Carita, suomalainen valokuvamalli, joka on saanut pääosan elokuvassa Viikinkikuningatar, oli Lontoon lentokentällä vastassa tulevaa vastanäyttelijäänsä Don Murrayta. Murray tuli Lontooseen pukusovituksiin – Caritan ”kutistunut” villapaita aivan ilmeisesti ei ole vielä viikinki, – vaan pop-henkinen. Kuva: Lehtikuva

Helsingin vauhtikisat ajoivat Keimolan Moottoristadionin ”sisään” tavalla, jota voidaan kutsua vain loistavaksi onnistumiseksi.

Järjestelyt sujuivat joustavasti ja paahtavassa helteessä kisoja seuraamaan saapunut yli 20 000 katsojan joukko oli tyytyväinen näkemäänsä.

Kilpailutapahtumissa varastivat pääosan vakioautojen luokat, joissa kaikissa kolmessa käytiin kärjen osalta mielenkiintoinen taistelu maalilinjoille asti.

Kiihkeintä leikkiä nähtiin alle 1300 ksm:n luokassa vanhojen kiistakumppanien Timo Mäkisen ja Rauno Aaltosen välillä.

Viisi kierrosta vuorottelivat ajajat päivän kamppailussa keulapaikasta Timo Mäkisen hallitessa niukasti kärkeä tämän jälkeen maaliin saakka.

Tämän luokan ollessa radalla todettiin myös kilpailun ainoa ulosajo, Matti Brännaren volttihyppely radan pohjoiskaarteessa. Mies selvisi naarmuitta – auton arvo punnitaan kilohintana.

Helteinen Helsinki-päivä kaupungissa ja merellä

”Helsinki on kaunis” -tunnuksin vietettiin Helsinki-päivää sunnuntaina.

Vaikka helteinen sää poistikin kesämökkiläiset pääkaupungista, riitti yleisöä sille järjestettyihin tilaisuuksiin.

Linja-autoretket pitkin Helsingin kauneimpia rantoja saavuttivat hyvän suosion, samoin Suomenlinnan retki, jonne vartiosotilaat olivat asetettu historiallisissa asuissa vartiopaikoilleen.

Korkeasaaren lautat olivat täynnä koko päivän. Linnanmäelle päästettiin 35.000 henkeä ilmaiseksi ja useita ulkoilmakonsertteja annettiin.

Palokuntalaiset antoivat lisäväriä paraateineen ja lukuisine näytöksineen. Stadionin torniin kuljetettiin ihmisiä Suomen nopeimmalla hissillä, välillä muodostui jonojakin odottelemaan pääsyä tornin huipulle.

Seurasaaren juhlakentälle ahtautui kolmisentuhatta ihmistä seuraamaan Aleksis Kiven ”Kihlausta”. Istumapaikkoja oli ainoastaan kahdelletuhannelle.

Aloite- ja toivomuspostilaatikko oli vastaanottamassa yleisön ääntä aamusta kello kahdeksasta iltaan kahteenkymmeneen.

Kosygin aloitti matkansa Suomeen

Neuvostoliiton pääministeri Aleksei Kosygin, hänen puolisonsa Klavdia Kosygina, ensimmäinen varaulkoministeri V. V. Kuznetsov ja Neuvostoliiton ulkoministeriön skandinavisen osaston päällikkö A. V. Zaharov aloittivat Suomen matkansa eilisiltana klo 22.40 Suomen aikaa erikoisjunalla Moskovasta.

Junan odotetaan saapuvan Vainikkalaan tänään klo 11.35 ja Helsinkiin 15.50.

Helsingin rautatieasemalla on juhlallinen vastaanotto. Tasavallan presidentti ja rouva Kekkonen tervehtivät korkeita vieraita ja paikalla on myös Helsingin varuskunnan kunniakomppania.

Illalla on juhlapäivälliset Linnassa, jossa pääministeri ja rouva Kosygin asuvat vierailun aikana.

Vierailu on herättänyt suurta huomiota myös kansainvälisesti. Helsingissä on parhaillaan 82 ulkomaisen lehdistön, radion ja television edustajaa.

Lisäksi 120 kotimaan lehdistön edustajaa selostaa vierailua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit