Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsi-Saksan kansallisdemokraatit kiistävät väitteet uusnatsismista

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
”Muistkaa Buchenwaldia - Muistakaa Dachauta - Muistakaa Auschwitzia!”, kehoittivat uusnatseja vastustavat marssijat julisteissaan, joita he kantoivat Karlsruhessa perjantaina, uusnatsien kolmipäiväisen puoluekokouksen alkajaispäivänä.
”Muistkaa Buchenwaldia - Muistakaa Dachauta - Muistakaa Auschwitzia!”, kehoittivat uusnatseja vastustavat marssijat julisteissaan, joita he kantoivat Karlsruhessa perjantaina, uusnatsien kolmipäiväisen puoluekokouksen alkajaispäivänä. Kuva: Lehtikuva

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Karlsruhe, 8. 6. (Matti Kontio)

”Meidän vastustajamme ovat käskeneet kannattajiaan käyttämään kaikkia mahdollisia terrorimenetelmiä meitä vastaan”, jylisi Saksan kansallisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Fritz Thielen. ”He väittävät, että NPD on Saksan kansallissosialistisen puolueen seuraajajärjestö. Se on silkka vale.” Myrskyisiä suosionosoituksia Schwarzwaldissa istuvien 7200 valtuutetun joukosta.

Ristiriita Nationaldemokratische Partei Deutschlands'in omien perustelujen ja sen vastustajien väitteiden välillä oli lauantaina pidetyn kokouksen aikana ilmeinen. -- Puolue vastustaa natsien keskitysleireillä tapahtuneiden rikosten laajuuden tunnustamista, koska seurauksena on vain ”kompleksien leviäminen yleisön keskuuteen” ja ”koska loppujen lopuksi ei ole ratkaisevaa, oliko murhattujen juutalaisten lukumäärä 6 miljoonaa tai 600.000”.

Modernisti leimattiin neurootikoksi NL:ssa

Moskova, 18. 6. (New York Times)

Neuvostoliiton kulttuuriministeriön julkaisema Sovjetskaja Kultura lehti on arvostellut terävästi Neuvostoliiton tunnetuimpiin, epäsovinnaisiin taiteilijoihin kuuluvaa Oskar Rabinia sen johdosta, että hän on sallinut ’neuroottisia’ töitään asetettavan näytteille Lontoossa.

Rabinia, jonka ekspressionistiset ja symbolistiset maalaukset loukkaavat virallisen sosialistisen realismin periaatteita, syytettiin porvarillisten ’ideologisten keinottelijoiden’ auttamisesta Neuvostoliiton taiteen häpäisyssä. Sovjetskaja Kultura varoitti ajan koittaneen vetää Rabin ulos ’keinottelijoiden taskuista’. -- Hyökkäys Rabinia vastaan näytti ensisijaisesti ideologiselta reaktiolta taiteen ilmaisumuodoista kehittyvään kasvavaan kiistaan ja eri tahoilta esitettyihin vaatimuksiin sosialistisen realismin pakkopaidan lieventämisestä. Sosialistinen realismi vaatii kuvaamataiteilta realistisuutta, optimismia ja helppoa ymmärrettävyyttä.

Automaattivalinnalla USA:sta Eurooppaan

Philadelphia, 18. 6. (AP)

Maailman ensimmäinen automaattivalintainen puhelu on otettu Yhdysvalloista Eurooppaan. Lowell Wingert, erään puhelinyhtiön varajohtaja, valitsi Philadelphiassa kymmenen numeroa päästen automaattisesti yhteyteen Geneven kanssa.

Wingert soitti puhelunsa kansainvälisen tietoliikennekonferenssin 1.000 osanottajan nähden. Automaattinen kaukoliikenne Yhdysvaltain ja Euroopan välillä alkaa vuonna 1970, hän ilmoitti.

Wingert soitti samalla lailla myös Brysseliin ja Lontooseen.

Homoseksuaalilaki hyväksyttiin jälleen Englannin ylähuoneessa

Lontoo, 18. 6. (UPI)

Parlamentin ylähuone on hyväksynyt jo toisen kerran lakiesityksen, joka sallii homoseksualismin sitä haluavien täysi-ikäisten miesten välillä yksityisessä paikassa, kuten esim. omassa huoneistossa. Asiasta suoritetun äänestyksen tulos oli 78–60.

Tällä lakiehdotuksella ei kuitenkaan Englannissa ole itse asiassa minkäänlaisia mahdollisuuksia tulla laiksi, sillä vain alahuoneen hyväksymä lakiehdotus pääsee lakikirjoihin, ja Labour-hallitus ei ole suostunut ottamaan sitä esille alahuoneessa.

Ylähuone hyväksyi myöskin parlamentin edellisellä istuntokaudella tällaisen lakiesityksen, mutta silloin pääministeri Harold Wilson määräsi toimeenpantavaksi yleiset vaalit, ja siihen esitys tyrehtyi.

Lakiesityksen suurin puolestapuhuja lordi Arran sanoi, että ylähuone auttaisi tämän lain avulla miljoonia homoseksuaaleja, jotka nyt joutuvat usein syytetyiksi tämän vuoksi. Arranin ehdotuksella oli arvovaltainen kannattaja, sillä Canterburyn arkkipiispakin tuki taustalla ehdotusta vaatien hallitusta hyväksymään sen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit