Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kosygin toi uutisia NL:n vaaleista ja ”Moskovan suomalaisesta kerhosta”

Ihmiset
 
HS
Gustaf Wahlsten
Tervetuliaisohjelmaa protokollan ulkopuolelta: nimikirjoitustenkerääjät Eero Laaksonen ja Hannu Leviäinen rohkaisivat mielensä ja juoksivat kesken kaiken lehtiöineen tapahtumien keskipisteeseen, tilanne laukesi nauruksi ja pojat saivat arvokkaat nimikirjoitukset.
Tervetuliaisohjelmaa protokollan ulkopuolelta: nimikirjoitustenkerääjät Eero Laaksonen ja Hannu Leviäinen rohkaisivat mielensä ja juoksivat kesken kaiken lehtiöineen tapahtumien keskipisteeseen, tilanne laukesi nauruksi ja pojat saivat arvokkaat nimikirjoitukset. Kuva: Gustaf Wahlsten

Aloittaessaan eilen kuusipäiväisen vierailunsa Neuvostoliiton pääministeri Aleksei Kosygin osoitti jo Helsingin rautatieasemalla perättömiksi ennakkotiedot, joiden mukaan hän olisi totinen ja pidättyväinen mies.

Pilvettömältä taivaalta porottavan auringon lämmittäessä vastaanottotunnelmia neuvostojohtaja laskeutui sydämellisesti hymyillen junasta ja keskusteli sitten eloisasti presidentti Urho Kekkosen ja muiden vastaanottajien kanssa.

Vastaanottoseremonioiden ja kättelykierrosten lomassa Kekkonen kysyi vieraaltaan Neuvostoliiton vaaleista. Kosygin selitti saaneensa juuri tietää tulleensa valituksi kansallisuuksien neuvostoon ja presidentti esitti puolestaan onnittelunsa.

Ilmeisestikin viittauksena Suomessa käyneisiin ja Neuvostoliitossa tapaamiinsa neuvostojohtajiin presidentti Kekkonen tiedusteli, kuinka ”Moskovan suomalaisen kerhon” jäsenet voivat.

”He jaksavat erinomaisesti”, Kosygin vastasi.

Tämä välitön keskustelu oli kuvaavaa vastaanotolle asemalla, jonne Neuvostoliiton pääministeriä ja hänen seuruettaan kuljettanut juna saapui täsmällisesti klo 15.50.

Tietokoneuutiset lehdistön uhkana

Malmö, 13. 6. (STT)

Voidaan laskea, että parisenkymmentä ruotsalaista päivälehteä lähitulevaisuudessa lakkaa tai liitetään yhteen.

Tämä keskittäminen on välttämätöntä ja koskee sekä sosialidemokraattista että porvarillista lehdistöä, sanoi TT:n johtokunnan varapuheenjohtaja Carl-Adam Nycop Malmössä maanantaina pitämässään puheessa. Mutta keskittämiseen liittyy myös vähemmän toivottuja monopolipyrkimyksiä, hän jatkoi.

Nycop puhui kouluhallituksen ja lehdistöinstituutin järjestämällä kurssilla.

”20 vuodessa olemme ratkaisseet välimatkojen aiheuttamat pulmat mm. satelliittien avulla, eikä meidän enää tarvitse tungeksia yleisillä viestintälinjoilla. Elektroniikka on tehnyt suuria aluevaltauksia. Voi istua mukavasti olohuoneessaan ja tilata puhelimella nähtäväkseen television kuvaruutuun haluamansa sivun jostain lehdestä," sanoi Nycop.

Esimerkkinä siitä, kuinka pitkälle jo on päästy, hän mainitsi, että tietokone kääntää joka päivä New Yorkissa 12 minuutissa neuvostoliittolaisen Pravdan etusivun englanniksi.

Myöhemmin tulee ympäri maailmaa olemaan tietokoneiden ohjaamia uutispankkeja. Tilaaja saa halutessaan muutamassa minuutissa uutisen ja tausta-aineiston valmiiksi käännettynä.

Urheilulääkäri Herbert Reindell: Inhimillisen suorituskyvyn yläraja on hyvin lähellä

Hannover, 13. 6. (AP)

”Ihminen ei enää kykene kovin paljon parantamaan saavutettuja yleisurheiluennätyksiä, sillä inhimillisen suorituskyvyn yläraja on hyvin lähellä”, sanoi etevä saksalainen urheilulääkäri tänään.

Prof. Herbert Reindell, koolla olevan kuudennentoista maailman urheilulääketieteellisen kokouksen puheenjohtaja, sanoi, ettei mailia tulla koskaan juoksemaan kolmessa minuutissa. (Nykyinen ennätys 3.53,6 on Michael Jazyn nimissä.)

Reindell ennusti muutamia pieniä parannuksia nykyisiin ennätyksiin ja yleistä tason nousua – yhä useammat urheilijat pystyvät huipputuloksiin.

Voimakas ennätysten murskaaminen, jota on tapahtunut viime vuosina, johtuu harjoitusmenetelmien parantumisesta. Näiden menetelmien ansiosta ovat urheilijat pystyneet saamaan itsestään irti kaiken mahdollisen, mikä ei ollut mahdollista vanhojen mielikuvituksettomien harjoitusmenetelmien ollessa vallalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!