Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuusto kävi Kaunissaaressa

Ihmiset
 
HS
Seppo Heinonen / Lehtikuva
Helsingin kaupunginvaltuusto tutustui retkellään moniin Kaunissaaren rakennelmiin. Valtuutettu Pirkko Aro johtaa joukkoa kaksikerroksiseen ns. Valtuuston huvilaan. Joukon muut jäsenet ovat valtuutetut Erkki Heikkonen, Salme Katajavuori, virastotutkija Inkeri Vauraste ja valtuutettu Ingvar Melin.
Helsingin kaupunginvaltuusto tutustui retkellään moniin Kaunissaaren rakennelmiin. Valtuutettu Pirkko Aro johtaa joukkoa kaksikerroksiseen ns. Valtuuston huvilaan. Joukon muut jäsenet ovat valtuutetut Erkki Heikkonen, Salme Katajavuori, virastotutkija Inkeri Vauraste ja valtuutettu Ingvar Melin. Kuva: Seppo Heinonen / Lehtikuva

Sipoon selällä 22 kilometrin päässä Kauppatorin rannasta sijaitseva sadan hehtaarin Kaunissaari sai keskiviikkona vieraakseen Helsingin kaupunginvaltuuston.

Valtuuston urheilukerho oli järjestänyt tälle Helsingin ulkoilualueisiin kuuluvalle saarelle tutustumis- ja kalastusretken, joka kesti koko päivän.

Ohjelmassa oli saareen tutustumisen lisäksi saunominen, eri valtuustoryhmien, virkamiesten ja lehdistön edustajien välinen kalastus- sekä nuolenheittokilpailu.

Kalastuskilpailun joukkuekilpailun voitti sosialidemokraattinen valtuustoryhmä kymmenellä kalallaan ja toisen tilan peri lehdistö saadessaan yhteensä viisi kalaa.

Suurimman vonkaleen sai onkeensa apulaiskaupunginjohtaja Juho Kivistö, jonka ahven painoi 150 grammaa.

Nuolenheittokilpailun naistensarjan voitti virastotutkija Inkeri Vauraste ja miestensarjan valtuutettu Kari Rahkamo.

Messuhalli tuhoutui raivoisassa palossa

Helsingin messuhallin vanhempi osa, vuonna 1935 valmistunut A-messuhalli, tuhoutui torstaina raivonneessa tulipalossa onnettomaksi luurangoksi. Hallista paloivat täysin sen puurakenteinen katto, välikatto ja konttoritilat.

Alakerroksia myöten asuinhuoneistot kärsivät vesivahinkoja, mutta ihmismenetyksiltä säästyttiin. Aineellisten vahinkojen määrää on vielä mahdotonta arvioida.

Lähes kymmenmetrisinä loimottavat liekit ja sakea savu pimensivät auringon pahimpaan ruuhka-aikaan ennen kuuttatoista, jolloin palo oli vielä alkuvaiheessaan ja sammuttajat uskoivat päässeensä sen herroiksi.

Miesten juostessa turhaan voimakkaasti etenevien liekkien perässä tuli väistämättömästi mieleen kuusitoista vuotta sitten raivonnut Helsingin aseman samantyylinen palo.

Messuhallin automaattihälyttimet ilmoittivat tulen irtipääsyn pääpaloasemalle kello 14.40, ja viiden minuutin kuluttua ensimmäiset autot olivat paikalla. Tällöin oli liekkien vallassa jo hallin pohjoispuolen katto ja ullakko ja sakea savu tuprusi pääasiassa savupiipun juuresta, minne tikkaat saatiin muutamassa hetkessä.

Silminnäkijöiden kertoman mukaan liekit olisivat aluksi näkyneet ilmanvaihtohormeista. Tulipalo eteni niin voimakkaasti, että hallin katto oli sisältä päin tulessa jo kello 16.18.

Kahtakymmentä minuuttia aikaisemmin vesi valui jo valtoimenaan kirkkolaulujuhlia varten asetetuille penkeille, joita yritettiin aluksi siirrellä sivuun.

Hallin lattia täyttyi nopeasti vedellä. Katosta irtosi rappaus, vesi valui kuin kaatosade, eikä halli enää ollut ihmisen liikuttava.

Kekkonen ja Kosygin paiskoivat muovisäkkiä lattiaan Oulussa

Oulu, 16. 6. (Veikko Pajunen)

Neuvostoliiton pääministeri Aleksei Kosygin ja presidentti Urho Kekkonen tekivät torstaina paahtavassa helteessä 13 tuntia rankkaa vierailutyötä Oulussa ja Raahessa, missä he tutustuivat paikallisiin teollisuuslaitoksiin.

Presidentin ja hänen vieraansa erikoisjuna – suomalainen veturi ja neuvostoliittolaiset vaunut – saapui klo 9.30 punaisen maton kohdalle Oulun asemalle, jossa toista tuhatta oululaista hikoili kilpaa kunniakomppanian kanssa.

Vastaanottajien kärjessä oli Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, pastori Eljas Mikkonen, joka jo aamuauringon kuumaksi polttamalla asemalaiturilla puhui aiheellisesti Pohjolan asukkaiden elämää kuvastavasta ”vuoden aikojen jyrkästä vaihtelusta”.

Kekkonen ja Kosygin tarkastivat aseman edustalla Pohjanmaan tykistörykmentin asettaman ryhdikkään kunniapatteriston, vastasivat oululaisten ujohkoihin vilkutuksiin ja lähtivät sitten pienen kaupunkiajelun jälkeen tutustumaan Typpi Oy:n tuotantolaitoksiin.

---

Kosygin oli myös kiinnostunut pakkausmateriaaleista. Kun hän halusi tietää paljonko muovisäkit kestävät, kaksi työmiestä heitteli ilmaan 50 kiloa lannoitetta sisältävää säkkiä.

Kun säkki ei rikkoutunut useista yrityksistä huolimatta, epäileväinen neuvostojohtaja halusi itse kokeilla sitä. Työntekijöiden seuratessa huvittuneina toimitusta Kosygin ja Kekkonen paiskasivat henkilökohtaisesti säkkiä lattiaan. Se kesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit