Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuningas Olavin lounaalta Laerdalin viihteen pariin

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Presidentti tapasi maanantaina Oslossa kalastusmatkansa isännän Fredrik Thranen. Johtaja Thrane yhdessä ins. Kristen Mustadin kanssa kutsui presidentin Laerdalin matkalle.
Presidentti tapasi maanantaina Oslossa kalastusmatkansa isännän Fredrik Thranen. Johtaja Thrane yhdessä ins. Kristen Mustadin kanssa kutsui presidentin Laerdalin matkalle. Kuva: Lehtikuva

Presidentti Kekkosen kalamatka Norjassa alkoi

Oslo, 20.6. (Maija-Liisa Heini)

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen, 500 viehettä ja kokonainen esikunta täys- ja puoliammattimaisia kalannarraajia – kaikki Laerdalin lohien päänmenoksi – laskeutuivat onnellisesti klo 9.55 Norjan aikaa maanantaina 60 kilometrin päässä Oslosta sijaitsevalle Gardemoen sotilaskentälle.

Presidentti Kekkosen kalastusmatka alkoi täsmällisen aikataulun merkeissä. Finnairin Super Caravelle saapui minuutilleen, kentältä kiirehdittiin suoraan Suomen suurlähetystön saunaan virkistäviin löylyihin ja edelleen kuningas Olavin Skaugumin linnassa tarjoamalle lounaalle.

Lounaalta presidentti seurueineen lähti suoraa tietä Oslosta 300 kilometrin päässä olevaan Laerdaliin, minne oli määrä saapua noin klo 21 aikoihin. Loppuillan ohjelma oli etukäteen tiettävästi rakennettu yksistään vieheviihteelle.

Kalaanhan me olemme tänne tulleet, sanoi eversti Urpo Levo, ja kun panemme toimeksi, saamme ensimmäiset kalat kotiin jo kenraali Leinosen mukaan tiistaina – samalla koneella saapui näet kenraaliluutnantti K. O. Leinonen, jonka johdolla suomalainen valtuuskunta osallistui Pohjoismaiden puolustusministereitten Oslossa maanantaina pitämään kokoukseen.

Whitelle ankara tuomio suuresta junaryöstöstä

Lontoo, 20.6. (Kari Kallio)

Edward White, yksi suuren junaryöstön suunnittelijoista ja toimeenpanijoista, tuomittiin maanantaina 18:ksi vuodeksi vankeuteen. Hän oli jo miltei rahaton joutuessaan vangituksi kaksi kuukautta sitten.

Ryöstäjät saivat saaliikseen noin 23,4 miljoonaa markkaa ja Whiten osuus oli tästä noin 900.000 markkaa.

Oikeudenkäynnin aikana Whiten puolustusasianajaja väitti summan hävinneen erilaisissa onnettomissa yhteyksissä. White osti Skotlannista maatalon noin 11.000 markalla, mutta ei voinut käyttää sitä. Poliisit olivat löytäneet 43.000 markkaa ja 30.000 markkaa oli mennyt kiristäjille ja petkuttajille.

Whiten puolustus perustui siihen, että hän oli luonnoltaan rauhallinen, eikä ollut koskaan osallistunut väkivaltaisuuksiin. Hän kielsi myös osallistuneensa itse ryöstöön James Husseyn ja Thomas Wisbeyn kanssa. Molemmat tuomittiin aikoinaan 30 vuodeksi vankeuteen.

Hyvin tarkasti ja yksityiskohtaisesti suunnitellun ryöstön toteuttajista Bruce Reynolds ja Don 'Buster' Edwards ovat yhä karkuteillä. Heidän uskotaan elävän loisteliasta elämää jossain ulkomailla.

Kaksi muuta ryöstön suorittajista, Ronald Biggs ja Frederik Wilson ovat myös vapaana paettuaan viime vuonna ulkopuolisen avun turvin.

Koko ryöstösummasta on edelleenkin kadoksissa kaikkiaan vähän yli kolme miljoonaa markkaa.

Brasilian pallotaiturit vain 50 %:ssa kunnossa

Sao Paolo, 20.6. (UPI)

Brasilian jalkapalloilun ”rahamiehet” Pele ja Garrincha olivat korkeintaan 50-prosenttisesti kunnossa fyysisesti ja henkisesti vain 30-prosenttisesti valmentautuneet ensi kuussa pelattavaan jalkapalloilun MM-turnauksen loppusarjaan, ilmoittivat Brasilian joukkueen lääkärit tutkittuaan molemmat pallotaiturit kun nämä sunnuntaina palasivat viettämästä kuherruskuukauttaan vasta vihittyjen vaimojensa luota.

Tutkimus tapahtui Brasilian MM-yhdistelmän harjoitusleirillä Sao Paolon ulkopuolella, jonne tähdet palasivat ”kuherrusloman” jälkeen.

Lääkärit ja valmentajat uskoivat kuitenkin, että syytä huolestumiseen ei ole, koska kysymyksessä on vain ”erittäin luonnollista laatua oleva” keskittymiskyvyn ja fyysisen kunnon laskukausi elämänmuutoksen tapahduttua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit