Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päijänne-suunnitelman tutkimukset valmistuvat vuoden loppuun mennessä

Ihmiset
 
HS
Pian poran timanttikärki jyrsii taas peruskalliota. Tuusulan Ruotsinkylässä asettavat uutta terää Eino Lähde (ylh.) ja Valto Sieppo.
Pian poran timanttikärki jyrsii taas peruskalliota. Tuusulan Ruotsinkylässä asettavat uutta terää Eino Lähde (ylh.) ja Valto Sieppo.

Etelä-Suomen vedenhuoltoon tähtäävän Päijänne-suunnitelman geoteknillisten tutkimusten on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä. Tarkoituksena on rakentaa 120 kilometrin pituinen vesijohto Päijänteestä Helsinkiin.

Puolet johdosta rakennetaan kalliotunnelina. Tutkimukset ovat jo edistyneet Silvolasta Hyvinkään rajamaille.

Seismografeja, timanttikairoja ja räjäytyksiä on ohjailtu TVH:n Hämeen piirin Hyrylässä sijaitsevasta tukikohdasta käsin, mutta näinä päivinä on edessä muutto Hyvinkään lentokentän tuntumaan, sillä Keski-Uudenmaan kalliot alkavat olla jo kartoitetut.

Timanttikairan tie maan uumeniin ei ole aina ollut helppoa. Esteeksi on saattanut muodostua vaikka minkkien synnytyspuuhat, kuten kävi Tuusulan Ruotsinkylässä ja silloin oli maan kuoren tutkijoiden oltava hiljaa ja odotettava minkkien perheenlisäystä. - -

Päijänteestä Helsinkiin tulevan vesijohdon pituus on yhteensä n. 120 km ja siitä noin puolet rakennetaan kalliotunnelina. Kalliotunneli rakennetaan yksinkertaisesti siitä syystä, että se on halvin ratkaisu, kertoi fil. lis. Heikki Niini TVH:sta.

Etelä-Suomen tarpeisiin tuleva vesi pumpataan Päijänteestä Vesijärveen, sieltä Pääjarveen, josta se laskee Puujokea myöten Hausjärvelle ja sieltä vesi pumpataan Salpausselän vedenjakajan yli Vantaanjoen latvoille.

Tunneli on suunniteltu rakennettavaksi ensin Helsingin ja Hausjärven välille ja myöhemmin Päijänteestä saakka.

Automaatiolla tulevaisuus postisiirron palvelijana

Suomi on postisiirtoliikenteen automatisoinnissa kärkipään maita maailmassa, totesi postisiirtoliikkeen automatisointia käsittelevä Euroopan Postiliiton (CEPT) asettama kansainvälinen työryhmä, joka pitää parhaillaan kokousta Helsingissä. --

Työryhmän työkenttään kuuluvat mm. postisiirtoliike ja postisäästöpankkien automaatio. Nyt meneillään olevassa kokouksessa käsitellään mm. tietojen kaukosiirtoa puhelinta tai lennätintä käyttäen sekä eräitä rahaliikkeen automatisoinnin yhteydessä esille tulevia käytännöllisiä ongelmia.

Työryhmä on myös käsitellyt muita kysymyksiä, esim. tietojenkäsittelykoneiden tarjoamia mahdollisuuksia sekä lomakkeiden käsittelyn mekanisoimista. Käytännöllisistä apuneuvoista rahaliikenteen palveluksessa mainittiin mm. mikrofilmaus.

Automaatioon liittyvistä ongelmista todettiin, että ihmiset yleensä pelkäävät automaation aiheuttavan työttömyyttä ja tämän takia työryhmä on kiinnittänyt huomiota automaation sosiaalisiin vaikutuksiin.

Automaation negatiivisia vaikutuksia ei kuitenkaan ilmene laajenevan talouspolitiikan vallitessa, sillä työvoimapulan aikana automaatio on paikallaan.

Ramsey nimesi Pohjolan kiertueelle saapuvan Englannin MM-joukkueen

Lontoo, 17.6. (Kari Kallio)

Englannin maajoukkueen valitsijadiktaattori Alf Ramsey nimesi perjantaina ne 22 pelaajaa, jotka osallistuvat Englannin MM-joukkueen pohjoismaihin suuntautuvalle harjoituskiertueelle ja samalla edustavat hyvin todennäköisesti Englantia heinäkuussa alkavissa jalkapalloilun MM-kisoissa. - -

Maalivahdit: Banks (Leicester), Bonetti (Chelsea), Springett (Sheff. W.).

Puolustajat: Armfield (Blackpool), Cohen (Fulham), Wilson (Everton), G. Byrne (Liverpool).

Tukimiehet: Stiles (Man. U.). Peters (West Ham), J. Charlton (Leeds), Flowers (Wolves), Moore (West Ham), Hunter (Leeds).

Hyökkääjät: Paine (Southampton), Callaghan (Liverpool), Greaves (Tottenham), Hunt (Liverpool), Hurst (West Ham), R. Charlton (Man. U.), Ball (Blackpool), Eastham (Arsenal), Connelly (Man. U.).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit