Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beatles-suosio kestää edelleen

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
The Beatles on vakiinnuttanut asemansa.
The Beatles on vakiinnuttanut asemansa. Kuva: Lehtikuva

Beatles-yhtye on noussut jälleen ehdottomaksi ykköseksi uusimmassa suosikkiäänestyksessä kotimaassaan Englannissa. He ovat suosituimpia myös Hongkongissa ja Rio de Janeirossa.

Lontoossa Beatles-pojat nosti huipulle heidän uusi single-iskelmänsä Paperback Writer.

Niinikään englantilainen yhtye Rolling Stones valtasi ensimmäisen sijan Yhdysvalloissa sävelmällä Paint it black.

Suosituimpien kappaleiden listat näyttivät seuraavilta:

Lontoo: 1) Paperback writer, The Beatles, 2) Strangers in the night, Frank Sinatra, 3) Monday Monday, Mamas and Papas.

New York: 1) Paint it black, The Rolling Stones, 2) When a man loves a woman, Percy Sledge, 3) Did you have to make up your mind, Loving Spoonful.

Kesäkuukausina tilataan eniten puhelinherätyksiä

Puhelinherätys, jonka Helsingissä voi tilata numerosta 015, on runsaasti käytetty puhelinpalvelumuoto etenkin kesäisin.

Eniten herätyksiä tilataan perjantai-, lauantai- ja maanantaiaamuiksi. Ruuhka-aamuiksi on tehty nykyään yhteensä yli 1000 herätystilausta.

Herätykset merkitään tilausten vastaanottamisen jälkeen pistotulpilla herätyskoneiden ohjaustauluun. Yhteys herätettävään syntyy sovittuna aikana automaattisesti, ja kun soittoon vastataan, mukaan tulee neiti Ajan ääni ilmoittamaan asiallisesti ja rauhallisesti, mitä kello on.

Herätyskoneita on tämän kuun alusta saakka ollut käytössä kaksi aikaisemman yhden sijasta. Kummankin koneen kapasiteetti on 400 tilausta, joten niihin voidaan varastoida yhteensä 800 herätystä.

Näin kesäaikana, jolloin herätyksiä on huomattavan paljon enemmän kuin muulloin, joudutaan koneellisen herätyksen lisäksi käyttämään myös ”inhimillisiä” herättäjiä, t.s. puhelinpalvelun neitoset tai rouvat soittavat herätettävälle henkilökohtaisesti.

Lisää kakkosohjelmia

Television kakkosohjelman oman tuotannon esittely ykkösverkostossa jatkuu. Maanantaina saavat katsojat suurimmassa osassa Suomea tutustua Heikkiin ja Kaijaan, tamperelaiseen nuoreenpariin, sekä lasten ikiomaan Niksulan TV:hen.

Irja Ranin rakensi Niksulan kaupungin monine hauskoine katuineen televisiota varten nelisen vuotta sitten.

Niksulasta löytyy sellaisia katuja kuten Kattilakuja, jonka varrella sijaitsee Mummelin hyväntuoksuinen keittiö mainioine herkkuineen. Näppäräkujalla on askartelijoille oma ullakkonsa. Sitten on vielä Kahdenkorvan sivukatu ja Mörököllinmutka ynnä muita.

Kaupungin suosituimpiin paikkoihin kuuluvat Kasper-teatteri ja elokuvateatterit Bio Pitkis ja Bio Pätkis.

---

Heikki ja Kaija on Reino Lahtisen kirjoittama näytelmäsarja, jota on esitetty television kakkosohjelmassa jo nelisenkymmentä jaksoa. Se kuvaa pirteän tamperelaisen nuorenparin tapahtumarikasta arkipäivää. Todentuntuisia, meille kaikille läheisiä ja ehkä juuri siksi huvittavia tapahtumia on ollut riittämiin.

Viime syyskesällä syntyi perheeseen esikoisvauva ja tämän tapauksen ympäriltä löysi kirjailija useita viehättäviä aiheita aina ristiäisiin asti.

Jannen ristiäiset olivat muuten siitä erikoiset, että niissä kastettiin Heikin ja Kaijan alias Vili Auvinen – Eila Roine oma poika televisiokameroiden edessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit