Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdeksänhenkistä Lassea: Laiskurista murhamieheksi

Ihmiset
 
HS
Studio Laakso
Matti murhamies mä oon, se oon mää, laulaa Lasse Mårtenson omaa pirullista kappalettaan. Ensimmäinen Lasse-LP on ilmestynyt, Lasse monipuolistunut.
Matti murhamies mä oon, se oon mää, laulaa Lasse Mårtenson omaa pirullista kappalettaan. Ensimmäinen Lasse-LP on ilmestynyt, Lasse monipuolistunut. Kuva: Studio Laakso

Tien kuningas, nousevan auringon talon kasvatti, laiskottelija ja temppujen tietäjä Lasse Mårtenson valmisteli long play-levyään kauan. Se tehtiin Saksassa ja annettiin ihmisten korviin keväällä.

Kauan on kulunut siitä kesästä, kun Lasse kertoi Catherina-tytöstä, ja paljon mies sillä välin on muuttunutkin. Häntä on opittu arvostamaan taitavana muusikkona enemmän kuin laulajana, hän on nainut kuuluisan Siw Malmqvistin ja tullut isäksi, häntä voidaan sanoa kansainväliseksi tähdeksi.

Pieni sana erottui keväällä Eurovision laulukilpailujen muusta tuotannosta selvästi, ja ellei sovitus olisi ollut keskentekoinen (Lassenkin mielestä), kappale olisi menestynyt paremmin.

Itse Mårtenson esittää Pienen sanansa omalla LP:llään, jossa kerrotaan, että Lassella on yhdeksän henkeä ja se viimeinen olisi loppuhenkonen. Tämä merkitsisi, että LP:n viimeisen kappaleen jälkeen Lasse olisi kuollut mies – kaikki yhdeksän henkeä olisivat menneet.

Mutta kuinka käynee? Loppuuko henki, kuoleeko Lasse?

En, sanoo Lasse. Muut huutakoon, jos huvittaa, se ei vaan muuta maailmaa.

Tätä kappaletta mainittiin Helsinki Folk Festivaalilla Sandvikissa helluntaipyhinä protestiksi protestilauluille ja sitä se voi jopa olla! Siis hyvä Mårtenson. - -

Laiska-Lasse on ryhtynyt murhamieheksi ja humoristiksi laulussa Matti Murhamies. Kirves välähtää, kun irtoo pää. Tätä ei voi lapsille soveliaaksi, mutta aikuisille jännitys ja pirullinen esitystapa tuovat huvia.

Ennätyshelteitä

Keskiviikkona pyyhkäistiin jälleen hikipisaroita otsalta helleaallon jatkuessa koko maassa. Kuumuuden loppumisesta ei tällä tietämällä pelkoa olekaan, vakuutetaan Ilmatieteellisestä keskuslaitoksesta.

Kuuminta on Länsi-Suomessa, missä myös on odotettavissa ukkosta. Helleaallon vyöryillessä seurailee mukana ukkosrintama, joka on jo Pohjanlahden länsipuolella tulossa.

Pohjanmaalla saatiin kesän tähänastinen lämpöennätys; Kauhavalla mitattiin 29 astetta, ja monella Länsi-Suomen paikkakunnalla oli lämpöä 27 astetta.

Helsingissä sitä vastoin aamulla ennätysmäisen helteiseltä tuntuva päivä viileni merituulen alettua leyhytellä paahtavan kuumaa ilmamassaa. Helsingissä päivän korkein lämpömäärä oli 24 astetta.

Esplanaadikappeli ehkä auki talvella

Helsingin vanhin ravintola, kohta 130 vuotta täyttävä Esplanaadikappeli tulee ehkä toimimaan ympärivuotisena ravitsemuslaitoksena tulevaisuudessa, kertoi Lomaliiton toiminnanjohtaja Teppo Lehtonen. Helsingin kaupunki, joka omistaa kiinteistön, aloittaa Kappelin myöhemmin rakennettujen sivurakennusten purkamisen sekä puiston uudelleenjärjestelyt syksyllä.

Mikäli suunnitelmat ravintolan ympärivuotisesta aukiolosta toteutuvat, on myös rakennuksen nykyisen keittiön seinämaalauksilla paremmat mahdollisuudet säästyä ajan hampailta. Kaikissa maalauksissa ei ole nimiä, mutta niiden joukossa on ainakin neljä Munsterhjelmin sekä Mexmontanin ja Louis Sparren teoksia.

Kappelin sisätilojen lisäksi nykyisin ravintolalla on ulkoilmassa paikkoja kuudellekymmenelle asiakkaalle.

Aikoinaan ravintola toimi ympäri vuoden, joten suunnitelmien toteutuminen merkitsisi vain vanhaan käytäntöön palaamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit