Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jugoslavia, tämän päivän ja tulevaisuuden matkailumaa

Ihmiset
 
HS
HS
Pula: Nykypäivän jugoslaavi lepäilee lounastunnillaan parituhatvuotisen historian ympäröimänä. Hyvin säilynyt amfiteatteri on täällä turistien alituisen ihmetyksen aihe.
Pula: Nykypäivän jugoslaavi lepäilee lounastunnillaan parituhatvuotisen historian ympäröimänä. Hyvin säilynyt amfiteatteri on täällä turistien alituisen ihmetyksen aihe. Kuva: HS

Istrian niemimaa, Pohjois-Jugoslavia (Maija-Liisa Peltonen)

Viime vuodet ovat näyttäneet selvästi, missä ovat tulevaisuuden suuret turistiapajat. Ne ovat siirtymässä Välimerta itään. Ainakin niiden tuoreimmat ja uteliaimmat etujoukot ovat jo löydettävissä Adrianmeren itärannalta Mustaltamereltä ja Levantin lämpimiltä vesiltä.

Jugoslavia ei suinkaan ole vitkastellut yrityksissään vetää oma nuottansa matkailijasaaliista. Päinvastoin se on pannut käyntiin jättiläismäisen uudistus- ja rakennusohjelman luodakseen uuden elinkeinon, mahdollisimman pysyvän matkailun.

Villin kaunis vuorimaa on asiantuntijain ennustusten mukaan muutaman lähivuoden kuluessa se kilpailija, jolle Espanja ja Italia saavat nostaa lakkia – tai heristää nyrkkiä.

Se osa Jugoslaviasta, jonka matkailijat tuntevat tai jolle he todennäköisimmin suunnistavat, on länsirannikko: Istrian niemimaan, Dalmatian ja Montenegron lomapaikat. Se on vain kapea kaistale tämän ylpeän maan kylkeä. Voipa melkein sanoa, että miljoonat matkaajat vievät mukanaan Jugoslaviasta mielikuvan, joka ei vähääkään vastaa totuutta. Samahan tosin tapahtuu näiden nykypäivän paimentolaisten osalta monessa muussakin maassa, mutta Jugoslavia tuntuu selvästi luoksepääsemättömältä ja valloittamattomalta, niin ystävällisesti kuin se vieraansa yrittääkin vastaanottaa. – Sillä ystävällisyys ja päivänpaiste ovat tässä maassa sitä mannaa, josta turismi elää.

Alkoholijuomien hinnat nousevat 1. heinäkuuta

Alkoholijuomien hinnat nousevat heinäkuun alusta lukien keskimäärin 4,9 prosenttia Alkoholiliikkeen hallintoneuvoston tekemän päätöksen mukaan.

Hintajärjestelyn lasketaan ennakoidusta kulutuksen alenemisesta (kaksi prosenttia) huolimatta tuottavan valtion kassaan lisätuloja tänä vuonna 2,7 miljoonaa markkaa. -- Esimerkkeinä uudesta hinnastosta voidaan mainita, että Vaakunaviinan hinta tulee olemaan 9,90 mk (nykyinen hinta 9,60), Koskenkorvan viina 12,00 mk, whisky 34,50 ja Monopol Madeira 10,30 mk.

7.000 surevaa apinan hautajaiskulkueessa

 

Delhi, 14. 6. (Reuter)

Yli 7.000 surevaa seurasi apinaa sen viimeisellä matkalla Intian länsiosassa tiistaina. Apinalle, jonka uskotaan olleen hindujen uudelleen syntynyt apinajumala Hanuman, järjestettiin kuninkaalliset hautajaiset.

Apina oli juuri muuttanut puolisoineen Hanumanin temppeliin Gujeratin osavaltioon. Se sai sähköiskun eristejohdosta ja kuoli. Kaupunkilaiset keräsivät 500 rupiaa hautajaisia varten ja päättivät rakentaa temppelin apinan muistolle. Sen puoliso käveli hautajaiskulkueen mukana.

Kaivokadun maanalaiset puhkaisutyöt käyntiin

Kaivokadun maanalaiset rakennustyöt saavat lähiaikoina uutta vauhtia, kun varsinaiset maansiirtotyöt tulevassa jalankulkutunnelissa ja sen liikekorttelissa aloitetaan.

Parhaillaan töitä koskevat urakat ovat tutkittavina urakoitsijoilla ja sopimukset tehtäneen jo lähipäivinä.

Alustavien tietojen mukaan pitäisi maansiirtotöiden olla ohi joulukuun alkupuolella, jolloin työmaalta voi jo saada käsityksen tulevista näkymistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit